Bröd utan jäsning...
Hej nu kommer här lite fler recept på bröd, nämligen två stycken som ej jäser....Enkla och jätte goda.
Matbröd 2 st
1 L fil
2 tsk salt
2 dl sirap
2 msk bikarbonat
5 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl hac´kade nötter
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 1/2 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1 dl vetekross
Blanda alla torra produkter och slå sist i filen, degen ska vara rätt klibbig/lös. Klicka ut smeten i två smorda sockerkaksforma. 160 grader i ca 80 minuter nedersta falsen. Låt svalna på galler och med bakduk över........
Mörkt bröd 2 st.
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön tex, linfrön,solrosfrön, pumpakärnor, nötter
4 tsk birkarbonat
1 tsk salt
0,5 dl olja
0,5 dl mörk sirap
1 L filmjölk.
blanda i alla torra produkter och sedan i med olja,sirap och filmjölken. Häll smeten i två avlånga formar,
175 grader i 100 minuter..
lycka till och kommentera gärna om ni provar.....
Matbröd 2 st
1 L fil
2 tsk salt
2 dl sirap
2 msk bikarbonat
5 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl hac´kade nötter
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 1/2 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1 dl vetekross
Blanda alla torra produkter och slå sist i filen, degen ska vara rätt klibbig/lös. Klicka ut smeten i två smorda sockerkaksforma. 160 grader i ca 80 minuter nedersta falsen. Låt svalna på galler och med bakduk över........
Mörkt bröd 2 st.
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön tex, linfrön,solrosfrön, pumpakärnor, nötter
4 tsk birkarbonat
1 tsk salt
0,5 dl olja
0,5 dl mörk sirap
1 L filmjölk.
blanda i alla torra produkter och sedan i med olja,sirap och filmjölken. Häll smeten i två avlånga formar,
175 grader i 100 minuter..
lycka till och kommentera gärna om ni provar.....
Kommentarer
Postat av: Helena
Mums!!! De här måste jag verkligen testa att baka. Det är perfekt att göra med Astrid dessutom som älskar att vara med och måtta, röra och vispa:)
Postat av: Åsa Nilsson
Dessa bröden e supergoda....Åå lätta att baka me förstås.;0)
Trackback