Linfröbullar
Här kommer ett recept på supergoda frukostbullar... 20 st
50 gr jäst
5 dl fingervarmt vatten
1/2 msk salt
2 msak olja
1 msk mörk sirap
1 dl linfrö
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl
Lös jästen i vattnet och tillsätt salt, olja, sirap, linfrö och grahamsmjölet. Arbeta sedan i vetemjölet lite i taget tills degen är smi´dig och blank. jäsa i 30 minuter. Ta upp den o knåda igenom den och dela så det blir 20 st bullar som läggs på bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 minuter till. Gräddas mitt i ugnen 13-15 minuter...
50 gr jäst
5 dl fingervarmt vatten
1/2 msk salt
2 msak olja
1 msk mörk sirap
1 dl linfrö
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl
Lös jästen i vattnet och tillsätt salt, olja, sirap, linfrö och grahamsmjölet. Arbeta sedan i vetemjölet lite i taget tills degen är smi´dig och blank. jäsa i 30 minuter. Ta upp den o knåda igenom den och dela så det blir 20 st bullar som läggs på bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 minuter till. Gräddas mitt i ugnen 13-15 minuter...
Kommentarer
Trackback