Tre tänkvärd ordspråk...........

  • Gör inte om samma misstag två gånger, såvida det inte lönade sig. Mae West

Nej det säger ju sig själv att göra samma misstag flera gånger utan att vinna något på det är ju bra dumt. Men det ligger mycket bakom meningen.

  • Förmågan att i dag tänka annorlunda än i går skiljer den vise från den envise. Okänt ursprung

Det bevisar ju att man har tänk o inte är rädd för att prova något annat eller nytt. För vem vill vara envis om man inte tjänar något på det.

  • Vi tänker för mycket och känner för lite. Charlie Chaplin
Ja ibland så tänker man nästan sönder hjärnan, allt blir som havregrynsgröt. Om man hade gjort tvärt om istället, känt efter vad man vill o känner så hade man kanske inte behövt tänka så mycket, inte tappat fokus, inte snurrat runt i sängen. När man tänkt klart o bestämt sig ska man ju släppa tanken o inte grubbla vidare o här ju vi nog fel, inte alltid så lätt att släppa tanken.
 
 
Ska berätta något jag har lärt mig de senaste veckorna. Jag har varit sjuk flera veckor o inte haft orken till att sköta hem o trädgård som jag brukar. Inne har gubben o jag fixat men ute i rabatterna får han inte gå lös på. Jag har tittat och tittat på min stora rabatt på allt som behöver klippas ner o fixas, o det retar mig till tusen när det ser ut som det gör, men nu har jag sett att det är rätt fint med vissna buskar o blommor. Ser lite kusligt ut men det börjar bli vackert i mina ögon nu, det retar mig inte mer. Hur kan det bli så här?

Bloggtorka o uppretad

Bloggtorka, eller vad ska man kalla det? Jag har inte haft lust eller ork att skriva, men idag kliade det i fingrarna. Jag har varit inne i en syperiod och sytt lite tunikor till barnbarnet Elly. Kan ni tänka att hon är ett år nu. Känns som om hon precis var bebis. Nu e hon en stor tös som kan massor o vill massor.
 
Byter ämne för det var denna artikel som retade mig så att jag ville skriva...........citerar
Angående läxor. Om föräldrarna ska sitta som oavlönade lärare efter kl 18,00 kan man eller bör man slopa obligatorisk skolgång, avskeda lärarna o ge föräldrarna lärarlön för att de utbildar sina egna barn i hemmet.
 
Alltså, snälla nån. Varför skaffade ni för det första barn? För att hjälpa till med läxläsning hör väl till sunt förnuft. Denna föräldern hoppas jag har högskoleutbildning och kan målen för vad en elev ska kunna. Vad ska barnet göra på dagtid, ränna runt i byn? Hem o äta kvällsmat o sedan bli undervisad av sin förälder? Kanske föräldern tror att lärarlönen är så stor att den kan vara hemma på dagarna och undervisa sitt barn.
 
Hemförhållanden kan snabbt läsas av i skolan. Om eleven gör vad den ska i skolan blir det inte så många läxor. Men det är rätt stökig miljö i mellanåt i ett klassrum, så jag skulle vilja ge lärarna en ros och mer befogenheter, typ dubbel läxa då man inte gjort vad man ska i läxväg. Kvarsittning efter skoltid då man stört på lektionen, betyg i uppförande och införa obsklasser igen.
 
Vad tycker ni om förälderns inlägg?

RSS 2.0