Vårt dagliga bröd giv oss i dag......

Att be bordsböner är nog inte så vanligt idag, förr i tiden gjorde man det. Idag är det bara de religösa som ber bordsbön innan de äter. Just nu läser jag en bok om fattiga svenskar på 1890 talet, de svalt och hade det bedrövligt. De som hade en bit bröd på denna tiden gjorde korssymbol med brödet och kysste det innan de stoppade det i munnen. Fick mig en tankeställare här.....Om vi börjar göra korssymbolen och kysser allt onödigt som vi/jag stoppar i oss kanske vi skulle bli av med de där övervikts kilona snabbt. Det hade blivit många korstecken på en dag för mig..... Lite skämt men man börjar fundera. Förr var man tacksam för en bit bröd och idag kastar jag en halv limpa för att den börjar bli torr. Så var tacksam för ditt dagliga bröd det är inte alla som har den förmånen att äta sig mätta. Alla har inte heller förmånen att springa o småäta ur skåpen som vi/jag gör.

Ljug inte för era barn och ungdomar........


Jag har hört många föräldrar tala till sina barn om vad de kan göra. Det finns inga begränsningar för vad man kan åstadkomma, man kan göra allt bara man tror på sig själv. Bara man tränar och övar kan man bli bäst. Va, detta är ju att ljuga för sina barn. Alla kan inte bli bäst, man måste inte alltid vara bra på allt, det funkar inte så. Verkligheten är att alla kan göra allt, men vissa kan göra det bättre. Alla är inte bra på allt. Om vi försöker se detta med öppna ögon och granskande ögon så kan vi också ge våra egenskaper och färdigheter en bättre chans.

 Några exempel, utbildning, det passar inte alla att läsa, några är faktiskt praktiska lagda. Alla kan inta vara lika bra på sport, alla kan inte vara tekniska, alla kan inte sjunga, alla kan inte baka, alla kan inte laga söndriga saker. Men alla kan något och är mer eller mindre bra på det. Är man mindre bara på något får man försöka lyfta fram det som är bättre. Ibland tycker jag att vi lägger sådan press på de unga att vara bara eller bäst på något, låt dem själva hitta sin plats. De som vill satsa och sikta mot stjärnorna får gärna göra det, men bryt inte ihop när de landar i trädtopparna. Allt har sin tid och man måste inte vara bäst, oftast är det ni föräldrar som jagar på era barn/ungdomar att bli så bra som möjligt och att det ska tävlas. Låt barnen själva bestämma hur de vill vara, mindre bra, bara medel bra eller bli bäst, vänta ut deras eget svar.........


Historia 2011-11-26

Lilla Sara har hjälpt mamma att göra i ordning julkrubban. De två ställer sig en bit ifrån och beundrar det hela. Barnet i krubban, Maria på knä bredvid och Josef med sin stav. Då säger Sara:-Mamma vi flyttar på Jungfru Maria i år.
-Varför det, undrar mamma.
-Jo det är moderna tider nu med jämlighet, så i år får Josef vara barnvakt................

Jobbiga personer som irriterar....

Jag kan verkligen inte med människor som skryter och skrävlar och det hemska är att detta fenomen tyck öka i rasande fart. Jag tycker det är både fult och skamligt att göra sig bättre än någon annan på ett fräckt och egoistiskt sätt. Inte en tanke på dem som inte har eller kan. Hur kan dessa människor känna sig stolta och avundsvärda när de ser vanmakt, missbruk, orättvisor med mera. Är de gjorda av stål? Iskalla utan känslor och absolut ingen empati. Att skryta är en mycket dålig attityd som kan kosta några framtänder. man kan också citera Magnus Uggla "jag mår illa". Vad tycker ni om personer som skryter om allt, och skulle någon säga något bra har personen något ännu bättre. Hittade en tröja på stan o den kostade inte mer än 50 kr då har personen i fråga hittat en för 25 kr med bättre kvalité i en bättre affär, hm att personen orkar med sig själv. Jag hade låst in mig själv och hjärntvättat mig till en bättre människa........Vad jag blir trött.







Influensatider på gång...

Alltid lika nervöst när man hör ordet influensa, ska jag klara mig eller ska jag åka dit? Man undrar hela tiden kommer den idag eller i morgon och hur ska man gå till väga. Är det vanlig förkylning eller influensan? Om jag går till jobbet och hostar och nyser, då rynkar kolegorna på näsan o säger, bara det inte är influensan.... Men man vet ju inte från böjan vilket det är, och man kan ju inte stanna hemma för några nysningar. Bakterierna frodas nu när det inte är så kallt, alla runt omkring nyser och hostar. Men om man stannar hemma för att kurera sig kan man säker få höra kollegerna säga, stanna hemma för lite snuva. Vad ska man göra stanna hemma eller jobba, ja hur man än gör så blir det fel, eller hur?

Min bok om Zlatan skulle bli.....

Min bok om Zlatan skulle bli tunnare än ett reklamblad. Visst har grabben gjort ett par snygga mål men det är det många spelare som gjort, eller? Kommer ni ihåg när svenska folket tyckte Fredrik Ljungberg var divig i svenska landslaget, vad är då Zlatan.. Han är stundtals duktig fotbollsspelare och han är divig, trotsig och mycket mycket kaxig. Tror inte Zlatan kan stava till ödmjukhet.....Okey han har visat att man kan komma från Rosengård och komma upp sig i fotbollsvärlden, men det är det många som gjort. Kan någon förklara vad det är som är så stort som ordet ZLATAN. Är han inte överskattad?

Tajt eller Gällivarihäng.........


Jeans är ett mode som håller år efter år, bara modeller som skiftar. Detta med att ungdomarna ska ha jeansen hängande på halva eller hela rumpan gör mig vansinnig. Det är ju så fult, och har de då sletna urtvättade kallingar också, då mår jag illa. Ska inte det modet försvinna snart? Då var det bättre förr.......

På 70 talet då man tvättade jeansen och kröp i dem våta för bästa passform, ha,ha. Det var tider det, byxorna satt som en andra hud och man fick hjälpas åt att dra igen dragkedjan så tajt var det. Där låg man raklång på golvet och pustade och stönade och höll andan för att komma i ett par jeans. det är kanske inte så konstigt med dagens ungdomar och deras hängande jeans, de kom kanske på att det var jobbigt att komma i dessa tajta stuprörsjeans.

Nu finns det stretchjeans i olika modeller, tänk om det funnits på min tid, då skulle jag inta haft så mycket sena ankomster på grund av att man inte kom i byxorna ,ha,ha. Tiderna förändras och tur är väl det, men kan inte dessa hängande byxor också förändras, för jag är trött på att se dem och kallingarna....Vad tycker du om hängande byxor? Har du också legat på golvet och behövt hjälp för att dra igen dragkedjan? Berätta............


Tvångströja

Jag vill ha ordning och reda, jag vill planera och ha struktur på livet. Jag vill, men det blir oftast inte som man vill eller tänkt. Planeringen spricker innan klockan 10 på förmiddagen, sen blir man stressad och efter. Det sitter i hela dagen, känns som om man inte kommer ikapp. Alla dagar är inte planerade, men är de det så blir jag frustrerad när det inte klaffar, det känns som en tvångströja. Jag blir sur och grinig, lite trotsig, fast dessa beteende hjälper inte ett skvatt. Jag släpper ut lite av stressen med dessa naiva beteende. Hur gör ni när er planering inte fungerar?

Vem är mest värdefull?

ÄLDRE människor är värdefulla.
De är mer värdefulla än den yngre generationen.
De har silver i håret,
de har guld i tänderna,
de har stenar i njurarna,
de har bly i fötterna och de är laddade med naturell gas!

RSS 2.0