Smicker vinner vänskap............

Smicker vinner vänskap, sanning föder fiendskap. Det ligger mycket i detta kloka ordspråk. Visst kommer man långt på smicker om det är ärligt menat. Finns vissa människor som alltid säger att allt är fint, ursnyggt osv, men menar de det? Ibland känns det så konstlat, om jag har samma gamla tröja varför blir den läcker för vissa personer? Är det för att få igån ett samtal eller för att jag ska svara att hennes tröja också är tjusig? Jag har svårt för dessa kommentarer som alltid kommer, de som säger det när det behövs har jag lättare att ta till mig. Jag är nog svårsmickrad, eller?
Att sedan sanning föder fiendeskap är också kloka visdomsord. De som inte vill ha ett ärligt rakt svar ska inte fråga mig. Jag strör inte heller smicker till personer i onödan. Om någon frågar om en sak är snygg sä säger jag vad jag tycker, är den snygg fine är den inte snygg så säger jag det. Jag kan inte med att stå och hyckla med sanningen, sen vet jag att alla tycker olika. Kanske ni inte ska välja mig som smakråd..............Sen kommer frågan varför vissa människor inte vill höra ett visst svar, är typ klänningen som visas upp för mig för skrikig o inte i min smak, säger jag det på ett trevligt sätt...Hur gör ni, är ni ärliga eller ni bara håller med och smickrar?

Kom alltid ihåg............

Kom alltid ihåg att du är unik, precis som alla andra. Vi är alla olika personer och ska så få vara om det inte skadar någon. Ja är jag och du är du och vi båda är unika på vårat eget sätt. Att bara gå runt på jorden o tro att amn själv är unik gör inte andra människor glada. Man måste se sin egen unika person för att sedan kunna se andras, här är det lätt att antingen bara se sig själv, eller bara se det unika hos andra. Allt handlar om självkännedom och att man trivs med sig själv. Är jag inte tillfreds inombords kan jag aldrig föra över positiv energi till någon. Tänk hur många unika sorter det finns i vår värld? Tänk sedan nästa tanke, att vi skulle vara lika varandra allihopa? Nej det är det som är livet att vi är unika på vårt eget sätt o att vi har tid att se varandras unika sidor o lära sig uppskatta dem och inte vara avundsjuk o bitter. Kan det vara så här enkelt?

Historia 2012-11-11

En blondin är med i "Vem vill bli miljonär". Blondinen är framme vid sista frågan o programledaren säger:
-Nu gäller det! Du har en livlina kvar o svarar du fel får du bara 100 000 kr, är du redo?
-Visst kör på.
-Okey frågan lyder så här:Vilken av följande fåglar bygger inte sitt eget bo själv?
A-Staren
B-Svanen
C-Göken eller D-Tofsvipan?
-Kom nu ihåg att det står en miljon kronor på spel Majsan.
 
-Ja tor det är...Nej jag är inte säker, Jag får ringa min vän Bettan.
(De ringer Bettan)
-Hallå Bettan det är från vem vill bli miljonär o jag har Majsan här som behöver din hjälp att vinna en miljon kronor. Är du redo?
Bettan är redo och majsan läser upp frågan och svarsalternativen. Bettan tvekar inte en sekund utan svarar
C-göken.
-Är du helt säker?frågar Majsan.
-Hundra procent säker.
-okey, tack Bettan. Då svarar jag C-Göken säger Majsan.
-Är det ditt slutgiltiga svar?
-Ja ,jag litar på Betta-Okey Majsan nu gäller det. Du sa göken och det är rätt, du har just vunnit en miljon kronor! Grattis!
 
Senare på kvällen träffas Majsan o Bettan för att fira vinsten. Medan de smuttar på champagnen undrar Majsan hur Bettan kunde känna till att det just var göken som inte byggde sitt eget bo.
- Men det är ju skitenkelt. Alla vet väl att göken bor i en klocka.....

Skratta är gratis...

Skratta och le så ofta du kan. Det får dig att må bra i hela kroppen och det kostar ingenting, det är gratis. Om du skrattar  o är glad så smittar det oftast av sig till de som är i ens närhet. Tänk vilken dag det skulle bli om hela familjen skrattade o log hela dagen. Inga sura miner o inga stenansikten, bara ett enkelt leende. Hur skulle den dagen se ut? Kan ni hjälpa mig och få fram bilden på denna dag, det låter ju så enkelt.....

Ordspråk, kvinnor och män?

Jag brukar läsa o söka olika ordspråk och ibland känner jag för att lägga upp något här på bloggen som jag tycker stämmer för dagsläget. Nu har jag inhandlat en ny bok om " ordspråk, träffsäkert och tänkvärt "heter den. Först vill jag bara konstatera att de flesta ordspråken är faktiskt från män, tyvärr kvinnor. Vet ni varför, jo det är en förmåga män har. Att säga allt i endast några få ord eller en kort mening. Bara att erkänna, skulle vi sagt samma sak på vårt sätt kunde det lätt blivit två kapitel. Då menar jag inte att, vi kvinnor inte tänker kloka tankar, bara att vi inte kan formulera oss så här kort som männen kan. Vissa ordspråk kommer från kvinnor o vissa näms bara som ryskt, arabiskt ordspråk osv.
 
 
Två ordspråk från Henrik Hill.
 " Att göra misstag är den enda sanna kunskapskällan " Visst e det så att av sina misstag kan man lära sig ett och annat. Att göra om sina misstag om och om igen utan att ta lärdom är inte speciellt smart.  Man kan ju lära av andras misstag också och ibland är misstaget så synligt så jag vet att jag inte behöver misslyckas med just det för att lära mig något.
 
" Bättre trådlös än rådlös" Detta är mer klurigt o kan tolkas från flera håll. Först kan man tolka det som om man står trådlös (naken) hellrä än att inte se någon utväg eller ha några råd att ta till? Trådlös när det gäller elsaker, datorer osv, än att stå där med ett virrvarr av sladdar? Hjälp mig det finns flera tolkningar........
 

Alla dessa olika dagar att fira.

I helgen är det dax att fira Hallowen, hur många gör det? Det är överreklamerat o det är något nytt köpmännen vill tjäna pengar på. Visst e det mysigt med pumpor o gulnande höstlöv men allt det andra som ska säljas i butikerna hör det till? Det finns snart en dag för allting, ostkakansdag, kanelbullensdag, mor o farsdag, barnensdag, tulpanensdag, våffeldagen, potatisensdag ja listan kan bli hur lång som helst. Är det ingen mer än jag som tycker det är lite tramsigt med alla dessa dagar. Varför fira allt, fira för mig ska vara något speciellt o lite mer än vanligt, har jag fel? Jag äter våfflor när jag känner för det o jag fikar med kanelbullar, men det är inget speciellt. Vi har som tradition i landet vissa högtidsdagar som vi ska vårda och bevara allt det här andra är bara för att öka handlen i affärerna. VAd säger ni?

RSS 2.0