Kan tiden stå stilla nu?

Vart tar tiden vägen? Tycker det känns som om mina barn precis var små, nu e de 25 och 27, hallå? Jag är farmor o mormor o jag älskar det, men orken o planeringen finns inte riktigt där. Ser bara hur alla runt om blir äldre, inte jag själv, men det märks. Har inte samma tempo o planeringen brukar bli så där. Innan hade man 62 bollar i luften o väntade in 16 bollar till utan problem. Nu blir man trött i huvudet av att höra ordet mormor 236 gånger på några timmar, ha,ha. Jag förstår inte hur man hann med barn, gubbe, husdjur, hushållet, jobbet och ordförande o tränaruppdag sammtidigt. Var det fler timmar på dygnet då? Tror inte det, tror på att när man är småbarnsförälder är man inne i ett snurrande hjul o märker inte det förrän barnen blivit stora o man har mycket egentid för sig själv. Då slappnar man av o lägger om stil, typ det behöver jag inte göra idag det kaqn vänta tills i morgon. I morgon kan bli flera dagar tills det blir ett måste, att man aldrig lär sig.
 
Förr städade jag husets alla tre våningar på en dag, idag tar det minst en vecka, man hittar så mycket annat som är roligare att göra. Trädgården plöjde man över på en förmiddag, idag tar det tre dagar om vi e två som hjälps åt. tvätta bilen gjorde man på en halvtimme, nu tar det två timmar? Förstår ni varför man känner att tiden inte räcker till ibland? Vänta ska ni få se? Förr när det var jul började man fixa o dona någon dag innan, nu fär man börja planera o fixa i september. Varför blir det så här, kan inte tiden stå stilla?

Respekt........

 
 
Man kan inte älska alla, och det behöver man inte heller. Men att behandla alla med respekt, är något jag fick inpräntat som liten. Vid vuxen ålder har jag funderat mycket på det här med respekt för andra människor, och jag
kan inte hjälpa det men det är något som inte stämmer. Jag respekterar många människor som jag känner och inte känner, men måste man inte på något sätt förtjäna respekt? Det kan väl inte vara så att en ond männska förtjänar min respekt, tyvärr den är förbrukad. Jag kan inte respektera alla, aldrig i livet. Jag ser mer ner på människor som inte följer lagar som tar till våld mot människor o djur. Människor som ljuger, människor som mobbar o förtalar förtjänar inte heller min respekt. Visst e det mänskligt o fela men det finns en gräns där jag kan förlåta o bygga upp ny respekt men har man gått över gränsen är det kört. Vet inte om jag har rätt eller fel? O det är ju jag som själv bestämmer gränsen. Vad tycker ni om rspekt?

SEMLOR OCH ÅTER SEMLOR

Vem fan uppfann semlan? Den skulle aldrig uppfunnits så hade jag haft ett bekymmer mindre. Jag älskar semlor o då menar jag älskar. Förr bakade jag bullarna själv men nu köper jag släta bullar och fixar till dem själv. Ärligt talat vet jag inte hur många bullar som slunkit ner. Får nog fråga vågen, ha,ha. Vad tycker ni om semlor? Är det bara jag som e besatt så jag får fnatt.............

RSS 2.0