Brustet rep kan knytas ihop,,,,,,,

Brustet rep kan knytas ihop och bli helt men knuten sitter kvar. En mening som säger mycket tycker jag. I våra liv händer tråkiga och ibland tragiska saker som vi inte kan styra över själva. Vi kan drabbas av sjukdom, olycklig kärlek, svek och bli sårade. Oftast går dessa fenomen att just knyta ihop repet igen men spåret blir själva knutan som blir kvar. Ibland kan man älta om samma sak tusen gånger trots att repet är lagat, vad hjälper det att älta. Man måste konstatera att nu är här en knut och den blev till på grund av detta eller detta, kan jag leva vidare med knuten? Ja eller Nej? Svaret har ingen annan. Visst kan man söka hjälp för att komma över vissa ledsamheter eller tragedier, men sedan måste man välja livet och inte se på knuten i tid och otid. Vi har ett liv och det kan vi bara leva just nu, inte senare då bitterheten eller sorgen gått över. Vissa saker går aldrig över, de får man leva med. För mig finns inte att man ska älta sorg eller problem, det finns en mening med allt. Då menar jag inte att man inte får vara nere och ledsen, det måste man få vara. Men efter ett tag hjälper det inte att älta utan då får man gå vidare, man får svänga till höger eller vänster eller köra på rakt fram. Bara jag kommer framåt och lämnar knuten bakom mig.

Jag vet att jag upplevs som konstig nu, men varför grubbla sig sjuk på frågan VARFÖR när vi vet att det inte finns något svar. Ingen mår bra av att plåga sig själv med att försöka analysera för mycket på varför. Förstår ni vad jag menar?


Hur ska en bra chef vara?

Det är en egenskap som blir mer efterfrågad hos toppchefer, enligt amerikanska Harvard Business Review. I Skandinavien har vi tagit frågan ett steg längre, eller ett steg tillbaka. En norsk debatt och en svensk bok diskuterar om chefer blivit för känslomässiga. Harvard Business Review gick nyligen igenom hundratals rekryteringsprofiler samt genomförde ett stort antal djupintervjuer för att kartlägga vad som eftersöks hos toppchefer.

Ett tema som löpte genom önskeprofilerna var att mjukare ledarskapsförmågor som att vara en god kommunikatör och lagspelare blir viktigare. För vd-rollen efterfrågades specifikt empati – förmågan att sätta sig in i en medarbetares situation och känslor. Fortfarande  behöver ledare  bli mer empatiska.

Mina ord om att vara chef……………

Det är ingen svårighet att vara chef om man bara är mänsklig med sunt förnuft, det är ett lag och alla måste få vara med på sina egna villkor. Alla ska kunna utföra samma arbete om inte så måste man bygga på mer självförtroende. Att lära gruppen att våga trots att man kanske misslyckas och lär sig utav erfarenheten. Laget ska åt samma håll och det är lätt om man pratar mycket om varför och hur. Alla får ha dåliga dagar, bara man talar om att det är en bad day. Man kan ju inte vara på topp varje dag, resterande arbetskamrater stöttar upp på den dåliga dagen. Som chef är det viktigt att själv vara tydlig och stå för sina fel och brister, då smittar det av sig på gruppen. Sen underlättar det om man har en bra grupp att arbeta med och det har jag, världens bästa tror jag…………….

 

 


Cybervärlden...........

All denna teknik med data i mobilen gör att vi kan nås och hitta fakta var vi än befinner oss. Vi kan sitta och göra tvåan på toan och chatta med en polare. Vi kan sitta på bussen och bestämma träff med någon. Vi kan få tag i det mesta genom telefonen. Datan i hemmet är ett måste, ja rent av mer än en data måste man ha. Detta är en teknisk utveckling som jag har svårt att följa med i. Jag är rädd för att vi skapar ett A och ett B lag och att det i slutändan skapar ett utanförskap för många. Jag är född på 60 talet och är något med i datorvärlden, men det finns de som är äldre och helt utanför. Det märks på arbetsplatsen, det märks på kalas och det märks i det sociala nätverket, vilka som är utanför, då man pratar om facebook och andra stora samlingsplatser på internet. Var ska det sluta? Är det normalt att en 7 åring ska springa runt med senaste mobilen där han eller hon kan surfa fritt. Har föräldrarna koll på barnens surf på nätet? Min mossa är snart 70 år och är inne på facebook och pratar med barnbarnen och kollar vad som händer i bekantskapskretsen. Jag erkänner själv att det är lätt att fastna framför datan, jag ska bara kolla mailen och så spela ett spel och så gär det någon timme. Detta är inte bra, jag tror att vi blir lite osociala och lite rubbade i att umgås. Vi ska kanske träffas på nätet när vi har släktträff nästa gång. Eller varför inte fira sin födelsedag i cybervärlden?

Reklam..........

Tacka vet jag fjärrkontrollen, hur skulle mitt liv se ut utan den? All denna reklam i alla TVprogram gör mig rasande. Jag haffar fjärrkontrollen och börjar Zappa, och hur många kanaler hinner jag blädra till innan där blir reklam, minst 16 st. Tillbaka till programet jag vill titta på till nästa reklamavbrott, då upprepas samma procedur mellan olika kanaler. I början blev det rökpaus i reklamavbrotten men då fick man ju lungcancer, det blev många bloss i alla reklampauser......Finns det inget man kan göra för att slippa reklamen? Någon som vet eller kommer på ett smart alternativ?

Blöjor och haklapp

Med blöjor om baken och haklapp där fram börjar vi våra dagar i livet. Senare börjar livet med att lära och utföra mindre eller större underverk. Åren springer iväg i rasande takt för att på ålderns höst vara där igen..... Då börjar det om med blöjor om baken och haklapp där fram.

Hm semester drömmar.........

Solen behöver bara skina en halv dag så börjar man räkna dagarna till semestern. Vi svenskar har i genomsnitt 33 semesterdagar per år, och dessutom 10 röda högtidsdagar som i vissa fall inträffar på våra arbetsdagar. Varför kan inte semestern delas upp på två semesterperioder, varför ska det mesta plockas ut på sommaren. Troligtvis för att vi vill ha sol och varmt. Men kan vi ha semester utan att ha ångest för att hinna med så mycket som möjligt. Kan vi hämta andan under dessa intensiva semesterveckor? Vi är inte så bra på att vila i vardagen. Våra rutiner är viktigare att utföra än att hitta tid för att bara vara. En del människor som inte hinner med i vardagen sparar på projekt till semestern, jag blir trött av ordet projekt. Jag vill inte ha något projekt hängandes över mig på min semester, då vill jag bara vara, utan en massa måsten. Vem mer än jag längtar till semestern?

Kondomens status?

Läste i veckan om den nya undersökningen bland  15 000 ungdomar i åldern  15 till 29 år och deras syn på sex o samlevnad.  En av tre använder kondom vid sex, va har de inte sexualundervisning i skolan? Hälften av kvinnorna säger att de har utsatts för sexuella handlingar mot sin vilja och många var ovissa om sexuella överförbara sjukdomar och 40 % ville veta mer om kondomer. Många tyckte att AIDS drabbar en annan kategori än unga. Ungdomarnas inställning till sexualitet är mycket avslappnat och det är naturligt att ligga med en partner första kvällen. Många skyller på dålig undervisning, men hallå""""" om man vet att man ska ha samlag och hur det går till så vet man väl för fa............. att man måste skydda sig och varandra. Barn blir till om man har sex utan skydd och könssjukdomar får man inte om man borstar tänderna. Vad händer med våra ungdomar blir de mindre begåvade med åren eller? Man blir ju mörkrädd när 15 till 18 åringar tycker att en abort är ett sista preventivmedel. Hjälp, börja informera mer i skolorna och hjälp ungdomarna till en sundare syn på sex och samlevnad. Vad tycker ni????

Historia 2011-04-13

Tre äldre herrar satt och konverserade. Den ena hade naturligtvis värre krämpor än den andra...
 En av herrarna, nyss fyllda 60 år, sa:
 - 60 är en jävla ålder, den värsta av alla! Man är pissnödig hela tiden, men för det mesta kommer det ingenting när man står där och rister i den.
 
 En annan, 70 år fyllda, replikerade:
 - Äh... 70 är mycket värre! Man har inte en lugn stund eftersom magen trycker på hela tiden. Men inte fan kommer det något när man sätter sig på muggen, trots att man vräker i sig både fibrer och laxermedel!

 Då tog 80-åringen i sällskapet till orda:
 - Ärligt talat så är faktiskt 80 den allra värsta åldern!
 
 60-åringen frågade:
 - Har du också problem med att pissa?
  80-åringen svarade:
 - Nej för fan! Jag pissar som en häst varje morgon kl 06:00.
  70-åringen undrade:
 - Jaså... Är det magen som krånglar?

 Men 80-åringen skakade på huvudet och sa:
 - Icke! Jag skiter mängder, punktligt varje morgon kl 06:30.
 
 Väldigt förvånad utbrast då 60-åringen:
 - Va? Du pissar alltså kl 06:00 och skiter kl 06:30 varenda morgon! Vad är det då som är så illa med att vara 80?
 
 80-åringen
 - Jag vaknar ju för inte förrän kl 07:00




Förändringar i skolan........

En rad skolreformer ska sjösättas i höst. Förändringarna blir en helt ny gymnasieskola, ny struktur och nytt betygssystem och grundskolan får ny läroplan som gör det lättare för eleven att se vad den behöver lära sig för att nå upp till ett visst betyg. Bra för eleven och föräldrarna tycker jag, då kan de få hjälp fortare än i dag. Kanske slå larm innan det är för sent, kanske syns det om läraren är aktiv och engagerad, hoppas det. Syftet med detta är att fler elever ska klara godkänt i fler ämne. Eleverna kommer att betygsättas från årskurs sex, äntligen har de som bestämmer fattat vikten av att få betyg. Innan behövde man vara godkända i matte, svenska och engelska för att söka till gymnasiet. Det nya systemet gäller följande, för yrkesförberedande utbildning krävs godkänt i 8 st ämne och för studieförberedande krävs godkänt i 12 ämne. De flesta förändringarna ska vara i bruk den 1 juli i år. Betygstegen ska gå tillbaka till beteckningarna A,B,C,D,E och F där F är icke godkänt. Jaha då är vi snart tillbaka där skolreformen började, stackars elever som inte kan få ett system som fungerar och håller i längden. Varför inte satsa mer på lärarna och hur de lär ut till eleverna, alla lärare är faktiskt inte bra. Eleverna måste ta vara på tiden i skolan och inse att inget är gratis och då måste samma press ligga på den som ska lära ut. Gör undervisningen lättare och roligare. Skönt att skoltiden är över för jag skulle inte vilja studera i denna lummiga skolvärld....Vissa lärare är lärare vissa är det inte men så är det i alla yrkesgrypper......Vad tycker ni om skolan idag?

Min dotter är 22 år..................

Ja då har ett åt till gått, min dotter har firat sin 22 årsdag. Var blir tiden av? Ibland är det svårt att finna de rätta orden när man vill tala om för sin dotter att hon är den bästa dottern i hela världen. Jag vill tacka henne för innehållet i mitt liv, också för den osjälviska kärlek och tillgivenhet vi har. Det är svårt att föreställa sig att du en gång var liten, och hjälplös och helt beroende av mig som mamma för att överleva. Vilket ansvar och vilken lycka. Jag lärde dig le och skratta, gå och tala.  Jag lärde dig allt det viktiga, du tittade och lyssnade om du sedan tog in allt vet i gudarna, ibland undrar man ju.......Du kommer alltid att vara en del av mig eftersom jag skapade dig, ha,ha nu blir du rädd att du ska bli lik mig va? Du är du och jag är jag. Jag delade med mig av allt som gör dig speciell, du fick vänlighet, ärlighet, uthållighet, eftertänksamhet och lite av mitt tålamod, sedan använder du det som du vill och behöver. Jag hoppas du känner dig trygg och älskad så du kan nå dina mål. Att skriva att jag älskar dig är lätt, I LOVE YOU.................

RSS 2.0