Övervakningskamera är det bra eller dåligt?

I dagens samhälle måste man tydligen sätta upp övervakningskamera om man vill slippa skadogörelse, överfall, rån och misshandel. Jag är helt klart för kamera, de får gärna övervaka mig. Jag har inget att dölja. Jag förstår inte dem som tycker att det inverkar på integriteten? Har jag inget att dölja gör det väl inget att jag kommer med på film/bild. Vad är det som är så hemskt med kamera? De som inte vill bli fast på film/bild, det är de jag vill bli skyddade för. Vad finns det för människor i samhället som på öppen gata kan skjuta, råna, misshandla, hota en vilt främmande person, har respekten försvunnit? Nej filma eller ta bilder i hela vårt samhälle så att vi vågar röra oss fritt, varför inte skicka upp en satelit som regestrerar allt. Allt för ett vänligare samhälle, fortsätt filma. Vad tycker du?

Skolan idag och deras elever är de förlorade?

Alla måste ha en viss kunskap i alla ämne, så är det. Alla har inte lätt för att lära, vissa är mer åt det praktiska hållet. Men att få IG i något ämne är inte skolans fel, endast eleven själv väljer detta. En del som har olika bokstavssjukdomar eller läs-och-skrivsvårigheter kan jag acceptera, men fullt friska ungdomar utan anledning får ta konsekvenserna senare, jag lovar. Jag har två ungdomar med IG i olika ämne och de är fullt friska, men en av dem fick det på grund av skolk, och den andre på grund av lathet. Nog om IG nu, men tänk på att det betyget gör ingen glad.

Själva skolan ska jag gå in på nu, de lär ut ämneskunskap och det är okey, hur de lär ut är så olika från skola till lärare så det går inte att kommentera detta. Vissa ämne kan kanske tyckas onödiga, där har vi alla olika åsikter. Jag tycker bara att eleverna ska lära sig mer om livskunskap, de blir ju helt chockade när de kommer ut i arbetslivet och ska ha krav på sig. Man kan ju tro att skolan är en syddad verksamhet där man kan komma och gå som man vill, fast jag vet att det inte är så. Sedan ska vi inte dra alla elever i samma slipsten, det finns de som är duktiga och är i skolan för att lära.

Nya ämnen som skulle behövas i skolan är " hur man förhåller sig till varandra" empati" Hjälpsamhet" kamratskap" och vad som är mitt och ditt". Själva ordet medmänsklighet kan vissa inte ens stava till. Sen tycker jag inte detta problem ska lastas på skolan vi föräldrar måste vara aktiva och engagerade. Det ligger mycket på samhället tycker jag, det finns inga riktiga straff idag om man hittar på något. Misshandla en lärare som försöker få pli på eleverna , hur rimmar det? Ringa föräldrarna och bli nerskälld för att det inte fungerar med eleven kan inte heller vara så kul. Om vi föräldrar och lärare och politiker sätter lite hårdare krav på eleverna så kanske vi kan rädda nästa generation ungdommar.  Vad tror ni?


Hembränt, Systemet eller Tyskland..........

Ja då vankas det midsommar med god mat och god dricka. När jag var ungdom var det hembränt på dunk som gällde, ibland någon exploder från systemet. Idag vet jag ingen som bränner hembränt och knappast någon som går på systemet om det inte är tvunget. Jag och alla mina släktingar och vänner åker till Tyskland och hamstrar. Här kommer lite jämförelsepriser

Op Andersson    systemet 139 kr  bordershop  97 kr
Baileys              systemet 199 kr  bordershop  132kr
Exploder vodka  systemet 194 kr  bordershop  95 kr
Tuborg Guld       systemet 300 kr  bordershop  85 kr
Karlsberg Hof     systemet  285 kr bordershop  82 kr
Inte konstigt att man tar en tur till Tyskland då och då för att fylla på förrådet. Jag ligger hellre ute med de pengarna vid en hamstring än att ge staten dem, hur gör du?

                       Trevlig Midsommar...................♥

Okända talanger.........

Alla har väl någon dold talang? Jag ska berätta om mina dolda talanger som inte så många vet om, ni blir nog förvånade nu. Jag broderar tavlor och jag är duktig på att rita, så nu vet ni det. Brodera tavlor är bra avkopling och jag har faktiskt några sydda tavlor uppe på väggarna i olika motiv i svart och grått. Nu orkar jag inte sätta mig och sy för synen är inte som den var förr, hur gamal är jag? Måla eller rita har jag gjort på frihand och efter mönster på plåtspannar och krukor. Nu målar jag inte heller, för varje gång jag känner för det är färgen förstörd. Nu kom jag på en annan talang jag har, jag är en jäkel på att spexa och hålla tal. Vad har ni för dolda talanger som ni inte visar så ofta. Var nu inte blyga..............

Bröllop i kungliga huvudstaden

Ja då ska jag ventilera ett hett ämne, nämligen Viktoria och Daniels bröllop. I eftermiddag blir de ett, roligt för dem och för Sverige. Allt som media och alla journalister har förstorat upp kan inte kungafamiljen hjälpa. De kan inte heller hjälpa att alla runt om kring vill tjäna pengar på bröllopet. Sverge har monarki och då vet vi att det kostar oss skattebetalare att rusta för bröllop. Det hade kostat oss om vi hade haft en president också. Jag tycker att vi ska behålla vårt kungahus och vara stolta över att vi kan ha ett kungligt bröllop. Jag är inte speciellt intresserad av själva bröllopet, men det går ju inte att undvika.

Jag har bekanta som ligger i olika läger angående bröllopet, vissa har tagit semester för att se hela Tv sändningen. Vissa har tackat nej till party för att det är bröllop. Vissa tycker att vi ska skrota allt med kungligheter. Vissa bryr sig inte ett skvatt. Var står du i denna fråga, vad tycker du?

Hel och ren.

Jag har funderat rätt mycket på vårt konstiga mode! Tänk bara på alla trasiga jeans i kombination med välsydda kavajer. Är inte det en konstig kombination? Välbärgat och elegant på överkroppen och nertill trasigt och fransigt. Det trasiga har säkert kostat lika mycket som kavajen, om inte mer. Det förvånar mig att man kan saluföra plagg med stora hål och revor och att folk köper dem. Jag tillhör inte målgruppen, jag är nog rätt mossig. Jag har växt upp med mottot hel och ren. Visst är kombinationen lite konstig, kan någon förklara hur detta passar ihop? Är det mode att vara klädd upptill och byxorna i trasor nertill?

Student 2010-06-11

Ja då är äntligen studentens dag inne, började med champagne frukost kl 8.15 i Tivoliparken. 9.15 hämtade jag bilen full av klasskompisar som skulle ha skjuts ut till Wendes för samling 10.30. Efter det svängde jag inom biltvätten och tog en snabb tvätt och sedan hem o förberedde. Hela familjen har hjälpt till i olika former för att dagen ska bli lyckad. 12.00 hämtade vi svärföräldrarna och begav oss ut till skolan. 13.00 skulle de börja springa ut på scenen, vad hände då, jo regnet öste ner. Alla och jag menar alla fällde upp sina paraply så man såg inte ett skvatt. Inte ens ett foto på klassen lyckades någon ta. Men men vädret kan ingen göra något åt. Ut kom de till slut trötta och förväntansfulla. Antons lärare skulle köra klassen i trektor och vagn genom stan.

Jag blev nervös för vi planerade sitta ute i tält dock med två stora kaminer. Vädret ändrades tills gästerna kom 18.00. Många fina presenter och mycket blommor fick studenten. Maten var uppskattad och stämningen god. Emil plockade fram gitarren och det blev lite önske allsång, lite senare kom de fräcka låtarna fram. Vissa skulle inte dricka sprit andra skulle behöva dricka, ha,ha. Kvällen blev trevlig och studenten blev trött och tackade för sig och kröp i säng efter midnatt. Festen fortsatte tills kl 02.00.

Dagen efter är som den är, 8 nattgäster som hjälpte till att röja undan efter festen. Det gick som en dans. Det är lite segt i dag och det blir nog sängen tidigt. Studenten tyckte att det var en lyckad fest vi gjort för honom.

Student och otacksamma ungdomar..........

Tror ni att våra studenter uppskattar allt ståhej runt bal och student, märker de hur mycket planering och tid man lägger? Jag undrar det. Studenterna leker sig i genom de sista två veckorna, med festande hit och dit. Det är skattjakt, karneval och skolresor och grillning, alltid med sprit med i bilden. Hur många blir inte aspackade vid dessa tillfällen? Kan man inte ta det lite lugnt så man slipper ligga hela nästa dag för att man är bakfull. Kanske föräldrarna behöver lite hjälp med saker och ting innan studenten. Jag har visst fått hjälp av min student när jag blivit rasande på konceptet. Det görs inget frivilligt idag och oftast ska de ha betalt. Jag har inte fostrat dem till att bli så här egoistiska. Visst ska de fira och ha kul när de tar studenten, men måste det ruinera föräldrarnas bank konto och ta minst två till tre veckors arbete.? Är det bara jag som tycker att det är överdrivet med student?

Du döps, det firas endast den dagen, du fyller år det fras den dagen, du konfirmeras det firas den dagen, du förlovar dig det firas den dagen, du gifter dig det firas den dagen, du blir förälder då grattas du den dagen osv. Varför fira studenten i två veckor? Tänk på oss trötta föräldrar. Nu ska jag strax hjälpa min 19 åring att klä sig i smoking inför balen, inte ens det fixar han, ha,ha.

Att ta seden dit man kommer.

Många pratar om att den svenska integreringen inte fungerar, varför? Kommer jag till ett annat land för att bosätta mig där är det väl bara att ta seden dit jag kommer. Vill de nya svenskarna bli svenska? Man måste lära sig språket för att överleva. Visst måste det finnas förutsättningar för att hitta sin roll i ett annat land, jag tror att det finns om man bara vill. Alla invandrare behöver väl inte bo i samma bostadsområde och fortsätta med sitt eget språk och sina egna seder. Måste vara lättare om man försöker bo blandade med svenskar. Efter att man har lärt sig språket så måste man sätta sig in i våra seder och bruk, dock inte sagt att man ska förkasta sin egna seder men det får inte ta över. Att alla inte har samma religon vet vi om, det är okey för min del att tor på vad man vill, men tro måttligt och ha empati för andra religoner.

Jag vet att flertalet invandrare har kommit från krig och elände, jag vet också att de fattigase finns kvar i dessa länder. Jag är inte rasist, utan jag reagerar på att de som kommer hit av egen fri vilja inte kan uppskatta vårt land eller våra seder. Om jag skulle behöva flytta till ett annat land är jag fostrad till att ta seden dit jag kommer. Jag vill kunna fira Sveriges nationaldag utan att bli kallad rasist. Jag vill också att de invandrare som kommer hit ska kunna anpassa sig till vårt levene, det är inte vi som ska anpassa oss för invandringen. Har jag fel?


RSS 2.0