SOS alarm.....

Nu måste det snart till en ändring på folket som arbetar på larmcentralen, har de ingen utbildning? Åter igen en artikel i tidningen idag om en kvinna som höll på att dö men fick rådet att vila. Ambulanssjukvården har de senaste åren gjort en rad omorganisationer och syftet har varit förbättring och effektivisera tillgängligheten och öka vårdtryggheten för oss patienter. Då blir kontentan av detta att socialstyrelsen fått ta emot en rad anmälningar om felbehandlingar, felprioriteringar och sist en massa felbedömingar till ambulansverksamheten. Ingen har väl glömt fallet om Emil Linnell som vädjade om en ambulans vid upprepande tillfälle men nekades av sjuksköterskan som bedömde att han inte var tillräckligt sjuk. När de kollade telefonsamtalet med Emil hade han svårigheter att andas och tappade medvetandet flera gånger under samtalet. Va? Alla med utbildning inom vården måste väl för fan fatta att killen är sjuk. Jag är inte vårdutbildad men jag skulle skickat en ambulans genast. Emil hittades död morgonen efter, med brusten mjälte. Alla som felbedöms och inte får ambulansvård råder jag att gå vidare med ärendet. Sjuksköterskor som arbetar på ambulansen kan bli åtalade för vållande till annans död om det bevisas att de begått fel. Alla händelser ska polisanmälas tycker jag. Jag vet inte hur de prioriterar på SOS, för ett tag sedan fick jag själv se hur de agerar. Jag nämner inga namn, personen i fråga hittas medvetslös i trädgården och kvicknar till men är helt förvirrad och yr. SOS tycker inte det är allvarligt utan tycker vi ska ringa en bårtaxi och åka in till akuten. Vi ringer bårtaxi och det tar 45 minuter innan de kommer och då ligger personen fortfarande på marken och det är kväll och börjar bli kallt. Ska det vara så här i vårt samhälle att man måste ha knackat på pärleporten innan de på SOS anser att det är allvarligt nog att sända en ambulans. Nej mina skattepengar ska gå till att alla ska ha rätt att få en ambulans skickad till sig om de ringer och är sjuka. Sedan förstår jag att detta kan missbrukas och då föreslår jag också polisanmälan som kan leda till åtal ifall det kan bevisas att man missbrukat ambulanssjukvården. Vad tycker ni? Om det gäller oss själva skulle inte ni känna er tryggare att veta att ambulansen kommer om jag ringer utan att utvärdera min sjukdom innan?

Historia 2011-07-29

Mannen fick allvarliga problem då han glömde bröllopsdagen. Den upprörda hustrun:
- Jag fodrar att det framför garaget måste finnas en gåva som går från 0 till 100 på mindre än fem sekunder!
Nästa dag hittade hans fru ett litet paket framför garaget. Paketet innehöll en helt ny badrumsvåg.
Mannen vårdas fortfarande på sjukhus.


Bärplockare

Jag läste en insändare om en man som är i 70 årsåldern och äger 100 hektat skogsmark i norrland. Mannen sköter sin skog med röjning, avverkning och planterar ny skog. När han har skött sin skog har han plockat blåbär, lingon, hjortron, hallon och svamp till husbehov. På senare år har han inte kunnat plocka till husbehov för att skogen har blivit invaderad av asiatiska bärplockare som rensar allt som går att plocka. Det enda mannen kan plocka är skräp och mat o dryckesförpackningar efter dem som invaderat skogen. Sedan används skogen som toalett, ettan är väl okey men tvåan med stora högar av mänskobajs och lite  toapapper på toppen är inte najs. Mannen retar sig på att de som jagar älg i hans skog betalar en avgift för att jaga och vill att samma princip ska gälla för bärplockare som plockar för att sälja vidare. De utnyttjar vår fina allemansrätt och bedriver business med våra marker. Jag håller med mannen, här finns några som lockar hit utländska bärplockare till norrland för att plocka vad de hittar och det är ju tyvärr inte bärplockarna som tjänar pengarna utan de som lockat hit dem. Att sedan skräpa ner i naturen är för mig en gåta, man lämnar väl stället som man fann det. Utan skräp och avföring. Avföringen är vidrigt, kan man inte sparna en liten hålla i mossan och bajsa och torka sig och sedan lägga över mossan så ingen behöver hitta skiten. Nej gör nya regler för de som plockar bär och svamp, det får plockas till husbehov och ingen ska få tjäna på att springa i andras skogar om man inte frågar om lov. Man går ju inte in i grannens trädgård och plockar blommor och grönsaker, eller? Hur skulle det gå till om jag bar någon plocka frukt och bär i grannarnas trädgård och sedan åkte jag in på torget och sålde det till sjuhöga priser. Kanske inte sak samma. men jag förstår den gamle mannen som har tröttnat på att de rensar hela skogen på allt, vad tycker ni, ska allemansrätten ses över?

Smink...........

Vad tycker du om att barn sminkar sig, då menar jag barn i åldrarna 7 upp till 12 år? Jag mår illa när jag ser små barn vara målade med maskara och ögonskugga och kinder och läppar röda. Det finns nog ingen angiven ålder när det är okey att börja använda smink men som barn ska det väl inte behövas? Oftast är ju barnen naturligt söta och det ser ju bara billigt ut. Hur tänker ni som är föräldrar och hur sätter ni gränser när det gäller smink.

Män är konstiga varelser....................

Före giftemålet kunde man prata hela natten, nu somnar han innan man hinner säga godnatt. Män bygger broar, uppfinner diverse saker men sy i en knapp överstiger deras förmåga. Min man kan skruva o snickra och bygga men stryka en skjorta överstiger hans förmåga. Visst e det lustigt med dessa män. Vad överstiger din mans förmåga?

Historia 2011-07-17

En kvinna gick fram till en äldre man som satt och gungade i sin rullstol på sin veranda.
-Jag kunde inte låta bli att se hur lycklig ni ser ut att vara! Sa hon.
-Vad är er hemlighet till ett långt och lyckligt liv?
-Jag röker tre paket cigaretter om dan, och så dricker jag en låda whisky i veckan, äter fet mat och tränar aldrig. Svarade mannen.
- Och hur gamal är ni?
- Tjugosex! svarade mannen..............................

Kärleken

Kärleken kan yttra sig på många sätt. I början är den spännade och lyckan lyser och magen åker berg o dalbana. Kärleken växer sig starkare och man blir stark och trygg.Kärleken stimulerar hjärtat och samtidigt lokalbedövar den förståndet. Just nu efter 25 år känns kärleken starkare än någonsin, med alla med och motgängar så är man så sammanväxt så ibland blir det kusligt. Kärlek är inte bara lycka det kan bringa stor sorg också, men övervinner man det så växer kärleken sig starkare och starkare. Nu ska jag bli lite sentemental och vissa en sida jag inte själv trodde jag hade...................Jag upptäckte den percis när jag satt och skrev tal till min son son snart fyller 20 år...................... Jag ska skriva en kärleksdikt och se om jag vågar trycka på publiceraknappen............

Kärlek är alltid trohet som består
som utplånar smärta o läker sår.
Kärleken brinner som lysande glöd
och värmer i tider av nöd.
När förälskensen kommer är fröet sått
det förstår man när åren har gått.
Med omtanke värmer vi varann
och är tacksamma för gåvan vi fann.

IT-support

Fel på datan och ringer IT-support och säger vem jag är och att jaq fattar nada (noll). Då börjar han på IT snacka om Usb-interface, DNS och switchar? Hallå jag sa ju att jag inte fattar något. Han fortsätte,r applikationen läcker minne. Va jag har redan glöm vad du sa! Då kan CPU-lasten vara för hög, säger han. Hallå, nu ger jag upp! Bara för att man är IT support kan man väl strunta i fikonspråket och prata så man förstår. Man känner sig så jävla billig när man gång på gång inte fattar. Då säger man, nu funkar det, tack för hjälpen och så ringer man en datateknisk kompis. Vips så funkar datan igen utan alla dessa konstiga uttryck.....................

Historia 2011-07-07

Vissa experter hävdar att flickor väljer män att gifta sig med som liknar deras pappor. Inte undra på att mammorna gråter på döttranas bröllop.....

Ett sant ordspråk...............


ATT KLÄTTRA UPPFÖR ETT BERG ÄR ETT VÄLDIGT SLIT. MEN MED GOTT SÄLLSKAP BLIR DET LÄTTARE OCH MED DÅLIGT SÄLLSKAP BLIR DET OUTHÄRDLIGT..........................

Så sant, så sant. Hur svåra hindren än är går det mycket lättare om man är i sällskap med människor som man litar och tror på. Då finns inte alla svårigheter, det går så lätt om man är glad och i gott sällskap. Då är det så enkelt att hitta lösningar och att puffa på varandra för att lyckas. Om man då också har kul under tiden så ser man inte svårigheterna, fast de finns där.

Så sant, så sant. Med ett svårt hinder och i dåligt sällskap blir hindret flera gånger större än det är, ingen puffar på, det gnälls och allt är negativt. Vem kan puffa på i detta gäng? Nej det negativa smittar av sig och det ger fel energi. Om det tar emot och ingen puffar och ingen är glad, hur tror ni det blir då? Hindret blir större och större och inte är det kul i alla fall.

Jag väljer nog ett gott sällskap eller blir jag förbannad på det dåliga sällskapet och försöker få igång det med puff, lirka och ett gott humör. Vilket sällskap vill ni vara i?


Kirurgiska ingrepp...

Kirurgiska ingrepp ökar med mer än 10 % per år. Varför kan vi inte vara nöjda med hur vi ser ut? Varför måste rynkor slätas ut, lyfta ögonbrynen, sänka hårfästet, ansiktslyft, bröstförstoring och fettsugning. Om man behöver fixa till ärr eller missbildningar och förminska brösten då tycker jag det är okey. Han där uppe har gjort oss olika, en del har fått för mycket av det goda och några har inte fått något alls. Vissa har skönhet, vissa har rikedom, vissa har intelligens, vissa har talets gåva, vissa har ledarskap, ja listan kan bli lång. Ingen kan ha alla goda egenskaper och dessutom se väldigt bra ut. De som har pengar kan köpa sig ett utseende med lyft och vita tänder och vi andra skrattar åt dem för vi har en annan självkänsla. Vi är bara människor som inte behöver synas i media. Vi lägger våra pengar på andra viktiga saker, och det roliga är att vi kan skratta normalt utan att läpparna håller på att explodera...ha,ha Vad skönt att duga som man är, eller?


RSS 2.0