Är inte kvinnor lagspelare?

Jag läste en utvärdering om ledare i Sverige, och konstaterade följande, vi är olika, kvinnor och män. Män stöttar varandra på ett annorlunda sätt, de ser inte konkurrens på samma sätt som kvinnor. De dunkar gärna varandra i ryggen och önskar varandra lycka till. Det har kvinnor svårare för, det går bra inom "bästiskretsen". Vi ser alla kvinnor som konkurrenter och har svårare för att lyfta fram kvinnliga kollegor som förtjänar det, varför?

Vi kvinnor är inte lika riskbenägna som män, vi vill ha det genomtänkt i detalj innan vi satsar och då helst med både livrem och hängslen och ibland fallskärm. Män med en ide har ofta så stort självförtroende att de bara kör på, vi är inte lika vågliga. Detta med att satsa är en generationsfråga, jag känner massor av duktiga kvinnor i min omgivning som fått sin tåga från barndomen. Det är i barndomen som vi skaffar oss våra värderingar som vi har med oss i livet. Det är här det blir fel, vi behandlar flickor och pojkar olika i deras uppväxt, detta gör vi omedvetet. Vi ska inte ta ifrån dem deras könsidentiteter men vi ska nog börja ge flickorna mer tåga och självförtroende. Flickorna måste våga mer och satsa mer på sig själva. Ingen får något gratis, men det är lättare för pojkar att slå sig fram, konstigt nog, trots att det är 2010 måste tjejerna arbeta hårdare för att synas. Har jag rätt eller fel?

Historia 2010-05-27

En bordellmamma ville tillfredställa sina kunder, så hon skaffade olika sorters flickor. På nedre botten hade hon före detta sekreterare som varit mycket effektiva i sina arbete. En trappa upp hade hon mannekänger, som var mycket vackra. På våning tre hade hon före detta lärarinnor som var duktiga på det mesta. På våning fyra hade hon blandade flickor från olika samhällsklasser.
Bordellmamman märkte att nästan alla män sökte sig till våning tre, och när hon frågade en av stamgästerna varför så sa han:
-Men det vet ni väl hur det är med lärarinnor! Man får göra det om och om igen, tills man verkligen kan det............

Dating på nätet

Finns nog många som jag känner som har eller gör nätdating, hur funkar det? Kan man lita på den som sitter bakom tangenterna? Hur seriöst kan det bli på bildskärmen? Hur kan jag veta att personen inte är trippelmördare eller sexförbrytare? Vågar man stämma träff med en person som man inte känner? Fy vad många fråger, kan någon berätta hur det fungerar?

Jag lovar att jag själv inte ska börja med nätdating om ni undrar, jag behåller Lasse ett tag till.


Skandaltrenden!

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att ha strumpor i sandaler, och vad ser jag nu, jo strumpor i sandaler på catwalken. Fy vad fult, hoppas ingen tar efter detta fula mode. Strumpor och höga sandaler finns i varje skyltfönster på Manhattan. Det nya mottot lyder   -Rock the sock! Tur att man inte är ett mode lejon. Jag bojkottar i alla fall detta med strumpor och sandaler, vad tycker ni?

Regn och åter regn

Det är andra helgen i rad som jag är lite mer ledig än just bara lördag och söndag, och vad händer då, jo regn och åter regn. Hur ska man kunna ladda batterierna på sin ledighet när det är grått och trist? Tur att man har lite att fixa och dona med inomhus, nu inför studenten. Jag bara undrar när man ska kunna gå ut i trädgården och ta ett eller två tag i rabatterna? Kan säga att det behövs. Idag blir det till att steka ett par kilo Tex Mex biffar till studenten. Vem känner för att grilla när det regnar så här? Trodde på bättre väder och inhandlade grillstek igår, men det får nog frysar in. Nej sol till min ledighet.......... och till er.

Att lämna barn i bilen med nycklen i????

Tjuv stal bilen - med barnen kvar i baksätet? Detta måste vara en förälders värsta mardröm.  Detta inträffade iutanför Köpenhamn i helgen, pappan pakerade vid en trävarohandel för attt gå in och köpa spånskivor. Då hoppade en man in i bilen och gjorde en rivstart därifrån. I baksätet satt en 13 åring, en sjuåring och en treåring. Pappan ringde polisen. Tjuven hade inte sett barnen, efter en skräckfärd fick han syn på barnen och stannade bilen och sprang från platsen. Vilka hemska tankar hinner inte gå genom pappans huvud? Usch.

Jag skulle aldrig lämna nycklen i tändninglåset med barnen i bilen, barn är barn. Tänk om de skulle få för sig att starta bilen och köra på någon eller skada sig själva. Eller som här uppe, att en tjuv tar bilen och försvinner. Stackars förälder och stackars barn, vilken skräckupplevelse. Lär er av detta,,,,, lämna aldrig nycklen kvar i bilen.

Förr i världen hade föräldrar många barn..........

Förr i tiden var det vanligt att familjen hade många barn, ja det var vanligt med 7 till 10 barn. Nu för tiden har barnen många olika föräldrar. Idag finns det dina, mina och våra barn. Kan dessa barn bli trygga när de blir vuxna? Jag vet att man inte ska leva i ett uruselt förhållande bara för barnens skull, men är det inte för lätt att ge upp? Skaffar man barn för tidigt, innan föräldrarna lärt känna varandra riktigt? Samhället är betydligt med öppet idag och det finns myndigheter som tex, familjerådgivning som inte fanns förr. Vi har kurator och psykologer och ändå ger föräldrarna upp och startar nya familjer på löpande band. Jag trampar säkert på någons tå just nu, men jag vill bara ha igång en diskussion. Hur många kärnfamiljer finns det i dag, inte många. Hur många splittrade familjer finns det? Många. Som jag skrev innan är det inte bra för barnen att växa upp i en familj med skrik och bråk, men hur är det för dem att växa upp med styv pappa, mamma eller halvsyskon? Hur är det med mor och farföräldrar till splittrade familjers olika barn? Behandlas de lika vid högtider? Är det inte konstigt om man har fyra stycken som man kallar för farmor? Är det inte konstigt att visa upp en nya pappa/mamma på varje nytt klassmöte?

Nej jag tror på kärnfamiljen och att man måste lära känna varandra innan man skaffar barn. För det finns hela tiden mer eller mindre problem när barnen växer upp. De flesta går att lösa, med eller utan hjälp. Föräldrarna måste jobba mer för sig själva och för sin familj. Har jag fel?

Gällivarihäng

Finns det något fulare än killar som har byxorna hängandes nere på halva ballen, nej fy farao. Vem vill se halva eller hela arsleskåran, eller ett par urtvättade kallingar? Det måste vara rätt obekvämt att gå på helspänn för att tappa byxorna. När man tittar noga på killarna så svänger de konstigt med höfterna eller bäckenbenet, de går som om de var handikappade på något sätt. Tror de att det är sexigt eller varför har man annammat detta konstiga mode. När det sedan dyker upp något tillfälle då de måste klä sig i kostym eller finare byxor så känns det konstigt, det måste väl vara konstigare att nästan tappa byxorna?

Bjuden på mat!

Ja då har jag och mannen och Anton varit hos Jenny och ätit köttfärspaj o sallad. Efter det fick vi en kladdig kladdkaka med glass, väldigt gott. Kul att bli bjuden på mat hos dottern! Städat och fint hade hon också! Kanske börjar hon bli vuxen! När vi ätit sa jag på skämt till mannen att vi skulle resa oss från bordet och ta en dusch och slänga handukar i hela lägenheten. Då svarade han med att vi skulle krypa ner i hennes säng med kläderna på. Dessa skämt kommer från någonstans, undrar var dessa fenomen har inträffat, kanske hemma hos oss. Nu är vi hemma mätta och trötta och vi verkställde inget av våra skämt.............

Historia 2010-05-12

Jag gick efter gatan när jag blev tilltalad av en väldigt
smutsig, skabbig, hemlös kvinna som tiggde pengar till mat.
Jag öppnade börsen och tog ut hundra kronor och frågade:
-Om du får denna peng, kommer du då att använda den till vin i stället för mat?
- Nej, jag har slutat dricka för flera år sedan, svarade kvinnan.
-Kommer du att använda den till shopping i stället för mat?
-Nej, jag vill inte använda min tid till shopping. All min tid går till att försöka hålla mig vid liv, svarade kvinnan.
-Kommer du att använda den för att gå till en hårfrisör i stället för mat? Frågade jag
- Är du inte klok, jag har inte varit hos frissan på 10 år, svarade kvinnan.
-Ok, sade jag. Du får inte pengarna, jag vill att du istället följer med mig och min man ut på middag i kväll.
Den hemlösa kvinnan svarade chockad:
-Tror du inte att din man bli arg om jag gör det? Jag vet att jag är smutsig och luktar förmodligen ganska illa.
Då svarade jag:
-Det är helt ok, det är viktigt för honom att se hur en kvinna ser ut när hon slutat med shopping, frisyrer och vin.

Är detta rimligt.............

Alla vet ju att Viktoria och Daniel ska gifta sig i sommar och att de ska flytta in på Haga slott. Vet ni om att reperationerna på slottet kommer att gå loss på 40,4 miljoner kronor. Va, riv skiten och bygg en pampig villa för ett par miljoner. Dessa 40,4 miljoner kan vi skattebetalare ha roligare för, vad är det som kostar så här mycket? Är allt i guld? Tänk vad mycket pengar vi kunde tjäna på att minska standraden för kungafamiljen. Det är sanslöst mycket pengar, varför kan inte de bo i rimliga slott eller herrgårdar. Vem har råd att lägga så här mycket pengar på reperationer? Nä skäms kungafamiljen och tänk på de som har det svårt i vårt land. Ni skulle kanske prova på att campa i parken en till två veckor och känna hur det är att ligga på luftmadrass. Det är vad flertalet svenskar gör på sin semester. Det finns inte många som kan gå in i ett badrum på 18 kvadrat med guldinfattning här och där. Nej tänk lite mer på vanliga människor, inte konstigt att folk ogillar Monarkin....................

Frisören, håret och frisyren.

Hur ofta behöve man uppsöka en frisör, var 6 vecka säger de flesta. Så ofta går inte jag, kanske var 12 eller 14 vecka. Ibland skulle man vilja göra en förändring och så sätter man sig i stolen och säger precis tvärt om. " Gör som vanligt" varför ändrar man sig i sista stund? Ibland skulle man vilja prova någon ny frisör och sedan lyfter man luren och ringer troget sin gamla frisör. Är verkligen vårt hår och vår frisyr så viktigt? Om vi ska till läkaren för någon akut sjukdom och husläkaren har fullt upp så oftast går vi till någon annan som har tid. Men inte när det gäller frissan, hon eller han byts inte ut i första taget. Hur gör du med frisyr och frissa? Är du modig eller?

Han där uppe.

Har i dag varit och hälsat på min farfar som ligger på KVH:s avdelning i Kristianstad. Jag kan säga att det var inget roligt besök. Canser i halsen, lungorna och levern, det finns ingen hjälp. På tre veckor har farfar försvunnit, det var någon annan som låg i sängen. Farfar är 91 år och har gjort sitt, varför hämtar inte han där uppe honom? Varför sak han behöva lida de sista? Kanske han inte lider, men borta är han av all smärtlindring. Livet är inte rättvisst, hämta honom genast. Det låter kanske hemskt i era öron, men jag vill inte se honom så här. Han har kört bil fram till för tre veckor sedan och varit relativt pigg och så rasar det så här. I den åldern som farfar är, då är det dax att lämna, han har ínget ogjort, han är färdig, så varför vänta? I kväll ska jag be till han där uppe.........

Lars Frölander

Alla vet väl vem Lars Frölander är, simmaren som plaskat hem EM, VM och OS guld. Lars hade oturen att bli överkänslig mot klor och det kan inte ha varit lätt eftersom det finns mycket klor i simbassänger. Mellan 1995 och 1998 provade han olika penicillinbehandlingar och han hade svårt att återhämta sig efter träning och tävling. Lars var ständigt förkyld och orkeslös och hade funderingar på att sluta simma. Då ändrade Lars sin kost helt och hållet, han bytte ut korv och makaroner mot linser och kosttillskott med gott resultat. Klorallergin lade sig och förkylningarna försvann. Idag är Lars vegetarian och har inte haft någon förkylning sedan 2003.

Visst är det viktigt med vad vi stoppar i oss, men kan vanlig husmanskost framkalla allergier? Tveksamt, fast jag kan inte låta bli att undra om allergi kan försvinna om man slutar äta kött? Tveksamt. Vissa människor får ju huvudvärk när de dricker vin och äter choklade och ost, Vad tror ni?

Osynlig

Vissa människor syns aldrig, och vill inte bli sedda. Vissa människor vill alltid synas och höras, vi är olika. Om man tänker tillbaka på min skolgång så fanns det människor där som aldrig syntes eller hördes, var det för att vi andra tog för mycket plats. Vad har hänt med dessa klasskamrater idag, ingen som vet, de syns fortfarande inte. Mycket konstigt.............. Vi som syntes och hördes, syns och hörs än i dag, då och då. Nu kommer jag till min fråga om att vara osynlig. Vad skulle jag göra ifall jag fick vara osynlig en dag? Jag skulle nog vilja vara med på en herrmiddag eller vad killarna nu kallar sina träffar för. Eller skulle jag vilja vara i ett manligt fikarum på någon arbetsplats. Killarna säger ju alltid att vi snackar skit när vi umgås och jag ger mig F::A::N på att de kör samma koncept. Fast de inte vågar erkänna det, vad tror du? Vad skulle du vilja göra om du fick vara osynlig?

Bananer?????

Garry Burks från Storbritanien har blivit pappa, och han fyllde 75 år nyligen. Frun Dawn 41 år säger att graviditeten är helt naturlig. Garry säger att hans virilitet beror på kärleken till bananer, den ger energi och fertiliteten ökar. På BB trodde personalen att Gerry var morfar eller farfar, kanske inte så konstigt. Jag tror inte på bananerna i detta fall, rena turen att Dawn blivit befruktad. Hur ska Garry orka vara småbarnsförälde? Jag tycker lite synd om barnen som kanske inte får ha sin pappa i livet så många år till. Men då kommer nästa tanke, mamman kan bli överkörd på väg till affären, ingen vet ju när vi ska lämna denna planeten. En sak är säker, åldern spelar tydligen inte någon roll......................

RSS 2.0