Skolan idag?

Idag värderas allt i pengar, vår skola, vård och omsorg, tyvärr. Vad ska våra skattepengar räcka till, jo lärarna ska ha en bättre arbetsplats med trygghet och mer pedagogik och se människor och kunna ha mer befogenhet med de elever som inte passar in i dagens skola. Tyvärr är det inte bara elevernasw fel, deras föräldrar ska dra sitt strå till stacken och inte lägga över problemen på skolan. Det är inte skolans sak att lära elever vanligt folkvett....Det ska de ha lärt sig i tidig ålder, innan de kommer till skolan.
 
Visst har skolan ett ansvar att ge våra elever en god undervisning, där de blir förberedda på ett vuxenliv. De ska ha så mycket kunskap med sig från skolan att de kan studera vidare och få ett jobb. Jag ser hur skolan arbetar idag, det är mycket arbete som går åt att bara reda ut saker och sedan vändas med föräldrar och vad händer sedan...blir det någon konsekvens, NEJ och det är här felet ligger. Man måste lära sig att det blir konsekvenser om man agerar på ett visst sätt. Så är det i vuxenvärlden.
 
Slutsatsen är att det är ett fåtal elever, föräldrar och lärare som inte håller sig inom ramen, men sådana kategorier finns det inom många områden.........Har jag rätt eller fel?

Matfusk?

Jag blir så förbannad när det gäller vad de stoppar i maten, de gör det för att tjäna pengar...... Denna härva av matskandaler har tyvärr bara börjat. Jag kommer ihåg när skandalen från Kina dök upp för några år sedan, med att de hade drygat ut mjölkersättning med giftigt pulvriserad plast. Då satt jag här o kände mig stolt för vi i Svergie har bra koll på vad som finns i vår mat, men vad fel jag hade.....................Idag i Sverige är kon en häst, oxfilen är en rödmålad gris och det säljs nötlasange som inte innehåller kött över huvudtaget. Saken är den att häst kött i sig är fint kött men jag som konsument vill veta att det är just hästkött i lasangen eller köttbullarna. Jag vill kunna lita på vad jag stoppar i mig.
Om jag går o köper en jacka i en klädaffär o kommer hem o hänger upp den så vill jag väl inte att det hänger en kjol när jag ska använda jackan. Om jag köper ett hus vill jag väl inte vakna i en husvagn, om jag köper en hundvalp så vill jag väl inte att valpen ska bli en häst. Ni fattar vad jag menar, vem ska ta ansvar för detta fuskande? Går det att spåra de som fuskat? Varför finns det innehållsförteckning på vår mat när det inte stämmer. Om jag var allergisk mot något i mat skulle jag aldrig våga äta utan att jag själv lagat det...........Håller ni med?

Att ångra sig och älta det tills man dör.

Det finns människor som hela tiden ska dra upp de chanser de INTE tagit i livet. Det är väl inget att ångra, det har ju varit och oftast går det inte att göra om valet eller få en ny chans. Ibland kan det vara stora chanser man valt bort och ibland kan det vara små, små bagatellern som inte går i repris. Bara att gå framåt och vänta på nästa chans eller se andra möjligheter. Det måste bli ett liv i bitterhet om man hela tiden ska se bakåt på sina val här i livet. Ska man sedan älta det i tid o otid då måste livet här och nu bli lidande tror jag.
 
Visst har vi olika val här i livet och våra val styr vår framtid, det som har varit kan vi inte göra något åt. Valen kanske inte alltid blir så bra men det ser jag som en liverfarenhet. Har jag gjort ett dåligt val så hoppas jag att jag har lärt mig något av det. Det finns så många som är bittra på livet för att de inte gjorde si eller så, men vad hjälper det om det inte går att göra något åt. Vad vinner jag på att dra upp det i nutiden? Nej livet är för kort för att analysera det som har varit och hur det skulle kunna bli. Jag är här nu, mitt i livet och jag ser framåt och gör mina val och tar en och annan chans. Det blir som det blir med val och chanser, hur ser ni på detta? Är det lönt att grubbla på hur det skulle kunna vara om jag gjort andra val?

RSS 2.0