Ska bättra mig.

Ska bättra mig o ge bloggen ännu ett försök, funkar det inte så, funkar det inte. Har inte haft lust o det har hänt så mycket annat i mitt liv att blogga har inte känts rätt. Jag vill inte känna något tvång om att några håller på att tjata, länge sedan du bloggade, har du inte gjort något inlägg på bloggen osv. Det blev ett tvång att skriva o jag vill bara skriva när jag själv vill.
 
Jaha då blir det inget nyval...Bra eller dåligt det får vi se år 2015 och därefter. Jag förstår att vissa är rädda för Sverige demokraterna, men de har mycket i sitt program som jag stödjer, och ärligt talat, är det inte bättre att ha de med i riksdagen så vi ser vad de sysslar med. De som gjorts av våra politiker nu efter valet står jag inte bakom, alla har rätt till en åsikt i alla olika frågor. Skulle SD visa minsta lilla början till felaktig invandrarpolitik eller nazistiska drag tror jag att svenska folket begärt folkomröstning eller nyval o det var möjligt. Jag tror inte vi vill vårt land illa eller hatar en viss människogrupp, vill bara minska invandringen just nu. För att vi ska kunna komma på fötter i vårt land med jobb och någonstans att bo.. Vad tycker du?
 
Jul jul strålande jul o sen är det över på ett par timmar, man blir liksom lite snopen. Allt städ, bak, matlagning, handling, planera julklappar och dricka och julgodis, ja listan kan bli hur lång som helst, pang så är det över. Bara julklappspapper och massor av mat över som alibi på att julafton har varit i år också. Jag känner mig lite lurad att det bara blir så korta timmar julafton när man lagt ner så mycket tid innan. Hm, bara att vänja sig.
 
Att vara mormor är så underbart så jag finner inga ord. Elly är nu 15 månader och munnen går i ett kör. Hälften kan man förstå resten är rysk/spanska o då fattar ni själva. Hon visar vad hon vill o hon har lite humör som klär henne. Hon e social och framåt o inte rädd för något speciellt. Hon tar plats o ser till att har henne i centrum, ha,ha, det är nog tvärt om. Vi sätter henne i centrum o där får hon vara nummer ett, men snart blir jag farmor, längtar. Då är det en till som ska vara i centrum, då får vi bygga en rondell som e så modernt ,ha,ha.
 
Så snälla kommentera o säg vad ni tycker så kan det kanske bli lite diskussioner...kram

Julstök o stress....

Julstök och julstress hänger ihop lite grand. Kan vi undvika stök o stress? Här kommer lite tips och råd.
 
För att inte risgrynsgröten ska brännas fast smörj den med margarin innan du börjar koka grynen. Om man inte smörjer och får grytan bränd slå i grön såpa så det täcker botten o låt stå över natten. Sen är det bara att skölja ur. För att ta bort kalkavlagningar när jag städar använder jag färsk citron, kalken försvinner och det luktar underbart. Detta råd har jag läst men inte hunnit prova, när man hackar lök ska man bita i en tändsticka med svavlet utåt, alltså inte i munnen med svavlet. Utlovat inga tårar, värt att prova. Många undrar hur lång efter utgångsmärkning som man kan använda ett ägg, häll upp vatten i en skål o lägg i ägget. ligger det ner är det ok, ställer det sig upp duger det också men flyter det upp är det inte friskt. Om man bränner sig i köksstressen knäck ett ägg och stryk på äggvita det hjälper. När vi plockar fram våra juldekorationer av halm i olika storlekar luktar de lite illa tycker jag, och ibland är de dammiga, då duschar jag dem i varmt vatten och sprutar lite doftspray som man har på toan. De blir fräscha o ser nya ut vill jag lova.
 
Sen kan vi undvika stressen med att börja med allt vad vi måste göra i tid, det mesta går att laga och baka i förväg o frysas in. Klapparna behöver man inte köpa i december, sprid ut de inköpen på hela året. Pimpa och dekorera kan man göra när andan faller på för jag lovar det blir jul i vilket fall som helt. Julen blir vad vi gör den till, jag vill inte stressa i december utan ha det mysigt o fixa o dona i lagom takt. Hur vill ni ha det och hur blir det?

RSS 2.0