Huskurer som fungerar, eller?

Huvudvärk kan botas eller lindras genom att man placerar råa potatisskivor på pannan.
 
Lös i magen, diarre eller bara almänt dålig i magen, prova att röra ut potatismjöl i vatten o drick. det är stärkelsen i potatismjölet som har en stoppande effekt.
 
Vid  maginfluensa, stoppa i dig en en näve vitpepparkorn.
 
När man börjar bli förkyld, tugga i dig två klyftor vitlök.
 
Finns inga vetenskapliga belägg för dessa huskurer, men värt att prova. Har du några andra förslag eller hört talas om några huskurer så dela gärna med dig.

Överbliven mat?

När lunchen är över på restaurangen vad händer då med maten? Kastas hos de flesta, men en tjej i Karlshamn har kommit på en smart idee. Hon har startat ett företag som heter Dinnerbox som är en länk mellan  restauranger o hungriga köpare.  Efter lunch kyler restaurangerna snabbt ner sin överblivna mat o komtaktar Dinnerbox vilka rätter som finns och hur mycket. Mellan kl 14-16 kan kunder gå in och beställa portioner de vill ha. Innan kl 18.oo ska man hämta sin matbox på restuarangen för priset 48 kr. Vilken bra ide att starta detta företag som jag tror kommer att öka i de stora städerna. Iden gynnar köparen, företagaren och miljön. Om ni  vill kolla på internet så har dem en webbadress.
 
Då ska vi prata lite mat, vi kastar för mycket mat som faktiskt är okey. Jag är inte så beroende av datummärkning här hemma, utan jag kan använda utgången mat. men jag luktar och smakar om det är okey. Bara för att det står 11 maj som bäst före dag på filen så är det inte lika med att den är oätlig. Lukta och smaka. Det kastas för mycket mat i våra hem över lag. Frys in det som blir över, gör matlådor till jobbet, trolla till en ny middag till nästa dag o försök att inte kasta. Om vi alla tänker till, hur klarade vi oss förr när det inte fanns lag på datummärkning, var det mer folk som blev matförgiftade då? NEJ, det gick utmärkt att lukta och smaka på maten innan den användes eller kastades.
 
Vad tycker du om allt matsvinn?

Få tummarna ur.................

Få tummarna ur arslet o börja skriva lite blogginlägg, är på tiden tycker jag o kanske du också. Tiden springer iväg o jag har så mycket jag vill göra men hinner typ hälften. Jag handarbetar och syr rätt mycket nu, just nu virkar jag mormorsrutor till ett täcke till barnbarnets dockvagn, så tid har man. Prioritering. Kan jag virka, nej, kan bara virka efter diagram ni vet när mönstret är uppritat i rutor. Men nu finns ju youtube o där kan man fan lära sig allt från att virka mormorsrutor till spela fiol, alltså vilka möjligheter vi har till att skapa om vi bara vill. Man kan lära sig koka bruna bönor och sätta på lösögonfransar, ja ni fattar själv vilkee bredd youtube har. Här finns inga gränser. Jag syr lite barnkläder till barnbarnen o säljer det som blir över, innan sydde jag på beställning o då blev jag så stressad med att få det färdigt i tid, så nej, nu bestämmer jag vad jag vill och när jag vill. Hör ni så kaxig jag börjar bli, ha,ha är det åldern, då blir det inte bättre med åren kan ja lova.
Vad gör du på din fritid o vad tycker du om youtube?

RSS 2.0