Nyfiken i en strut............

Ja då kan vi presentera lite fakta om att vara nyfiken............Den amerikanska tidningen Huffington Post har redovisat en undersökning som visar att friska, glada människor nästan alltid har en sak gemensamt. NYFIKENHET. Det finns positiva saker med att vara nyfiken

  • de lever ofta i en bättre parrlation eftersom de är bra lyssnare o lyssnar på sin partner.
  • de lider oftast inte aqv social fobi eftersom de är så intresserade av sina medmänniskor.
  • de drabbas i mindre utstäckning av demens eftersom de under hela livet strävar efter att få veta nya saker.
Så min slutsats är att vara nyfiken i enstrut har många fördelar, eller? Vad får jag ut av att vara nyfiken? Vi har väl alla lite nyfikenhet i oss. Jag tycker nyfikenhet i normala fall ingår i empati och omtanke o det sociala samtalet, eller har jag fel? Nu blev jag nyfiken på era svar.....ha,ha

Bekväm med stort B.

Ha ha, ja varför inte, i min ålder får man vara lite bekväm o hitta det som är mer roligt än alla måsten. De där måsten försvinner mer o mer, kanske lite egoistiskt men så skönt. Varför bekväm tänker ni, jo jag har börjat veckohandla online på ICA Kvantum Näsby. Så jäkla skönt att beställa vad jag ska ha, inget beslutångest i affärn vilken vara som e bäst. Inget onödigt som brukar hamna i vagnen för att det är billigt eller för att det är gott. Jag är helnöjd o kommer att fortsätta med detta, vill tacka mina barn som gav mig denna information om onlinehandling.

Huvudvärk....handväska det hör ihop.

Axelväskor har dominerat väskmodet länge men nu börjar en trend om kortare handtag. Idag ska man bära handväskan som man såg äldre göra förr dinglandes på underarmen. Det här har fått det Engelska kiropraktikerförbundet att börja varna oss med handväskor på axlen eller på underarmen. Finns stor risk för muskelspänningar, ont i nacken, axlar och övre delen av ryggen. Det kan också trigga igång huvudvärk. Så rådet är....................se över inehållet behöver allt vara i väskan? Variera bärandet av handväskan alltså skifta från axel, till underarm o sist handen.
 
Jaha ska vi våga vara ärliga om hur våra väskor ser ut? Ja ska vara det...Jag har en resväska det började jag med när jag blev mormor, då var det bra med stor väska där det fick plats med massor....Jag har allt jag behöver i min väska kan inte vara utan något. Jag har allt från apotek till sytråd o nål, penna, cerat, kalendern, kam, lite smink, nappar, lite godis. Fråga något så har jag säker det,ha,ha..   Vad har du i din väska?

Vänskap

En vän kräver inta att man talas vid varje dag, det kan gå veckor ibland. Vännen kräver inte heller att man ska träffas inom vissa ramar utan man ses när det passar utan krav. Vännen kan man prata om allt, utan att bli ifrågasatt, jo ibland. Jag får ha min åsikt o min tro eller min dröm, vi är inte alltid överens men det behöver man inte vara om man respekterar varnadra. Det är så skönt att veta att man får råd o puffar i ryggen när det behövs o att det är ömsesidigt. Inga krav, inga måsten utan helt jävla normalt.

Så skönt med vardag

Så skönt med vardag igen, visst e det gött med ledighet men man vänder på dygnet o äter i ett kör. Nu kommer de vanliga rutinerna in, lägga sig i tid o gå upp i ottan. Jobbet drar igång i morgonfullt ös, skolan börjar på en fredag. Det har varit en del inlägg om mat på sociala medier om hur dåligt det är med matleveranser. Visst är dessa matlådor under all kritik, men varför blir det så stort? Varför drar man en hel yrkeskår i skiten. Alla har synpunkter på maten särskilt elever i skolan o deras föräldrar som aldrig har ätit barnens skolmat. Vissa äldre har också synpunkter o det är inte lätt att laga mat som passar alla. Men jag skäms inte för den mat vi serverar utan tvärt om, ibland riktigt stolt över vad vi lagar o serverar.

RSS 2.0