Att stanna upp........

Att stanna upp ett ögonblick emellanåt kan vara den enda möjligheten att orka gå vidare......När allt rasar, när inget blir som man tänkt, när man inte hittar vägen ut då är det läge att stanna upp, se saker från olika vinklar o sedan gå vidare. Oftast tar vi inte itu med problemen genast utan de får växa och gro och bli större än de behöver bli. Det tar mycker energi och till slut blir man helt slut i kroppen, all energi går åt att bara få dagen att gå. I denna fälla har jag varit i,en gång och känner igen signalerna. Nu bromsar jag och slår bakut bara tanken, att hamna där igen. Aldrig tillbaka till detta stadium igen, det tog hårt på kroppen och huvudet var som en ballong när det var kväll, hittade ingen lösning, sov knappast och allmänt deppig. Humöret var uruselt och energin gick åt på noll time. Man kom in i en negativ spiral och den smittade av sig som pesten. Detta fenomen utspelade sig på ett arbete, och dagen var lång och man längtade hem. När man ser tillbaka i dag så fick vi inte många knop gjorda för vi var alla i arbetslaget inne i denna fruktansvärda negativa spiral. Vi arbetade oss sakta men säkert oss ut och har lärt oss massor och vill aldrig komma i denna situationen igen. Vi orkade gå vidare och det gör man men det kan ta tid att hitta lösningen på det onda som äter ens energi. Lyssna på din kropp och se signalerna i tid, ditt liv är för dyrbart för att hamna i detta.

Alla utom människan........

Alla djur utom människan, vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av livet. Visst njuter jag också korta stunder.........Nu när våren börjar komma finns det korta raster då man tar en cigg och en kopp kaffe och njuter. Men va fan det e ju så mycket som ska göras nu. Rabatterna ska fixas, det ska sås i kruker, städa altanen, fram med solstolarna, växthuset ska snyggas upp, altanen ska målas, planter ska planteras o gräsmattan ska krattas. Fattar ni nu hur människan njuter, ska byta roll nästa gång o tro att jag e ett djur. Livet går ju inte i repris, varför måste det finnas 1000 måsten, varför kan man inte bara låta skiten gro igen och njuta av vädret? Nej för då kan man inte njuta för att det inte är i ordning, visst är det fel på oss?

Jag sade inte att........

Jag sade inte att det skulle vara lätt, ja sa att det skulle vara värt det. Ibland måste man kämpa så in i NORDEN för att få det man vill. Man har en vision/dröm eller en plan och det är inte alltid raka vägen DIT. Men om man vill så kan man lösa de flesta kurvorna på vägen. Då måste man bestämma sig om det är värt att satsa på, ja eller nej. Konsekvenserna om jag väljer ja eller nej, kan jag leva lyckligt ändå utan det resultatet jag ville ha. När det gäller familjen, arbetet, skolan eller kärleken så är det flera små eller stora krig som man ska ta sig igenom, eller så ger man upp. Men om man satsar och ger allt, precis allt, och det sedan går i hamn, så är man den lyckligaste i världen, man växer. Klarar man familjens problem så blir familjen starkare, klarar man arbetet så blir man självsäkrare och vågar ta för sig, klarar jag skolan med bra resultat får jag självförtroende och jag vet att jag kan förvalta kunskapen, klarar jag hindren i kärleksrelationen då växer man tillsammans och problemen blir lättare när man känner att man är två. Ja så är livet och det gäller att bestämma sig och sedan göra så gott man kan, sina val får man stå upp för och konsekvenserna får man ta ansvar för, vilket man väljer eller gör så blir man en erfarenhet rikare. Den rikedomen kan ingen ta ifrån en. Lyssna mer på hjärtat än på hjärnan, livet är inte alltid enkelt, det är okey med ett litet krig eller ett bakslag då och då, bara till att resa sig och gå vidare. Precis som om man är ute och cyklar och trillar av cykeln, man reser sig, ser om såren och kliver upp och cyklar vidare.





Det äkta miraklet är inte...........

Det äkta miraklet är inte att gå på vatten eller i luften, utan att vandra på jorden. Var fick jag denna tanke ifrån? Mirakel finns överallt, men ser vi dem? Behöver ett mirakel vara något stort, kan det vara litet och ändå betyda något stort?
Oj,oj vad det snurrar i huvudet just nu, det blev lite mycket att fundera på.

Oftast säger vi ju att mirakle är sådana saker som är svåra att ta till sig, eller att ett nyfött barn är ett mirakel, men vad strå ordet mirakel för, vänta jag ska googla...........
Mirakel betyder ett under, är inte då hela livet ett mirakel? Nu måste ni hjälpa mig att hitta rätt. Vad betyder mirakel för er?

Historia 2012-03-18

Paret satt och småpratade lite vid frukostbordet och kom in på ämnet drömmar...
Mannen sade...
-Jag skulle vilja komma till ett ställe jag aldrig varit på och göra något helt nytt.
-Ja, det ska väl inte vara något problem, sa hustrun.
-Gå ut i köket och diska!

Ett nytt ordspråk som...

Ett nytt ordspråk som jag ska försöka leva efter  " Man ska akta sig för att ha så många järn i elden att den slocknar".
Många järn i elden är jag i ett nötskal, allt ska hända på en gång och helst vara klart på noll time.... Allt ska gå i rasande fart så jag kan börja med nästa projekt, ibland blir jag så trött på mig själv. Då tänker jag "ta vara på tiden idag för du vet inte hur mycket tid du får i morgon". Då vaknar det dåliga samvetet och jag tänker att jag måste göra detta o detta först sedan kan ja ta vara på tiden, men då är det nästan tid för sängen. Att man aldrig lär sig. Men nu ska jag försöka suga till mig av detta fina ordspråk, det skulle ju vara synd om brasan slocknade eller vad tycker ni?

Kardemummakaka

Här kommer ett kakrecept som jag älskar och som vanligt är det enkelt..

KARDEMUMMAKAKA...
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2,5 dl socker
5 tsk stött kardemumma
100 gr smör
2,5 dl filmjölk
granering 15 st hackade nötkärnor och 3 msk pärlsocker.

Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en skål. Fin fördela smöret i mjölet och sedan hälls filmjölken i och blanda allt till en jämn smet. Häll upp smeten i en brödad form 1 1/2 Liter och strö på nötkärnor och pärlsocker.
Grädda 35 minuter i 200 grader.............


Att ha modet att våga....

Det är ett fåtal som har modet att våga hela vägen fast det börjar storma. Modet att våga stå för det man sagt eller gjort, att vissa yngre kan ha svårt för detta kan jag se mellan fingrarna. De lär sig så småningom....Men vuxna män och kvinnor som inte vågar stå för vad man sagt eller gjort de försvinner fortare än fan själv ur min kategori av vänner/grannar/släkt/kollegor osv. Tyvärr raderar jag ut dem helt, en del får man inte väck för de hänger ihop med någon som man inte vill radera. Men jag väljer mitt umgänge själv idag och de som inte har modet ska nog ha lite lägre profil än de som har mod......Visst kan människor med mod trampa i klaveret, har jag gjort tusen gånger, men jag har alltid varit ärlig och stått för de jag gjort och sagt, inte ändrat historien för att det ska gynna mig själv......Då har jag hellre bett om ursäkt och försökt rätta till det som blivit fel. Man är inte mer än människa och ingen är felfri, men den som har modet att stå rak fast det blåser orkan är mer människa än den som inte vågar stå för saker och ting..Lägre varelser kallar jag dem och jag har ett par i min närhet, tyvärr. Men jag har mod att inte söka kontakt med dem, vill de något svarar jag och gör som en vuxen, uppträder normalt, väntar in dagen då de ska våga fråga om de är en av människorna jag undviker, då kommer svaret som de inte vill höra......De som  känner mig och är träffade vågar aldrig fråga för de hade fått ett ärligt svar och den kategorin vill inte utsätta sig för svaret eller har modet att få veta svaret......Har ni som läser modet kvar när det stormar????

Linfröbullar

Här kommer ett recept på supergoda frukostbullar... 20 st

50 gr jäst
5 dl fingervarmt vatten
1/2 msk salt
2 msak olja
1 msk mörk sirap
1 dl linfrö
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl

Lös jästen i vattnet och tillsätt salt, olja, sirap, linfrö och grahamsmjölet. Arbeta sedan i vetemjölet lite i taget tills degen är smi´dig och blank. jäsa i 30 minuter. Ta upp den o knåda igenom den och dela så det blir 20 st bullar som läggs på bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 minuter till. Gräddas mitt i ugnen 13-15 minuter...

Matkassar ?

Att prenumerera på matkassar har blivit en stor trend, läste någonstans att det ökat med 40% sedan förra året. At använda sig av matkassen gör att man får mer tid och slipper bära hem tunga kassar om det levereras till dörren. I kassen finns recept och råvaror till hela veckans middagar, det låter enkelt och är säkert jätte bra. Inte för mig, jag vill inte bli tvingad att följa en matsedel som jag inte själv gjort. Jag vill gärna fuska ibland och ibland ska det gå undan. Jag tycker det känns som om man blir bunden med matkassen och tröttnar man inte rätt fort? Ni som har matkasse kan väl kommentera och berätta vad som är bra och mindre bra........

Dåliga människor...

 Dåliga människor hamnar inte i HELVETET "de är redan där", det är därför de beter sig så dåligt................... Ja så kan det faktiskt vara. Vissa människor lever redan i helvetet och kan uppföra sig precis som de vill, trampa på andra, ljuga och slå sig fram. Jag ser en hel årskull i skolan idag som är helt förlorad. Ett par heter Hel Vete och bor på helvetesgatan i Helvetet, det är jag säker på. Denna kull är respektlösa och har ingen empati eller förståelse om det inte gynnar dem själva. Då kommer min fråga vem har fostrat denna generation till detta beteende? Dagis, skolan, samhället eller det är deras föräldrar? Kanske en blandning av allt har gjort att de fostrats till detta vidriga sätt. Jag ser och hör en hel del under dagen och deras språk och sätt mot varandra gör mig rädd. Nu e det ju som alla vet en liten klick, de flesta är hyfsade elever och sköter sig bra. Men klicken är jag rädd för, skolans personal gör vad de kan, föräldrarna gör säkert vad de kan, men räcker det när man ser att det går käpp rätt åt fel håll. Varför blir det inte konsekvenser när de bryter mot regler och uppför sig illa...........Riktigt rädd för dessa klickar som finns i alla årskullar, var e resurserna, och hur ser resurserna ut, hemma och i skolan, jag vill veta?

 




Om du tror.

Om du tror att du inte har någonting med jordens problem att göra, då är du ett av dem. Jag blir mörkrädd när jag kommer till insikt med vad vi gör med berått mod mot vår planet jorden. Vi förstör den och förvaltar inte den som vi ska. Visst hjälper vi till med att sortera avfall i olika behållare, men hur ofta tar vi inte bilen istället för att gå eller cykla, eller samåka med varandra. Vi har stora fabriker som släpper ut mycket farliga gifter som direkt förstör vår planet.

Hur många åker inte på flygsemester för att njuta av värme? Många och jag är en av dem, men flygplan är se stor miljöbov med mycket utsläpp och sedan dumpar de bränslet innan landning. Om vi sedan tittar på allt förpacknings material, där tror jag att vi kan göra mycket, måste vissa saker ligga i pappersförpackning och sedan plast? Vad tänker du på när det gäller vår miljö?





RSS 2.0