Coola singelKILLAR

Vilken singel kille är coolast: Bonde ROGER, Let`s Dance WILLY, ICA Jerry eller Ullareds MORGAN. Visst har alla killarna något visst, tänk er tanken att lägga ihop alla killarnas egenskaper på en ny kille,ha,ha. Den killen skulle ha allt som en kvinna behövde.
ROGER med sin kittlade gose mustasch, djurvän och familjekär.
WILLY med sin charm, danskunskaper och bygger vad du vill.
JERRY som alltid lockar till skratt, någon att ta hand om, som ett barn.
MORGAN religös livskådning, ekonomisk, spelar bilbingo och kan handla vad man behöver på Ullared.
Tänker alla dessa tillgångar på en kille, är ni intresserade????

Jag behåller nog min Lasse som har andra konstiga egenskaper som passar mig bättre...........

Pytonorm vid soptunna........

En 55 årig kvinna på Jylland skulle gå ut med soporna på kvällen och fick sitt livs chock. En fyra meter lång pytonorm som vägde 31 kilo låg där och gosade. Ingen vet vem som äger ormen och det är förbjudet att ha ormar som husdjur i Danmark så risken är inte stor att någon hämtar sin olagliga orm. Bara tre personer på Jylland har tillstånd att ha orm hemma och ingen av de tre har blivit av med någon orm. Nu till saken.........
Om det hade varit jag som skulle slänga sopor och sett ormen hade ni som jag känner fått gå på begravning. Jag lovar jag hade dött, det är min fasa med ormar. Jag hade inte överlevt. Hur skulle ni själva reagerat???

Anmälde glassbilen....

I Blekinge rann bägaren över i onsdags kväll på en man i 50 års åldern. Orsaken var glassbilens envetna tutande vid 21-tiden som störde honom svårt. Mannen polisanmälde glassbilen, orsaken var ofredande av tutandet.
Polisen kaste anmälan i papperskorgen för att tuta med glassbilen är inget brott.

Alltså finns det inte hörselproppar eller tabletter till mannen? Hur ofta kommer hemglass bilen? Var fjortonde dag tror jag, och hur länge tutar den, inte länge hos oss i alla fall. Klockan 21 är kanske lite sent att köra i villakvater och tuta om folk har lagt små barn. Mannen var i 50 års åldern så han kan inte vara småbarnsförälder, väl? Det finns sura gubbar och det finns sura kärringar. Har ni något exempel på sura gubbar och kärringar så dela med er, för man kan inte låta bli att skratta. Ha,ha,ha

Felaktiga uppfattningar

Undrar vilken uppfattning folk har av mig, antagligen det man visar utåt.
Hård och tuff, visst men jag kan vara mycket mjuk o feg, kanske rent av bekväm.
Tjo o tjim, visst när det behövs, men jag kan vara den som inte vill också, kanske lite lat.
Rättvis och omtänksam, visst det strävar jag alltid efter, men jag vill ha lite tillbaka.
Hjälpsam och nogrann, visst,  men det är skönt att kunna säga nej också, när jag inte känner för det.
Jag skulle gärna vilja veta vad ni tror att folk har för uppfattning om er och om det är så? Vilken uppfattning har du om mig? Jag svarar ärligt om det är så.

Respektlösa politiker

Nu är det snart val det kan ingen undgå. I radio, TV och i alla tidningar älts detta med valet från alla olika partier. Varför inte bara göra en kampanj där det är uppstolpat att detta står vi för och hoppas kunna göra efter valet. Om alla partierna hade gjort så här skulle det vara lättare för mig som person att välja vad jag ska rösta på. Politik är faktiskt intressant, men jag blir illa berörd av de olika debatterna där det är helt okey att håna och förlöjliga varandra på otrevliga sätt. I vårt samhälle är det annars inte okey att håna och förlöjliga varandra, varför är okey i valtider? Vi bor ju i ett demokratiskt samhälle och det innebär för mig att man ska respektera varandras åsikter. Att man inte har samma åsikt är helt naturligt, men är det då ok att hoppa på den som har en annan åsikt och rota i barndomen efter smaskiga detaljer som inte hör till politiken? Nej ibland är dessa politiker rätt barnsliga och ohyfsade. Inget parti är bättre eller sämre på detta område.......... eller vad tycker ni?

Ja då är vi hemma igen

I måndags kväll packade vi husvagnen och snart var det semester. Man behöver komma ifrån sitt hem ett par dagar. Det behöver inte vara utlandssemester, spa eller golfsemester, utan bara komma bort och vaaaaaaaaaaaaa. Vi begav oss till Öland där två kompisfamiljer redan var uppställda med sina husvagnar. Campingen var helt underbar, vädret var underbart och vattnet var 21 grader varmt. Vi umgicks och hade trevligt och efter att den ene hade haft födelsedag ( 45 år ) körde jag o mannen vidare. Vi hamnade i Oscarshamn på en camping utmed havet. Vädret slog om, solen gick i moln och det var 13 grader i vattnet. Vi skulle ha lite nöje i stan som hade östersjöfestival, då kom regnet, typiskt. Det blev en kväll i husvagnen med kortspel istället.

Nu kommer lite funderingar.
1. Varför kostar 1 st fralla på campingen 6 kr?
2. Varför hälsar alla på varandra på en Camping? Det gör vi ju inte hemma i byn.
3. Är det tiden som gör att man kan stanna och prata med grannen bredvid fast man är på väg någonstans?
4. Är det för att man är på en camping som folk blir intresserad av var man kommer ifrån och vart man är på     väg?

Sen är det helt fantastiskt att gå runt på campingen och se alla dessa husvagnar som är stora som sommarstugor? Med rabatter och altaner och trallegolv att gå på. Skinnsoffa i förtältet, TV, micro, frys och kyl, dammsugare och lite andra saker. Är det så här bekvämt man ska ha det på semestern, ja om man ligger på samma plats hela säsongen så är det okey för min del. Annars ska det vara lite avkoppling, utan TV och radio så att kortleken och spelen kommer fram, eller hur?

Rolig historia

Morsan är på semester med farsan. Dem landade på Öland igår kväll. Så jag tänkte hålla denna bloggen vid liv med en rolig historia.


En man kom in på en bar med en väska. Han gick fram till bardisken och lade upp väskan. När han öppnade väskan kom det ut en 30 cm lång kille. Den lille killen hade med sig en flygel som han började spela på. Bartendern kollade förvånat och undrade vad detta var för nåt? Mannen med väskan svarade: Jag har träffat en ande och nu har jag fått min första önskning.
- Jag bjuder dig på allt du vill om jag får en önskning, sa bartendern.
- Självklart, sa mannen.
- Då vill jag ha hundra tusen kronor, önskade bartendern.
Samtidigt började det regna hundra tusen grodor från taket.
- Oj, jag glömde säga att anden hör lite dåligt, sa mannen.
- Hur vet du det?, frågade bartendern.
- Ja inte önskade jag mig en 30 cm lång pianist!!!

Att gå på fest...........

Nog är det konstigt alltid, när barnen var små ville man alltid gå på fest. Nu när barnen är stora och själva går på fest  sitter jag gärna hemma. Varför, nu kan jag verkligen gå på fest och koppla av, varför tvekar jag. Ungarna är stora och klarar sig själv, har bara ett kvar hemma. Är man bekväm, är det åldern? Jag är nog lite bekväm för visst är det jobbigt dagen efter, kroppen är ju helt förstörd. Inte bara av spriten, man är ju inte van att vara uppe långt ut på natten. Dagen efter varar ju i flera dagar. Att vara bakfull är hur jobbig som helst, att missa sin nattsömn känns i flera dagar. Allt har en baksida och en framsida, visst är det kul med fest, men dagen efter är inte så kul. Varför kan inte livet bara vara en fest? Hur upplever ni det?

Skillnaden på oss män och kvinnor

Vi kvinnor har tusen bollar i luften och fixar det mesta med glans, men vi är inte så duktiga på att tala om det. Kolla männen om de skulle få tid över och dammsuga en gång, då ska det talas om för alla man träffar på i minst tre veckor framåt. Varför har män så lätt för att höja sig själv till skyarna, varför har de så lätt att tala om hur duktiga de är. När männen berättar om vad de är bra på, är det inte skryt då? Tänk om vi skulle ha lika lätt, att bara öppna munnen och säga högt, att detta och detta är jag bra på. Vi kan ju när vi söker arbete, då kan vi tala om vad vi är bra på, eller hur. Är det förbjudet att vara duktig när man är kvinna?

Typiskt exempel av män,,,,,,,
Kolla in bilen som den blänker, jag har vaxat den.
Jag har spikat dag o natt för att altanen skulle bli klar, men bra blev det.
Idag hängde jag upp tvätt, det tog ingen tid alls, lätt som en plätt.
I morgon ska jag passa våra barn.................

Tänk om vi skulle göra samma sak när vi gör något. Då skulle vi behöva läppsyl för vi skulle prata från morgon till kväll om vad vi gör och hur duktiga vi är....................Hm, visst är det tur att vi är olika........................

Bigami

Bigami skulle nog passa mig rätt bra. Jag skulle välja alla olika katigorier av män som skulle passa mig. En som förstår mig, stöttar mig, ger mig råd, sköter barnen, sköter hushållet, betalar olika saker. En ödmjuk och en biffig karl, ja jag skulle vilja ha ett hyreshus fyllt med olika män.  Om jag kände för att träffa någon ,ringde man bara efter den man behövde. Vilken önskedröm. Tur att man vaknade, tänk om alla männen inte var självgående. Om jag skulle laga mat o städa efter dem. Nej vilken fasansfull mardröm. Jag är nog emot begami om jag tänker efter. En man räcker, för ibland orkar man ju knappt med honom. Ibland orkar han nog inte med mig heller så det så.

Vår vagga

Enbart familjen är vår trygga vagga. Det är i familjen vi skall finna vår kraft, trygghet och kunna vara oss själva. Det är familjen som ger oss kraft och energi att möta världen och vardagen. Ibland kan det vara krävande att ha en familj och det är lite TABU och erkänna det. Familjen kan suga ut varje droppe av kraft ur min kropp, kanske för att jag prioriterar fel, kanske för att jag inte gör de rätta valen, eller sätter tydliga gränser.

Familjen kommer alltid först, men var på listan kommer jag för familjen? När man hjälpt alla i familjen med olika saker, plockat fram de speciella jeansen, skjutsat dem två mil, varit på bolaget och umgåtts en stund, då helt plötsligt är man själv. Kroppen är helt utsugen och då ska man vara trevlig och räcka till för mannen. Visst älskar jag familjen men ibland kan jag inte bara ge och ge utan kanske någon gång få lite tillbaka. Är det fel att känna så här?

Tanken slog mig precis hur det skulle vara att inte ha någon familj................ ensamt, tomt, tyst och förutsägbart. Men visst är tanken där ibland med att vara ensam, bara städa, handla, tvätta till sig själv. Då kommer verkligheten, vad skulle jag då göra  med all den tid som jag lägger på min familj. Är det någon som vågar göra en prioriteringslista och se om man själv kommer med på listan. Jag provar............ 1 till 5

1. Familjen
2. Jobbet
3. Hushållet, städa, handla, tvätta, laga mat
4. Driva en förening, med hjälp av andra
5. Trädgården

Det blev som jag trodde, jag själv kom inte med på listan. Varför? Hur lång skulle listan bli för att jag skulle vara med? Vågar inte tänka på det just nu. Trots resultatet älskar jag min familj.

Att sluta röka...........

Att inte tagit ett enda bloss sedan den 5 juli är tufft. 5 1/2 dag och det kliar i hela kroppen. Jag svettas och tycker synd om mig själv. Jag sover dåligt och humöret går upp och ner. Ibland blir jag yr och illamående, kan man bli inlagd på något ställe? Är det värt allt detta, är det inte bekvämare att tända en cigg och bli av med allt oroligt i kroppen.

Nej, nej, har jag klarat dessa dagarna ska jag fortsätta. I alla fall lite till, hm. Det är mest alla rutiner där man haft en cigg i handen eller munnen som måste ändras. Suget är segt just nu kan jag lova. Ska jag orka stå ut, är det värt allt, ja i slutändan måste det vara värt allt elände. 200 kr rikare på fem dagar, ska lägga dem i en skål så man ser dem växa varje dag. Phu nu är jag röksugen igen, vi hörs en annan dag..............

Nästa inlägg................

Nästa inlägg kommer när ni börjar kommentera, varför ska jag annars skriva om vi inte ska kunna diskutera våra åsikter. Snälla kommentera nu så skriver jag mer................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................

Matlåda = spargris

Läste i gubbens facktidning om en chafför som sparade minst 250 kr i veckan på att ta med sig en egen matlåda. En dagens kostar allt från 70 till 90 kr så det lönar sig att laga lite extra dagen innan så det blir en portion att ta med till jobbet. I artiklen stod det också att många familjer inte tar tillvara på överbliven mat, utan den kastas. Jag sparar på maten, eller fryser jag in en portion till min matglade man. Jag vet att alla inte har microvågsugn att tillgå på sina jobb, men då finns det massor av kall mat som man kan ta med. Sen har det väl en viss tjusning att äta ute, men inte 5 dagar i veckan. Hur gör ni?

Historia 2010-07-01

När Jane träffade Tarzan uppstod kärlek omedelbart. Jane frågade hur Tarzan hade löst sexbiten innan hon kom till djungeln. Tarzan visade Jane ett hål i en palm, därav namnet juckapalm.
Jane förklarade att nu var det slut med det, hon klädde av sig och lade sig på marken o pekade på stället där Tarzan skulle göra det i fortsättningen.

Tarzan tog av höftskynket och var redo för den nya övningen. Plötsligt backade tarzan och sparkade Jane rätt i härligheten. Efter att hon rullat runt på marken och lärt Tarzan alla ord som man inte behöver kunna, väste hon mellan sammanbitna tänder:
- Varför gjorde du så där Tarzan?
-Tarzan bara kolla........inga getingar!

RSS 2.0