Löss, skabb och loppor..............

Nu är det tid för skolor o dagisgrupper att börja klia sig, fy sjutton. Det kliar över hela kroppen bara man läser artikeln i tidningen. Det drabbar oftast barn men vem vill ha in loppor och löss i sitt hus, ingen.  Obehagligare känsla får man leta efter, kli,kli. Förr i tiden var det vanligt att folk som inte skötte sin hygien fick dessa kliande husdjur på kroppen, men idag är det inte brist på dålig hygien. Så var kommer då skiten ifrån? Någon som vet? Finns inget som gör mig så rädd som loppor och löss, kommer det in något sådant i mitt hus tror jag att jag bränner ner huset, kli, kli. Jag säger stackars er barnfamiljer som kan få hem dessa lappar om att kolla i hårbotten på barnen efter gnetter, kli, kli. Vad säger ni om dessa odjur?

Historia 2013-08-17

Smålandsbonden ringer sin son i Stockholm några dagar innan jul.
- Jag vill inte förstöra Julhelgen för dig, men jag måste tala om att mamma och jag ska skiljas. 45 års olycka får räcka.
-Vad pratar du om pappa? Skriker sonen i luren.
-Vi står inte ut med varandra längre o jag orkar inte prata om det mer. Ting din syster i Kiruna o tala om det för henne.
Panikslagen ringer sonen till systern, som exploderar i telefonen:
-Aldrig i livet att de ska skiljas. Jag tar hand om det här! Hon ringer omgående pappan och säger bestämt:
-Ni ska inte skiljas! Gör ingenting förrän vi kommer! Pappan lägger på luren och vänder sig till frun o säger:
-Det är okey, de kommer hem till jul och de betalar resan själv.......................

Sommaren är snart över...........

Sommaren kom och nu ser det ut som om det skulle bli höst. Regn och blåst för hela slanten. Hoppas det blir varma kvällar ett tag framöver, för det behöver vi. Semestern börjar ta slut, endast några timmar kvar tills klockan ska ringa och allt blir som vanligt igen. Rutinerna följer med ringsignalen på väckarklockan. Det blir ett annat tempo inför hösten, ser fram emot tända ljus och sprakande brasa. Fast det kan dröja lite till.............
Det börjar dra ihop sig att bli mormor, det ska bli så spännande, o som jag längtar. Just nu diskuteras det namn hit o dit, flicknamn är nog klart. Killnamn är lite svårare tycker de, så jag kallar han Viggo tills de har bestämt annat, ha,ha. Till saken hör att ingen av de blivande föräldrarna gillar Viggo, jag tycker det är fint o coolt. Som sagt, i morgon blir det jobb o snart blir det helg. Skolan startar på måndag o sen är det bara att arbeta på tills jullovet. Det känns avlägset med jul men så snabbt det går. Ska försöka bli flitigare med att skriva inlägg men då vill jag att ni kommenterar så jag vet att ni läser......kram

RSS 2.0