Första advent

Nu har alla i husen haft bråda dagar inför advent. Det ska städas och pyntas i alla vrår, känns det igen? Läste att vi köper 5,8 miljoner julstjärnor i år, det är inte lite det. Vi köper 2,3 miljoner amaryllisar alla dessa är svenskodlade. Då finns det julblommor i nästan alla svenska hem, det finns några familjer som inte firar jul av olika andledningar. Dessa siffror är bara blommor, ska jag räkna på julklappar också? Hur köper ni julklappar? Hur många och till vem? I morgon är det 24 dagar till Julafton.

Att vara nykär

Visst är det något speciellt med att vara nykär, den första pirrande kärleken, hmmmmmmmmmmm. Underbart, men denna känsla försvinner ju och det blir något annat i stället. Då ibörjan när man var nykär som man betedde sig, bredde smörgåsar och fjäskade på alla sätt o vis. Var det någon med mitt kön som släppte någon liten fjärt i närheten av den man var förälskad i. Nej det tror jag inte. Idag efter 23 år så finns det bröd i skafferiet och smör och pålägg i kylskåpet om han är hungrig. Varför har det blivit så? Idag fiser jag om jag behöver och visst gör man sig till i bland. Oftast om det gynnar en själv, eller? Visst var kännslan härlig från förr och idag är det något annat, det går inte att jämföra. Man har helt enkelt växt ihop och sedan förändras man ju genom åren och det gör man också ihop. Man känner den andre så väl, tyvärr är det inte mycket som man inte vet om honom. Spänningen har försvunnit, jag vet vad han tycker och tänker och vise värsa. Tragiskt eller skönt, jag kan inte välja. Ibland när man ser på nyförälskade par kan jag bli lite avundsjuk, det ser mysigt ut eller hur? Skulle man sedan hålla handen eller pussas så barnen ser det så är det så pinsamt, de tror att kärleken dör efter 25. Sex har inte ens föräldrar säger min dotter, alla andra kan ha det men inte hennes föräldrar. Jag frågade Jenny om hon trodde mormor och farmor älskade ibland, då skrek hon rätt ut - sluta mamma jag mår illa! Det gick inte att diskutera detta ämne mer. Min son har samma inställning som hans syster. Vad tror ni,  tro man att ens föräldrar har slutat med att älska?

Varför läser man bloggar, utan att kommentera

Hur kan det komma sig att 129 personer varit inne en dag och kollat bloggen men inte en enda har kommenterat, varför? Jag skriver om olika saker och vill ha massor av kommenterer så att jag kan få en diskussion. Jenny min dotter sa att det var så här i bloggvärlden. Då vill jag försöka ändra på det nu, om du läser och blir berörd snälla skriv en rad. Nu trillade polletten ner, ni är inte intresserade, eller?


Baby skakades till döds

Hur i HELVETE kan man ge sig på en baby? Jag skakar själv av ilska och avsky. En 24 årig man på Jylland har misshandlat sin 14 dagars baby till döds. Massiva blödningar i hjärnan, blödningar i ögonen, bruten handled, brott på lårbenet och brutet skenben och endast 14 dagar gammal, vad har denna baby mer fått utstå, var fanns mamman? Det är konstaterat att pappan skakat loss hjärnan på barnet och orsaken tros vara frustation för att babyn skrek. Pappan kan inte vara frisk, men har inte mamman sett signaler under deras förhållande? Har hon inte sett eller hört vad som har hänt? Jag kan inte formulera mig mer, jag mår illa. Vilket straff är rimligt för detta dåd?????? Är det någon som vill hjälpa mig och skaka pappan som gjort detta mot en baby på 14 dagar?

Att skita eller inte skita....ha, ha

Tre gamlingar sitter ute på en bänk och samtalet halkar in på toalettvanor.
- Det bästa som kunde hända mej vore om jag kunde pissa som förr. Jag står i 20 minuter men det kommer bara enstaka droppar, säger 80 åringen.
-Det bästa som kunde hända mej vore om jag kunde skita som förr, utan laxermedel, sade 85 åringen.
90 åringen ruskar på huvudet.
- Sådana problem har inte jag. Prick klockan sex varje morgon pinkar jag länge och mycket, och klockan halv sju lägger jag en ordentlig kabel. De två gamlingarna suckar och säger -Då har du inga problem.
90 åringen nickar och säger - Problemet för mig är att jag inte vaknar förrän klockan åtta på morgonen.


Att ligga i koma

Rom Houben är 46 år och kommer i från Belgien och  han har legat i koma i 23 år och varit fullt medveten om vad som har sagts och gjorts. Rom miste talförmågan och blev förlamad så läkarna trodde han låg i koma. Men herre gud, vadå trodde, måste man inte göra mer än "en" huvudröntgen. Efter 23 år gjordes en datormografi och den visades att hans hjärna var så gott som oskadd. Då satte man in medecin som väckte honom. Nu kan han kommunicera med omgivningen med hjälp av en speciell dator. " Jag skrek på hjälp, men inte ett ljud hördes" säger Rom. Tänk vad han har hört och märkt i detta sjukhusrum i 23 år. Rom stod ut med tillvaron genom att meditera och drömma och fantisera. Idag säger han att han blivit född på nytt, hur kan detta hända i Europa? Har vi inte en kvalificerad sjukvård, med kunniga läkare och sjuksköterskor, jag bara undrar? Tänk om det ligger fler människor i koma som egentligen är levande? Om det skulle hända mig en olycka eller sjukdom och jag hamnar i koma, så snälla kontrollera så att jag inte lever och jag lovar att om det händer er så ska jag kontrollera så ingen ska behöva ligga i en säng i 23 år. Vad tycker du om detta? Hemska tanke......

Min humor...........

En man går in i duschen samtidigt som hans hustru kommer ut därifrån. I samma stund ringer det på dörren och hustrun går och öppnar iklädd endast en handduk. I dörren står grannen, han erbjuder henne 10,000 kr om hon låter handduken falla till golvet. Utan att tveka släpper hon handduken medan mannen njuter av utsikten. Han tar upp 10,000 kr ur fickan och ger henne pengarna och går därifrån. Kvinnan tar upp handduken och går mot badrummet för att föna håret. -Vem var det som ringde på dörren ? undrade mannen. -Det var grannen, svarade hustrun.
- Jasså, kom han för att lämna tillbaka de 10,000 kr som han lånade igår?
                  Ha,ha,ha

Att tillhöra olika grupper

Hur många olika grupper kan man tillhöra? Vi går igenom många olika grupper- barnaktiviteter - familjen, klassen, kamratgruppen, föreningsgrupper och så arbetsgruppen. Senare blir det väl någon form av pensionärsgrupp, kanske, om man får vara frisk. Visst är det konstigt med alla dessa grupper, att man inte kommer mer i konflikter än vad man gör. Fast det är kanske inte så konstigt, man söker sig väl till den grupp som man känner för, och passar in i. Jag skulle nog inte passa in i en balettgrupp eller i en språkgrupp, jag väljer själv mina grupper och där har man ju likvärdiga åsikter för det mesta. Ingen är väl med i en grupp som man inte trivs i eller kan påverka. Man har minst 4 alternativ i en grupp....
1. att anpassa sig
2. att försöka göra förändringar
3. att bara hänga med
4. att lämna gruppen
Jag tillhör nog alternativ 2, men hur långt kan man gå med att kompromissa utan att förlora sig själv?
Vilket alternativ är du?


Lust till sex

Sexualiteten är en gåva som vi kan ha glädje och njuta av. Sex är inte lika med kärlek, utan bara ett redsakp. Hade min man sett denna meningen hade han sagt att dett redskapet snart rostar, ha,ha. Lusten och orken till just sex går i olika vågor genom livet. All denna anspelning i tv och massmedia på sex gör så att det nästan blir fixering, måste vi alltid ha lust, måste båda alltid bli tillfredställda och helst samtidigt och på så många olkia sätt. Ibland ser det ut som om man skulle behöva vara elitgymnast för att utföra all denna tillfredställelse. Sedan är det ju viktigt att vi har det bra på det känslomässiga planet, annars funkar inget. Det måste finnas kärlek, passion, ömhet, tillhörighet och närhet. Vi kvinnor vill nog ha lika mycket sex som männen fast vi kan byta bort några gånger mot ömhet och romantik. Men för mig funkar det inte med sex om inte det nadra i tillvaron är ok, är allt kaos tänker väl inte jag på sex. Män tänker nog inte så, utan går igång på allt, synintryck och kramar. Har ni hör en man säga nej till sex på grund av trötthet? Aldrig. Män och kvinnor har ofta olika uppfattning om när förspelet börjar. Han tyckaer kanske att förspelet börjar när man kysser varandra 15 minuter före samlaget, hon tycker kanske förspelet börjar när han 15 timmar innan serverar frukost på sängen.  Män liknar glödlampor, de tänder snabbt och slocknar lika snabbt. Kvinnor är mer som strykjärn, de behöver längre tid innan det blir riktigt hett, men sedan håller värmen desto längre, eller hur? Jag vill att sex och kärlek hör ihop, bara sex är inget för mig. Vilket trevligt ämne jag skriver om, lite TABU.

Tekniska mammor

Finns dem ?

Jag vet då rakt att jag inte har en teknisk morsa.
Jag har fixat till morsan blogg idag, blev väl sådär. bara hon är nöjd så är jag nöjd .
När jag var klar så skulle jag titta så allt funkade.
Då fungerade ingenting. Paniken smög sig på mig och jag började måla upp en bild av hur galen morsan skulle bli när jag berättade att jag raderat allt på hennes blogg.

Då ringer hon och frågar vad som hänt ?
ÖHHH, jag vet faktiskt inte mamma.
Då säger hon att hon raderat alla inläggen och att dem sen försvann ?
- eh ja , mycket riktigt mamma.. När man raderar saker så försvinner dem faktiskt.
- Men jag trodde man kunde radera dem som man gör med mail men att dem ändå låg kvar så man kunde läsa dem.

men så ligger de inte till morsan lilla, så nu får du börja om från början.
Alla lär vi oss av våra misstag ELLER ?

Tack för att jag fick ha lite roligt på din bekostnad mor lilla :D jag älskar dig också. PUSSSS


Att ta emot beröm

Jag tycker att jag har lätt för att ge beröm, men tycker det är svårare att ta emot. Är det inte så att man försöker skyla över att man gjort något bra. Min arbetssituation som chef går bra, får jag beröm där så är det lätt att ta det för där är vi ett team, och delar på berömet. Hemma och i sällskapslivet är det svårare, jag tycker att alla runt omkring är så duktiga, på så mycket. Ibland hinner jag inte vara hälften så duktig och får man då beröm så känns det inte ok. Om man klär sig lite finare än vanlig och någon säger, -vad fin du är i tröjan, eller - vad fin du är i håret svarar jag oftast -Äsch och så något dumt. Varför? Vaför inte bara säga tack, ett enkelt ord och inte en massa bortförklaringar om att jag har en gammal tröja och bara fönat håret. Jag vet ju att folk inte slänger ur sig beröm utan fog, eller? Jag gör det inte ialla fall. Jag kanske ger beröm för sällan när jag tänker efter, hm. Sak ta tag i detta problem. Hur upplever ni beröm, kan ni ta emot utan att förklare er?

Tänkaren Milo

Ibland kan jag börja fundera på olika frågor och ibland får jag svar ibland inte. Frågan nu är " Är jorden överbefolkad". Jagt menar inte mängden utan människor på en plats som kan försörja sig. Läste en artikel att i Afrika är folkökningen tjugo gånger snabbare än i Europa. Var ska de få mat ifrån, svårigheterna finns ju redan där med naturkatastrofer och svält. I artiklen varnade de för att ökade folkmängden i denna takt skulle det bli miljökatastrof, hungerepidemier och risken för krig skulle öka. Kan resurserna på vår jord räcka till alla? Varför är det så orättvist fördelat med våra resurser? Vi kan äta oss mätta och kasta matvi inte orkar äta upp, några människor letar efter mat hela dagarna. En miljard av världens befolkning lever under existensminimum och nu ska vi snart fira JUL. Varför kommer de här tankarna just nu, var det artiklen eller att det finns så mycket orättvisa i denna värld?

RSS 2.0