Att rensa ut

Gör dig av med allt som du inte använder. Onödiga materiella ägodelar, kläder som bara hänger o tar plats. Vilken känsla när det är gjort. Då kommer nästa känsla av tomhet, skulle man inte unna sig lite shopping nu när man har rensat ut? Nej nu har jag vad jag behöver o det får räcka..............

Ångest

Ångest inför att sätta sig o betala räkningar. Det har varit mycket utgifter på senaste tiden o sedan ska man betala räkningar på det. Det frambringar ångest. Usch, usch, men nu e det gjort o det känns okey. Har ni också vissa månader då det känns extra tungt?

Fotsvett, fy för den lede.

Fotsvett är fruktansvärt, det luktar kattpiss. Jag vet att det är obekvämt att prata om men det struntar jag i. Jag har alltid haft fotsvett o det luktar allt annat än glass o banan kan ja lova. Det lutar mer åt kattpiss. Nu har jag hittat ett knep som funkar för skorna. Man strör natriumbikarbonat i skorna över natten o dammsugar bort det dagen efter. Värre är det med fötterna, där gäller det att tvätta dem genast när man kommer hem från jobbet, eller ta en dusch.

Gilla hösten...........

Det är bara att gilla läget, hösten är här. Det mörknar tidigare och tidigare. Vinden viner och brasan sprakar. Pläden åker fram och tända ljus i alla former är så rogivande. Ut o gå i ruskväder rensar hjärnan o man mår så gött när man kommer in i värmen. Jag är en höstmänniska, ja älskar dessa ljuvliga färger i skog o mark. Älskar också doften av fuktig grönska. Jag är inte som alla andra o det gör inte mig något.............ha,ha.

Att komma igång igen...........

Att skriva blogg har inte varit så roligt på sista tiden, ja ska förklara lite här varför. Jag har inte haft ork eller lust på ett tag, det har varit så mycket annat som har tagit min energi. Vi var i full gång med planering av min 50 årsfest med stora planer om att ha en underbar kväll med släkt o vänner o kollegor, då blev min mamma sjuk i cancer i tarmarna. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, trodde inte hon skulle klara denna grymma sjukdom. Lilla mamma har alla odds mot sig med andra svåra sjukdomar, men det gick vägen. Hon arbetar just nu sig tillbaka till sin vardag. Så någon fest ville jag inte anordna. Då var två problem lösta, mamma klarar sig o jag ska inte ha någon fest. Så till min dotter Jenny som har blivit mamma till en underbar dotter som ska heta Elly, hennes graviditet har inte varit enkel, det ena efter det andra har tillstött. Så kom då förlossningen o den blev ändå värre än värst. Men ut kom underverket o då trodde man att nu e det över. Men nej, Jenny har varit sjuk och ledsen men det börjar vända nu. Att stå bredvid sin mamma o sin dotter o inte kunna hjälpa har tagit hårt på mig. Jag vill ju så gärna göra o hjälpa. Nu när allt har vänt måste jag själv ta tag i mitt liv o se möjligheter o bli bekväm med rollen som mormor. Min 50 årsdag firades i lugn o ro med man och hund. Nu ska jag samla min närmaste släkt till helgen o fira med lite kalas för annars träffas vi aldrig känns det som. Många vänner och kollegor uppvaktade mig trots att jag inte skulle fylla år. Det uppskattas ska ni veta.

RSS 2.0