Historia 2010-04-28

Muhammed var på abretsförmedlingen.
-Har du något jobb till mig, frågade Muhammed.
Arbetsförmedlaren.
-Jag fick just in ett ledigt VD jobb på ett stort företag.
Muhammed utbrister:
-Du inte får skoja mig så!
-Det var ju du som började svarade arbetsförmedlaren.

År 2010

Alla dessa koder och lösenord gör mig galen, att de sedan ska bytas i gång i månaden på jobbet är olidligt. Är jag i affären och ska slå in ICA koden så kan det hända att jag knappar in Jet koden och tvärt om. Usch
Du vet väl att vi lever på 2010 talet och snart ska man väl ha lösenord på mikron också.ha,ha.
Du vet väl att vi lever på 2010 talet och är fyra i familjen men har ca 15 telefonnummer, ha,ha.
Du vet väl att vi lever på 2010 talet när man skickar e-mail till personen i rummet bredvid,ha,ha.
Du vet väl att vi lever på 2010 talet och vill du prata med någon loggar man in på Facebook,ha,ha.

Visst är det härligt att leva,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Har alla rätt att bli föräldrar?

Det är en gåva att få bli förälder och ett väldigt stort ansvar. Att ge liv innebär kärlek, ansvar, glädje och sorg. Jag såg en dokumentär om en förståndshandikappad kvinna som fött 3 missbildade barn och två normala. Ett av barnen dog efter två månader på grund av grava missbildningar. Modern som är intagen på ett hem är så förståndshandikappad så hon kan inte ta vara på sig själv. På hemmet har hon sex med andra gravt förståndshandikappade och det ger resultat i barn som genast tas ifrån mamman. Är detta rätt mot mamman och mot barnen? Varför steriliseras hon inte?

Jag tycker att de kvinnor som är så förståndshandikappade att de inte kan ta vara på sig själv ska inte kunna bli mammor. En sak gäller, strilisering, för allas skull. Hur kan man tilllåta detta att inträffa. Konstigt att man är så förståndshanikappad men fattar att man kan ha samlag med en kille. Är det den mänskliga sexualdriften eller killarna utnyttjar dessa kvinnor? Kanske tjejerna utnyttjar killarna, vad vet jag. Men tycker ni att detta är okey när det gäller gravt förståndshandikappade människor?

Uteliggare

Vi har inte så många uteliggare i vår stad, som tur är, men det räcker med de man ser. Varför har dessa människor blivit så söndertrasslade så att de ej kan passa in i vårt samhälle. Vissa har valt det själv, vissa har ej valt själv. Jag tycker det är så tragiskt att se dessa människor. Ibland vänder jag bort blicken för jag kan inte se dessa personer i ögonen, kan du? Jag har jobb, hus och samhället tar hand om mig och jag tar hand om samhället. Undrar när jag ser uteliggarna hur deras liv sett ut innan de hamnade i denna missär. Varför tar inte samhället hand om dem och hjälper dem till ett drägligare liv, alla kan väl inte vara missbrukare. Det är lätt att gå förbi en uteliggare i trasiga kläder och vända bort blicken. Jag skäms över vårt välfärdssamhälle och jag vill inte se dessa trasiga människor i vår stad. Vad tycker du, vänder du bort blicken?

Solen lyser, hm,hm

Solen skiner och humöret är på topp, det är så mycket lättare att stiga upp när solen skiner. Idag ska jag vara extra mormor ett par timmar till twinsen och min älskling. Att dessa tre liven kan liva upp tillvaron är skönt, alla leende och alla sköna kramar och pussar, helt gratis, är härligt. Man ger allt ett par timmar och sedna lämnar man tillbaka barnen trötta, smutsiga till deras föräldrar, vilken känsla. Jag inser nu hur det kommer att bli när tiden är inne för att bli mormor eller farmor, man kan plocka ut det godaste och det härligaste och sedan lämnar man över huvudansvaret till berörda föräldrar. Gött, för man har ju inte glömt hur det var att vara småbarnsförälder.  Därför är känslan extra härlig när man tar vara på dessa timmar med att vara extra mormor, jag ger lite av min tid och får mycket tillbaka. Vi kanske kan gå en runda till lekparken och rasta av älsklingen och som alltid när vi är där leka affär, om twinsen har sov tid? Nu ska jag ta en runda med dammsugaren så de två små golvmopparna slipper få dammråtter på sina kläder. Ta vara på vädret idag vi hörs.

vad ska man prioritera bort?

Just nu ligger jag farligt nära gränsen på att rasa samman, mitt chefsjobb med inköp, matsedlar, budget i BALANS, personal, kurser, lön/las/semester/tjänsledighet, sjuk/friskanmälan, utbildningar och allt som ska klaffa. Då glömde jag all dokumentation och uppföljning/utvärdering. Jag tycker om mitt jobb fast ibland skulle man vilja ha ett lugnare tempo.

Jag har nog 10-20 timmar idellt i fotbollsklubben, ordförande och just nu denna månaden kassör( med löner, arbetgivaravgifter och skatter), möten av alla slag, tränare för mixlaget tis 17,30-18,30, sammankallande i fotbollssektionen, håller i många trådar till A-laget som lotteri, tvätt, tillsätta folk på våra hemma matcher, aktiviteter som drar in pengar, försäljning, övergångar, styra upp arbetsektionen och se till att ekonomin går ihop.Hm.hm. Jag får hjälp om jag frågar av medlemmar och styrelsen.

Sen är jag gift och har två barn eller ungdomar, hus, trädgård, kor, och en bil som ska skötas. I hushållet har jag ansvar för trädgården ej klippa gräset, handla, städa, laga mat/baka och tvätta. Fixa och trixa så att tiden räcker till. Försöka hjälpa man och barn och de hjälper tillbaka, med mycket tjat och hot. Umgänget har vi snart tappat för jag har ingen ork, när jag skriver ner min vardag så här är det inte konstigt att tiden inte räcker till. Skulle den räcka till så vill jag bara sova.

Nu till saken, för att må bra måste jag prioritera min tid, säger de som vet, vad ska jag välja bort? Jag vill ju så mycket, fast inte på bekostnaden att bli sjuk. Visst är det lätt att prioritera bort sig själv, jag blir så arg på mig själv. Prioritering två blir tvätt och städ och vad händer då, jo då kommer ångesten och det dåliga samvetet. Fan vad trött jag är på allt just nu. Snälla ge mig råd, eller berätta hur ni prioriterar?

Vad gör du när du kokar av ilska?

Hur ska man hantera ilska, finns det någon norm, nej naturligtvis inte. När jag blir arg så märks det, jag höjer rösten och säger ifrån. Blir jag riktigt arg och sårad och missförstådd då blir det en klump i halsen och ibland kommer tårarna istället för ord. Då får det ta ett tag innan jag kan prata igen, som tur är händer det inte ofta.
De flesta gånger räcker det med att spotta och fräsa. Vid de tillfälle som tårarna kommit känner man sig extra svag, varför undrar jag. Det är ju så inne att visa sina känslor idag.

Jag pratade med en vännina om hur hon gör, går ut och går med hunden. Aj det tar för lång tid att köpa en hund som man bara ska använda för detta tillfälle. Någon sticker ut och går eller springer, vad hjälper det? Ilskan måste jag prata ur mig annars går det inte över. Att vara arg på någon som bara rycker på axlarna och inte vill närvara när jag är arg, är det värsta som finns. Det blir bara mer brännsle för ilskan hos mig. Sen finns det de människorna som alltid sticker huvudet i sanden och inte vågar reda ut ilskan eller agritionen. Jag skulle spricka om jag inte fick öppna ventilen då och då. Det finns tusen sätt att hantera sin ilska, hur gör du?

Historia 2010-04-18

En buss åker med ett gäng gamla damer på shoppingtur. På motorvägen blir busschauffören knackad på skuldran och en liten gumma undrar om han vill ha en handfull jordnötter. Chauffören tar tacksamt emot och mumsar i sig.
Efter en kvart knackar den lilla gumman honom på skuldran igen och undrar om han vill ha ytterligare en handfull jordnötter. Han tar emot nötterna. När det här har upprepats ett antal gånger undrar han varför, gumman och de andra damerna inte vill ha sina nötter själva.
- Vi kan inte äta dem, för vi har inga tänder,svarar gumman.
-Men varför köper ni dem då? undrar chauffören.
- För vi bara älskar chokladen som är utanpå dem!

Löss och loppor

Löss och loppor, bara ordet gör att det kliar i hela kroppen. Visst har det med jämna mellanrum ploppat upp lappar i skolan om hårlöss, men det har aldrig drabbat mig eller min familj. Men att två ord kan få det att klia på hela kroppen är väl konstigt. Läste att det var vanligare och vanligare med vägglöss i dagens samhälle? Va, vad kommer de ifrån. Saneringsfirmor får anställa fler personal för att hinna med. Hjälp nu kliar det igen. Ett saneringsföretag gick ut och sade att man ska lusgranska soffor och kläder man köper på blocket. Man ska vara uppmärksam och kontrollera allt från soffor, kläder, sängar och barnvagnar. Man ska se efter i sömmarna efter spillning, små mörka fläckar av smält blod, usch. Nu kliar det igen, vi hörs.

Kepsar och mössor

Jag hatar dessa huvudbonader som kan uppfattas som påklistrade, går de inte att ta av inomhus? Vissa av dagens ungdomar har inte vett och etikett, de vet inte när den ska vara på eller av. Min son får höra dagligen att han ska ta av sig kespen inomhus, då svarar han att frissan inte är OKEY. Nej det tro fasen, den kan inte vara okey med en keps på alltid. Jag har hört argument som att måste de ta av kepsen kan deras självkänsla rubbas, va? Det är väl inte kläderna som gör människan och inte kepsen heller.

När jag växte upp var det ett annat mode, ingen hade mössa eller keps. Vi gick barhuvade trots -18 grader, då var det coolt att vara utan. Visst blev man förkyld på grund av att man inte tog på sig mössa eller keps. Tiderna förändras och väl är kanske det. De fåtal som använde huvudbonad skulle aldrig ha den på inomhus för så uppfostrades vi.Vad säger ni, keps eller inte keps?

Äntligen "Fångarna på fortet"

TV 4 kommer att börja spela in fångarna på fortet nu till sommaren och klara programledare är Gunde Svan och Agneta Sjödin. Oj vad jag har saknat det programmet. När de tävlande håller på att tappa fattningen av slibbiga djur och äkliga konsistenser i burkar då ler jag. Lagen sporrar varandra och Gunde går i trim. Jag vet inte när det ska sändas men det blir väl till hösten, jag längtar. Vad tycker ni om fångarna på fortet?

Kommentarer?

Från den 7 april fram till idag har 303 st tittat eller läst min blogg, KUL. Mindre kul att ni inte kommenterar eller diskuterar. Snälla skriv en rad så jag vet att ni läser, skriv gärna förslag på vad jag ska skriva. Läser ni och uppskattar historierna? Jag vill veta, jag skriver lite för er skull också......

Förbjudet med strumpor i sandaler, ny lag.

Jag ska skriva till regeringen om att jag vill ha en ny lag i vårt land. Lagen skulle innebära att man inte fick ha strumpor i sandaler, det skulle bli stränga, kännbara staff. Finns det något fulare än detta fenomen? Nej, detta tar priset. Min man kan också ta på sig strumpor och sandaler när vi ska iväg, då säger jag du ska inte med mig med strumpor i sandalerna. Han lyder för det mesta och tar av sig strumperna. Vilka ursäkter jag hört om varför männen och killarna klär sig så här. De får skoskav, varför får inte vi kvinnor eller tjejer skoskav. Nej jag tror det ligger något annat bakom, antingen dålig fotvård, eller gubbvarning. Vad tror ni?

Historia 2010-04-10

En blind man går av misstag in på en lesbisk bar. Han tar sig fram till en barstol och beställer en drink. Efter att ha suttit där en stund och fyllnat till ropar den blinde till bartendern:
- Vill du höra ett blondinskämt?
Baren blir med ens dödstyst. Med mörk hes röst säger kvinnan jämte honom:
-Innan du berättar det där skämtet bör du veta en sak. Bartendern är blond, servitrisen är blond, jag är två meter lång och väger 107 kg med blont hår och svart bälte i karate. Kvinnan jämte mig är blond och tyngdlyfterska och kvinnan till höger om dig är blond och proffsboxare. Så tänk dig noga för innan du berättar historien om blondiner. Vill du fortfarande berätta den?
- nä, inte om jag ska behöva förklara den fem gånger.

Förlänga mitt liv...

1.RÖR DIG NATURLIGT. Vem har tid eller ork att springa på gym, inte jag. Jag rör på mig alldeles för lite för tillfället. Det är så lätt att ta bilen och det går ju så fort. Nu är det tid för träsgården och då rör man på sig lite. Jag vet att man ska ta sig i kragen och det är inte svårt att ut och gå eller cykla, men,men.
2.ÄT DIG NÄSTAN MÄTT. Lätt att säga, det sista är ju så gott. Godis och snacks slinker gärna ner på kvällen, kanske som belöning. En kaka då och då höjer blodsockert o ger energi för stunden,ja,ja.
3.SATSA PÅ FULLKORN. I vissa matvaror är det helt ok, men inte i pasta, det smakar kofta. Nätter är okey. Mindre kött för min del skulle det funka, men han jag är gift med tycker att det ska vara kött och potatis o gärna gräddsås till.
4.MAX TVÅ GLAS RÖTT. Inget för mig, efter det första glaset somnar jag.
5. HA LÅNGSIKTIGA MÅL. Det funkar inte för mig, allt ska händra på en gång och helst vara kart efter tanken. Då nästa projekt kan få fritt spelrum. Ja jag vet att det inte funkar så, men jag vill ju så mycket på en gång.
6.SÄNK TEMPOT. Svårt när man vill ha många bollar i luften, jag har faktiskt tänkt och gjort vissa ändringar på detta område. Jag vill fortfarande, men tanken kan stanna här och då gör jag tanken till  en dröm. Har nog insett att åldern tar ut sin rätt, hinner inte lika mycket som förr.
7.VAR ANDLIG. Det är inte så lätt när jag inte tror på han där uppe. Skulle han finnas så skulle jorden se mycket bättre ut. All ondska, alla sjukdomar, alla krig och allt annat elände skulle inte finnas. Ser inte att jag tror på något annat heller som skulle kallas andligt.
8.PRIORITERA RELATIONER. Det har jag gjort, jag har sorterat bort släkt och vissa vänner. Jag umgås och träffar de människor som jag trivs med.
9.LIKA LEKER BÄST. Det är nog rätt, men ska vi inte vara olika. Jag vill att de jag trivs med ska vara lite olik mig, det behöver jag. Jag vill byta erfarenhet med andra personligheter eller träffa på andra värderingar.


LITE SVAR PÅ PÅSTÅENDEN, som kommer från mitt hjärta.

9 enkla råd som förlänger livet.

1.  RÖR  DIG  NATURLIGT.   Man behöver inte springa på gymmet flera gånger i veckan, det räcker med att ut och gå eller cykla regelbundet.Andra saker som ger gratis motion är, lekamed barnen, plocka svamp och bär, skotta snö, klippa gräset, jobba i trädgården, ja listan kan göras längre.

2.  ÄT  DIG  NÄSTAN  MÄTT.   Sluta äta när magen är 80% mätt, använd mindre tallrik och ät varierande husmanskost med frukt och grönt. Ät länge, småät inte mellan måltiderna, hoppa över fikan och ta en frukt. Godis och chips utesluts.

3.  SATSA  PÅ FULLKORN. Kosten ska innehålla mycket fullkorn, grönsaker och nötter. undvik halvfabrikat. Ät lite kött, mer fisk.

4.  MAX TVÅ GLAS RÖTT VIN.  Två glas rött vin per dag är bra för rött vin innehåller nyttiga antioxidanter och kaloririkt. Ett glas innehåller 100 kalorier.

5.  HA LÅNGSIKTIGA MÅL.  Med långsiktiga mål kan man lättare kontrollera sitt liv, man vet vart man är på väg. Hitta nya utmaningar, men rimliga mål som du har en chans att nå.

6.  SÄNK TEMPOT. Stress påverkar hälsan, den inverkar på hur vi äter, sover och hur vi mår psykiskt. Välj bort saker i ditt liv som stressar och njut av ledigheten.

7.  VAR ANDLIG. Det är konstaterat att de som är andliga eller troende mår bättre, de har lättare att hitta meningen i livet.

8.  PRIORITERA RELATIONER.  Sätt familj och nära och kära i första hand. Prioritera bort personer som inte ger något utan bara stjäl energi.

9.  LIKA LEKER BÄST. Människor runt om kring dig påverkar dig mer än du tror. Umgås med likasinnade som har liknande värderingar som du. Var med de som du tycker om och får energi och glädje av.

FRÅN BOKEN BLUE ZONES  AV DAN BUETTNER.

När det är körigt och min kropp och hjärna kommer med sina första signaler så kontaktar jag en psykolog som heter Eva och hon är enormt duktig. Brukar hjälpa med ett samtal, då hon säger det man vet men behöver höra. Denna lapp fick jag av henne och fundera över till nästa gång, och orden jag skulle bära med mig var. INGA MÅSTEN GÖR BARA DET DU VILL GÖRA I 10 DAGAR FRAMÖVER. Visst låter det enkelt! Ni som känner mig och vet hur mycket jag vill. Suck, Suck

I morgon ska jag utveckla dessa 9 punkter för er som är intresserade. Trevlig helg på er.


Svenska Hollywood fruar

I helgen råkade jag se ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar, jag skäms på deras bekostnad. Hur pantad får man vara och dessutom får pantburkarna vara med i ett Tv program. Hoppas fler än jag ställer sig bakom detta inlägg som nedvärderar oss Svenska kvinnor. Visst pantburkarna är blonda men ändå, kan man inte sätta igång en dammsugare då är något riktigt fel. Så fel att jag tror inte man får pengar för pantburken, hallå, såg ni den enas gummihandskar som var till för att städa i, där satt en diamantring på fingert. Snälla, mycket pengar måste tära på intelligensen, ingen får bli så DUM på ren svenska. Hur kan de hitta dessa rollfigurer? Att de bor i USA är inte konstigt för den snedvridna livsynen de har  passar inte inom våra gränser. Vilket krafs till heminredning, skulle kräka om det fanns så mycket att titta på i alla rum. Allt från mattor, tavlor, porslin, möbler, kläder, väskor, smycken osv, bara för det kostar en massa pengar är inte allt fint, tyvärr. Usch jag skulle vilja göra en IQ test på kvinnorna så att vi kan bevisa att detta inte är normalt.

Trädgårdsklädsel..........

Nu är det inne för oss kvinnor att köpa trädgårdsbyxor och stövlar med matchande vantar, hallå. Vem köper ett par byxor utformade för trädgården för 700 till 1200 kr. Inte jag i alla fall, för mig räcker det med ett par sletna jeans eller joggingbyxor. Hur mycket bättre går trädgårdsarbetet med blommiga fina trädgårdsbyxor tror ni, jag tror inte byxorna gör jobbet ändå. Jag lägger hellre 700 till 1200 kr på nya blommer eller växter till trädgården. Hur gör du med byxor och trädgård?

Peter Settman

Läste en artikel om Peter Settman igår och där stod det att han inte skäms för att han är rik som ett troll. Nej det är väl inget att skämmas för. Han säger att han har jobbat ihop varje krona och är inte född med någon silversked i munnen. Peter och hans familj bor i en lyxvåning i centrala Stockholm, alla vet nog hur mycket Peter jobbar, han är överallt. Han är en bra programledare och en bra skådespelare med mycket humor, ingen  har väl glömt Ronny och Ragge. Trots att man har gott om pengar är han innerst inne smålänning, alltså inget överflöd av lyx, lyx för Peter är att vara lycklig med sin familj. Visst är Peter en härlig person som jag unnar honom  det han har jobbat ihop. Go on Peter.

Sjukstugan

Det har inte varit någon trevlig Påsk, i lördags åkte Lasse själv på festligheter och Jenny o jag låg sjuka. Idag känns det lite bättre, jag orkar göra lite saker. Nu ska jag berätta om min dotter Jenny och hennes bihålsinflamation. Igår hade hon läst på internet att man kunde koka upp vatten och lägga tigerbalsam i och sedan ta en handduk över huvudet och göra inandningar av ångerna. Tro mig det var verkligen ånger, hon brände alla sina näshår och hoppade runt i köket som en galning. Jag sa till henne att sänka värmen så det inte vrål kokade. Hon gjorde ett nytt försök, och tror ni inte hon slog huvudet i fläkten så hon höll på att tuppa av. Inte nog med att hon är sjuk hon är mycket klantig också, inte konstigt att hon vill vara hemma hos mamma och vara sjuk....

Historia 2010-04-03

En man och hans hustru väntar med sina nio barn vid busshållplatsen. En blind man sällar sig till sällskapet ett par minuter senare. När bussen kommer är den nästan full och endast frun och de nio barnen lyckas pressa sig ombord. Så barnafadern och den blinde bestämmer sig för att gå. Efter ett tag blir fadern irriterad på klickandet som den blindes käpp avger när den slår i gatan, så han säger till den blinde:
-Varför kan du inte sätta en bit gummi på din pinne? Det där ljudet driver mig från vettet.
Den blinde svarar :
- Om du hade satt en bit gummi på din pinne, så hade vi båda fått plats på bussen!

Glad Påsk, nej fy sjutton

Här är ingen Glad Påsk, Jenny ligger med bihållsinflamation och jag är genomförkyld med feber. Jenny skulle ha kalas i morgon det har vi precis bokat av. Vi får fira henne en annan dag då vi har piggnat till. Det har varit en tuff vecka på jobbet och alla har gjort  sitt yttersta inför Påsken, hoppas personalen inte ligger sjuka som jag. I kväll är vi bortbjudna och det fungerar inte heller, jag orkar inte vara uppe och näsan är rinnande. Får snart ringa och tacka nej, kanske skicka dit Lasse, det skulle han behöva. Han har det inte så roligt mitt i veckan och nu när vi skulle vara långlediga då ligger jag o Jenny. Men men det blir bättre till nästa Påsk. Kram.

Cafe Opera och Björksäter i krig

Nu är kriget över sägs det, men jag tyckte det var ett rätt KUL upplägg, ska försöka förklara för er som inte vet hur det började. Det var Stockholms Cafe Operas nattclubbschef som startade kriget med Björksäter i Hässleholm, han försökte vara rolig med att alla uttjänade VIP kort skulle sändas till Björksäter så att de kunde drömma sig bort till en bättre värld. Detta föll inte i god jord söderöver, Björksäter kontrade med att alla som lämnade en kondom slapp betala inträde. Kondomerna skickades sedan upp till Stockholm där Björksäter tyckte de skulle delas ut till VIP gästerna så att de inte kunde föröka sig. Visst är detta lite KUL?

RSS 2.0