Blir sååååå trött..........

Usch vad man stoppar i sig nu vid juletid. Det börjar med mysfrukost o sen är det tid att fika och oj nu är det tid för lunch. Jaha och sen är det strax fika igen och sen kommer all julmaten plus den mäktiga julgröten, nu e man sprickfärdig. Då e det tid för ostbricka och därefter kommer allt julgodis fram, är det konstigt att man känner sig som en svullen mullvad? Är inte detta matfrosseri så säg? Hur många lussebullar, pepparkakor och godis har inte slunkit ner mellan måltiderna. Då kommer törsten, finns alltid en öppnad julmust inom räckhåll som slinker ner o vad händer då, jo efter tio minuter är man så törstig att man kan dö. Jag har glömt känslan av att det kurrar i magen av hunger, hur känns det att vara hungrig? Hela December består av att äta o dricka o jag tror att om jag lägger huvudet på sned så rinner det ut lite gott. Många är ute o går o bränner kalorier, orkar inte gå en meter utan lägger mig på soffan o tar en tjockispaus. Skulle jag motionera bort allt onödigt jag stoppat i mig sista tiden så varar den promenaden till midsommar.

Som om denna matkoma inte är nog, då kommer nästa smäll. Semlorna och alla medier som har bantningstips, hallå jag vet att jag är lite fet o själv ätit det, men för den sakens skull behöver jag väl inte bli upplyst i varje vrå. Överallt står det bantningskurer som varar si o så länge, varför kan man inte få frossa utan dessa onödiga bantningstips, jag har inte bett om dem o vill inte ha dem. Just nu är jag så proppmätt så jag orkar inte röra en fena kan ni respektera det. Nu lägger jag mig på soffan en stund till o tar en tjockis paus innan vi ska äta igen,ha,ha.

 


Stressjul?

I år har jag bestämt mig i god tid för att detta ska bli en lugn o fridfull jul. Inget stress, det blir jul ändå. Men det är så lätt att säga att man inte ska stressa upp sig, jag blir stressad av alla andra som är stressade o ska så mycket. Jag har handlat julklappar långt innan jul o maten behöver man ju inte köpa in i det sista. Det går bra att handla i förväg o lägga i frysen. Sen ska det städas o bakas o göra julgodis,hm, varför inte städa innan eller i mellandagarna. Ja tar inte så hårt på det här med städning, jag städar som vanligt alltså veckostädning. Lådor o skåp o alla småkryp behövs väl inte städas när man har som mest att göra, eller? Nej här tar vi det lugnt o njuter av ledigheten för det har varit tufft o hektiskt på jobbet ett tag. Men nu e det jul, så God Jul på er alla..........

Dessa Jävla telefonförsäljare.....

Dessa telefonförsäljare som ringer på dygnets alla timma, nja nattetid får man faktiskt vara i fred. Vi är med i Nix så man ska slippa en del, men tydligen finns det en regel om att man får ta kontakt med gamla kunder. Jag svarde på en undersökning på nätet o sen bröt helvetet lös. Det ringer säkert 5 till 7 olika försäljare på en kväll, desto fler som ringer, ju argare o otrevligare blir jag. Om jag vill köpa eller ändra bredband, el osv, så hör jag själv av mig till företaget. Jag tycker så synd om dessa stackars ungdomar som sitter på olika telefonförsäljningsföretag. Kan man få någon inkomst på att få luren i örat av arga folk, ringer de på provetion eller hur går det till. När jag går i taket är när försäljaren säger hur har dagen varit MarieLouise, precis som om vi skulle vara bästa vänner, nej fan vad jag blir sur. Sen finns det inget annat än att klicka personen som bara maler på o säger att detta kan du inte säga nej till.....Kan inte jag, jo det kan jag, nej och åter nej. Vad tycker du om dessa telefonförsäljare?

Vem man saknar från ens barndom?

De första jag kommer att tänka på är ju de äldre släktingarna som inte finns med oss idag. De var alltid så måna om oss och hade alltid tid för en när man träffades. Har ni tänkt på hur enkelt det var att umgås med mor och farföräldrar när vi växte upp. Det var så mycket lugnare, vi pratade, vi spelade spel eller gjorde något ihop. Man kände sammhörighet...
Idag är mycket planerat som ska hinnas med och det ska oftast vara någon superaktivitet som barnet kan berätta om, typ olika lek o badland. Tv, datan o mobilerna har tagit över så det blir inte att man umgås så mycket som förr, eller har jag fel?
 
Sen saknar man ju de fina kompisarna som man lekte med under sin uppväxt. Det var kvalitet på dessa ute och inomhuslekar, vilken fantasi vi hade. Jag tror aldrig att vi gick till någon vuxen och sa att vi inte hade något att göra, och om det var så, så har jag glömt bort det. Dessa fina kompisar är skingrade i vinden idag, några stöter man på, och vissa har man mer kontakt med, vissa undrar man vart de har hamnat idag.
 
Kan också sakna vissa lärare som gav en så mycket trygghet och hopp, sen fanns det de lärarna som man inte vill hälsa på om man möter dem på stan.  Finns vissa grannar som jag kan sakna när jag tänker på min uppväxt, och det finns vissa av mina vänners föräldrar som jag kan sakna något enormt. Men, men det var då det, idag är idag, eller hur? Vilka kan du sakna från din barndom? 

Att prata med varandra............

Så enkelt, det är väl bara att låta käften glappa, eller. Nej det är mycket svårare än så, om man vill engagera sig i ett samtal. Det gäller att visa intresse så att personen som pratar  känner sig sedd o bekräftad. Man måste också visa att man själv är mänsklig och bjuda till. Kroppen talar lika mycket som munnen, det är lätt att läsa av personen man talar med, är den intresserad eller ej. Att engagera sig betyder att man frågar om man inte förstår eller ber talaren förklara mer ingående. Det går inte att snabbtolka innan vi lyssnat klart. Det gäller att lyssna aktivt och vara närvarande. Att vara i samtalet och inte tänka på annat och att våga ha ögonkontakt. Är detta svårt?

Nu är det tid igen............

Nu vankas det julavslutning i kyrkan för våra barn o ungdomar som går i grundskolan, men då kommer diskussionen igång igen. Stackars invandrarna ska de tvingas lyssna på kristendomens ord och sång? Men hallå jag är inte själv religiös och är inte så ofta i kyrkan frivilligt men när jag är där är jag stolt för våra kyrkliga traditioner. Om nu en icke svensk inte vill vara med på sommar eller jul avslutningen i kyrkan så låt dem räkna matte eller något annat den timmen det tar i kyrkan. Sen tror jag inte att någon dör av att vistas i kyrkan någon timme trots att man inte är troende..................

Jag fattar inte varför man gör så stor affär av våra traditioner, har man valt att flytta till vårt land så får man acceptera våra seder och traditioner, men man behöver inte delta. Men ska vi o våra barn släppa på våra seder o religion för att vi har tagit emot invandrare med annan religion? Nej vet ni vad här går gränsen, jag tycker att när man skrivit på svenskt medborgarskap så ska man respektera våra regler, traditioner och seder. Till sist vilja bara säga att jag är inte rasist men om det blir så att vi svenskar ska ändra på vårt för att vi tagit emot invandrare då ska jag överväga det grundligt............Vad säger ni?

 


RSS 2.0