Nu vet jag vad DOGGING är!

Vilket ord, som har en helt annan innebörd. Dogging betyder att man stämmer träff med en okänd helst ute i det fria och har sex. Ett anonymt sexmöte. Naturen ger en slags frihet och spänning och det är lite tabu, lite tabu? För mig verkar detta fenomen helt sanslöst. " Hallå är det någon som vill ha sex med mig i skogen" då träffas vi i buskarna vid golfbanan så blir det spännande ifall det kommer cyklister eller någon som är ute och går. Men hallå, detta kan bara handla om sex och lust till något konstigt med någon annan konstig människa. Läste att dogging är en protest mot prydhet, moral och tillrättalagd tvåsamhet. Ett samlag i skogen med en främling är en symbol för kroppens frihet och själen. Doggingställen i vår närhet som är vida känt är, Yngsjö havsbad eller Pildammsparken i Malmö eller Sandhammaren i Ystads kommun. Jag vet några som brukar rasta hunden på dessa ställen, säger de, ha,ha. Vilket konstigt sexbegär vissa kan ha, fast begäret måste nog vara säsongsbetonat. Vem vill till skogen och ha sex när det är snö och minus. Man är inte för gammal för att lära sig något nytt, nu undrar jag om alla som säger att de plockar svamp, plockar de svamp, eller träffar de någon i skogen? Kanske bäst att inte veta...........

Nu kan man inte blunda längre..............

Nu kan man inte blunda längre. Julen är snart här, det är den första advent i morgon. I kväll ska vi ha adventsfest med grannarna, korvgrillning och glögg. På tal om glögg, det hör ju julen till och det ska man dricka för det är tradition. Det finns ju många olika smaker men man tar oftast blossas traditionella, eller? Är du våglig och provar ny sorter. Jag är lite feg när det gäller glögg, jag har provat ett par sorter och sedan blir det blossa igen. Några sorter jag testat som duger är, mandarin, vanilj och äppleglögg. Såg i tidningen om en glögg som hette Lucia och skulle smaka choklad. Tror jag ska testa den i år. Har du testat någon annorlunda glögg som du tyckte om?

Historia 2010-11-24

En grupp väninnor i 40 årsåldern diskuterade var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på Ocean View Restaurang för där hade servitörerna strama byxor och fina rumpor.

10 år senare, vid 50 årsålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på Ocean View Restaurang för där var maten god och vinlistan utmärkt.

10 år senare, vid 60 årsålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på Ocean View Restaurang för där kunde de äta i lugn och ro och restaurangen hade en härlig utsikt över havet.

10 år senare, vid 0 årsålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på Ocean View Restaurang för där var rullstolsanpassat och det fanns hiss.

10 år senare, vid 0 årsålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på Ocean View Restaurang för där hade de aldrig varit förut................

Sturup-Fuerteventura-Sturup

Ja då var man hemma igen, möttes av kyla och regn på Sturup. På väg hem vid Linderöd blev det snö, 2-3 cm. Fy vad kallt. Fuerteventura var underbart, vilket landskap, det är berg och djupa dalar av vulkanmassa. Lava sten så långt ögat kan nå. Hotellet var nytt och frächt, frukost, lunch, middag och all dricka ingick i priset. Lite lullig från morgon till kväll. Vädret har varit halvsoligt och i Tirsdags var det helt muligt. 150 meter till stranden och havet, i det vattnet har vi tillbringat många timmar. Oj vad skönt och vilken underbar blå färg. 150 meter till shopping som varade i flera km. Det var kul att handla och pruta och det gjordes varje kväll. Torsdagen när det var mulet hyrde vi bil och gav oss upp i spiral virvlande vägar, ingen såg på utsikten. Vi kollade in mot bergväggen så läskigt var det. Tur att syrran är taxichaffis och kan köra och är van. Fast hon sa efter ett tag att hennes ben var som gele. Vi kollade vyerna på en utsiktsplats, underbart. Visst är semester skönt och visst är det skönt att komma hem..........

Supa och stå, det kostar på.............

Supa och stå, det kostar på, men supa och falla, det kan alla. Nej  jag har inte blivit poet men det rimmade bra på mitt inlägg. Sprit, vin och öl ja alla de sorter som går att dricka, listan kan göras lång. Är det ett måste att drycka alkohol så fort det ska hända något? Nu tar jag ungdomar som exempel, givetvis inte alla men de flesta, spela kort= dricka öl, titta på film=dricka cider, grilla och snacka skit= dricka grogg, ut och dansa= dricka allt som går att få tag på. Varför ska det drickas så mycket, jag dricker själv när det är fest, oftast måttligt, men finns det inte stor risk att ungdomarna blir beroende och inte kan träffas utan alkohol. Vad är det som gör att när det sedan är ungdomsfest så ska det supas som FAN, helst ska man spy och sedan däcka då är festen okey. Jag börjar se ett mönster, kanske har det med åldern att göra. Vi blir klokare med åren, jag festade också mycket i min ungdom men inte på samma vis. Vi kunde spela spel och umgås utan att vara berusade, vi kunde aktivera oss utan sprit och vi hade skitkul. Jag ser att ungdomarna också har skitkul fram till klockan 22.00 sen är de som drägg. Jag skulle inte vilja vara ung idag, tyvärr. Skål............

Till min dotter...........

Tack för ditt underbara inlägg, som jag ska spinna vidare på. Din uppväxt har nog varit som alla andras, ibland bra och ibland mindre bra. Vi har skrattat, gråtit, bråkat men för det mesta har vi haft roligt. Ibland beter du dig som en barnrumpa ibland som en 29 åring. Ibland beter du dig som vi lärt dig, trevlig, artig, omtänksam, snäll och väluppfostrad, ibland beter du dig så illa så man skulle vilja ställa om tiden och göra om allt. Dina felsteg, misstag eller dumheter har du själv bidraget med, men du har alltid varit efterklok och gjort vad som krävs.

Du har fått oss till många skratt, gett oss glädje och vi har varit stolta över vissa saker. Vi har inte alltid varit nöjda med dina beslut, betyg eller umgänge, men vi har tjatat och tjatat för att vi vill dig väl och vi älskar dig. Vi vill dig bara gott med tjat och att lägga sig i ditt liv älskar jag, ha,ha. Allt du gör är kanske inte alltid övertänkt, inte det jag själv heller gör, så där är du lik mig. Du är kanske inte den smartaste eller den mest begåvade i världen, men du är vår. Fortfarande är du rätt formbar om du får tid att tänka efter. Om du väljer fel väg, gör misstag i livet, finns vi här. Du är som en orkan, ibland blir jag rädd, hur ska det se ut efter orkanen, men oftast blir det inte så stora konsekvenser. Med kärlek blir man stark, vi är starka.........................

Kärlek till Mor från Dotter

Jag säger inte det tillräckligt ofta, jag glömmer bort att uttrycka min lycka för att jag fick bli din. De är inte ofta du hör hur mycket du betyder för mig och hur underbar du är på alla sätt och vis. Här sammanfattar jag allt med tre vackra ord som beskriver min känsla, JAG ÄLSKAR DIG MIN MAMMA !

Jag är otroligt tacksam för allt du gjort och allt du kommer göra för mig.
Jag är stolt över allt du gör , jag är avensjuk på din starka karaktär.

Du är den bästa mamman som finns, När dem frågar mig vem som känner mig bäst, svarar jag alltid dig.
Det är dig jag kommer till o berättar mina minnen, det är dig jag kommer till och bekänner mina synder, det är dig jag kommer till o behöver tröst.
Varenda gång står du där med öppna armar och tar emot mig, tyvärr tycker du inte alltid lika mkt synd om mig som jag anser att du borde göra.. men då får jag höra ett par sanningens ord och dem är alltid lika kärleksfulla och enbart för att skydda mig...
Du är och har alltid varit mer än en mamma för mig, du är min bästa vän, du är den person jag beundrar mest, du är min idol, du är min stöttepelare i livet, du är en klippa att luta sig mot och du är den som förlåter mig och älskar mig trots mina fel o brister.

MAMMA , ÄLSKADE MAMMA ! Du var där när jag tog mina första små stapplande steg, de är säkert svårt att föreställa sig att jag en gång varit liten, hjälplös och helt beroende av någon annan. Någon annan det var dig Mamma.
Du lärde mig alla viktiga grejor om världen och var jag hör hemma i den. Du delade med dig av allt som gör dig så speciell - vänlighet, överseende, ärlighet, uthållighet, eftertänksamhet och ditt perfekta tålamod.
Tack för att du alltid fick mig att känna mig så varm, trygg och älskad. För att du gav mig allt jag behövde så jag kunde växa upp och nå mina mål. Tack för all skjuts, all härlig hemlagad mat och för att du alltid fyllde min matsäck med så mycket kärlek och näring, dag efter dag, år efter år.
Tack för att du inte bara tagit hand om mig, utan alla mina vänner och dess problem.
Med dina starka, ömma händer och lugna, kloka ord och massor av kärleksfulla kramar lagade du söndriga leksaker och trasiga hjärtan gång på gång. Tack för att du fick mig att inse mitt eget värde och sträcka på ryggen. Tack för att du lärt mig att jag kan lyckas med allt jag vill om jag bara tror på mig själv lika mycket som du tror på mig. Du har gett mig självförtroende att möta all världens utmaningar med ett leende på läpparna.

Men mamma, allt har inte varit en dans på rosor, de ska gudarna veta.
Visst bråkade vi så fjädrarna rök ibland, men om jag tänker efter så inser jag att de är jag som borde säga förlåt. som du kanske minns var inte alltid min glädjekälla eller mina solstrålar dem bästa. Förlåt för att jag gjort dig ledsen och orolig ibland och för alla sömnlösa nätter. Förlåt för allt bus jag ställt till med och för att envist hela tiden försökt få allt på mitt vis. Jag är ledsen för att jag inte gett dig mer tid för dig själv, bara några ögonblick att tänka och drömma.
Nu inser jag vilken oerhörd uppoffring du gjorde för mig, jag förstår att jag ibland varit en belastning.
Allvarligt talat så skulle jag vara helt vilse utan dig, mamma. jag bara önskar att jag hade mer än ett liv för att betala tillbaka på den oändliga skuld jag har till dig. Du har visat mig en värld full av underverk och kärlek, du har visat mig vägen till ett rikt och meningsfullt liv och du har gjort mig lyckligare än du nånsin kan föreställa dig.


Höstmörker

Vad mörkt och kusligt det har blivit nu, har det inte gått fort? Jag tappar sakta men säkert orken och lusten, kanske en liten släng av deppighet. Jag är trött på kvällen och orkar inte med stora projekt, bara måsten. Tända brasa i spisen gör mig glad och varm och lugn, vad händer efter en stund? Jo värmen gör så att man halkar ner i soffan och hamnar på ryggen och sen kan ni räkna ut resten. Snark, snark. För att överleva kvällarna finns det ju stearinljus i alla former och lukter. Ljus är mitt liv nu på hösten, jag skulle gått i ide om inte ljus hade funnits. Det luktar olika lukter olika dagar, gött. Visst har tända ljus i stakar eller lyktor en lugnande inverkan? Jag tänder lampor i alla rum fast jag inte är där, mannen kommer efter och släcker. Hur gör ni för att överleva höstmörkret?

Behöver alla ungdomar pacemakers?

Hallå vart är vi på väg, kan ungdomarna inte gå ett steg utan sin I phone (vet inte hur skiten stavas). Det måste vara lika viktigt som en pacemaker, livet stannar om inte mobilen är med. Hjälp jag dör om jag inte hittar min mobil, ingen kan få tag på mig, hjälp. Denna mening hörde jag  härom dagen, vadå, dö? Är det en mobil eller en pacemaker för att överleva. Måste vi kunna bli nådda precis överallt alla dygnets timmar? Mina ungdomar här hemma har nog fel på balanssinnet, har de inte mobilen i handen kan de inte gå någonstans. Jag och min man hade ett samtal med båda ungdomarna vid middagsbordet i kväll om mobilernas funktioner. Jag vet inte något som de inte kunde plocka fram på sina mobiler. 63 st Ikoner, alltså 63 st olika funktioner, vad är det som har blivit så fel. En mobiltelefon ska man kunna ringa, svara och sända viktiga sms, allt annat är tidsfördriv eller lek. Ja vet att många kommer att förklara för mig nu efter detta, vilket liv man kan ha med en sådan datatelefon, och att jag är pinsam. Då ska jag svara att jag har ett liv som inte styrs av sms och plong plong. Hur kan det plinga i en mobil 18 gånger på 2 minuter? Hallå ....... När jag sa att lägg undan mobilen innan jag slänger den i golvet fick jag till svar - bara för att du inta har några kompisar behöver du inte vara avundsjuk.


-Hallå det är inte avundsjuka utan irritation. Jag har visst kompisar, arbetskollegor, vänner, släktingar, ja listan kan göras lång. Men jag lovar, att jag skulle vara rätt så ensam om jag skickade ett sådant här sms.
- Hej, vad gör du? SVAR  -Inget, vad gör du?SVAR -Inget, ska vi göra något? SVAR - vad då? SVAR - Vet inte bara göra något? SVAR -Okey. SVAR -Hos dig eller hos mig? SVAR -Kvittar mig. SVAR - kom du hit då. SVAR -kommer när jag käkat?SVAR-vad ska du käka? Så här kan det hålla på i en bra stund.

Inte undra på att det plingar i mobilen hela tiden, varför inte ringa istället? Ge mig ett ärligt svar...........

RSS 2.0