Lyckans fjäril sätter sig...........

Lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta, så är det. Detta inlägg vänder sig till vissa personer som inte lever i parrelationer och är bittra och letar förtvivlat efter den rätte. Jag tror inte man kan leta och leta, den rätte dyker nog bara upp en vacker dag. Jag kan förstå att det inte alltid är så kul att vara singel men att stå ut i ett förhållande som inte ger något, då måste det vara skönare och bättre att leva ensam. I ett förhållande gäller att ta och ge, och finns bara det ena då är jag hellre ensam. Ibland kan jag se en styrka i att leva själv ett tag mellam olika förhållande. Jag tror att man måste sörja klart och sedan hitta sig själv innan man ger sig ut på jakt igen, har jag fel. Många i min omgivning lämnar ett förhållande och stänger dörren och öppnar nästa dörr samma vecka, jag fattar inte hur man orkar. Jag skulle bli tom på känslor, och har jag då blivit bränd och uttnyttjad så skulle jag samla ihop mitt liv innan jag letar efter en ny man. Hur lätt är det att bli kär, rätt lätt, men hur lång tid tar det innan det blir kärlek? Jag har mitt på det torra och ibland säger jag på skämt att det skulle vara gött och leva ensam, men det verkar jobbigt. Kan det vara så här att vissa människor inte kan vara själva och greppar efter första bästa för att ändra sin situation och så blir det som det blir, ett kort förhållande och sedan jaga igen. Nej jag ska nog behålla min varul ett tag till.

Vad tyckte ni om min poesi angående första meningen, ha,ha: Kram

Det viktiga är inte hur man har det...........

Det viktiga är inte hur man har det utan hur man tar det. Visst vill jag ha välstädat och ordning och reda men ibland är det som själve JÄVELEN flyger i mig och det händer inte ett dugg. Jag bara skjuter alla måsten framför mig, varför? Jag vet faktiskt inte men jag blir lika irriterad varje gång jag får sådanna här anfall. Ibland kan jag ha det lite si och så, det rör mig inte, nästa gång finns ingen tolerans för minsta lilla sak som ligger framme. Vid dessa tillfälle kan det vara svårt att bo ihop med mig det inser jag nu. Jag tjatar och gnatar om saker som inte läggs tillbaka på sin plats, jag kallar på personer i familjen som får komma och plocka undan efter sig, genast, annars går jag i taket. Varför beter jag mig så här, finns det fler än jag som agerar så här?

Summan av året 2009

Här kommer lite av vad som hänt i mitt liv 2009.

Januari, Zara var på Grammisgalan med Sarek men priset snuvade svärfar med Lasse Stefanz.
            Jenny och Tobbe åkte till Egypten.

Februari, Årsmöte i BIF och ny tränare Pelle Pipan Nilsson och många tunga namn i truppen.

Mars, Grannen Stefan hade 50 års fest på Hälsa och Helhet, Familjen kollade Emil Sigfridssons uppsättning av 
         RENT.

April, Jenny fyllade 20 år och hade stor fest i Bjärlövs klubbstuga.

Maj, Hela familjen tatuerade sig, Lasse och jag och alla grannarna hade en underbar Weekend i Karlskrona.

Juni, Emil Gottfridsson tog studenten, midsommar i vanlig ordning här hemma. Anton träffade sin tjej Jannice.

Juli, Jenny flyttade ifrån Tobbe, Vi bytte bil till en Ford focus C-max, Släktträff på Landön, Emil och Zara fick
       tvillingarna. Jag och Lasse åkte på vår första semester utan barn (underbart)

Augusti, Anton fyllade 18 år, den årliga gatufesten gick som vanligt, Vi Tarkett tjejer träffades hos Tupu.

September, Ängla blev 5 år och Bjärlövs A-lag kan ″man″ inte förstå sig på.

Oktober, Jenny flyttar till egen lägenhet, Anton klarar sitt körkort, Jenny krockar vår nya bil med ett råddjur.

November, Jobbet var och bowlade och åt med våra respektive, Tvillingarna Älvin och Vilda döptes.

December, Jobbarkompisarna hade sin årliga julpyssel kväll här hemma, Anton åker på skidsemester med
                Jannice över Julen. Axel i Roalöv dog den 22 dec, vila i frid.
      


Bättre eller sämre än så här blev det inte, hur ska 2010 bli????♥


Döden är oerhört spännande.............

Döden är oerhört spännande, därför har jag sparat den till sist. Vilken konstig mening, när jag tänkte den lät den bättre. Man föds och är hjälplös, man tar sina första steg i stora världen, man börjar skolan, man blir ung och livet leker. Föräldrarna är en pina och man vet och kan allt, sen börjar utbildning och senare jobb. Tid att skaffa sig en familj och sen går tiden undan, man önskar att dygnet ibland hade 78 timmar för att man skulle hinna. Barnen blir stora och klarar sig själv och man får tid över till sig själv. Vad händer då? Inte mycket, det är så det blir. Lite fritidsintresse, spela kort med mannen, träffa vänner och släkt hinner man inte? Varför blir det så här, nu har man ju all tid i världen att göra det man vill. Man blir bekväm och försoffad. Jobba, äta och sov det är ett dygn. Nu ska jag ändra på det, kanske gå en kurs, kanske resa, kanske finna nya fritidsintressen? Ja nu är det tid för mig, jag ska bli mer egoistisk. Jag ska inte bara vänta in döden som kan dyka upp när som helst. Jag är inte rädd för den själv, ska jag välja sätt, ska det gå fort. Jag är rädd för att andra ska dö före mig, det är jobbigt att tänka på det. Att mista vänner eller släkt är jobbiga saker att prata om, men man måste. När döden kommer ska den komma snabbt, inga plågsamma sjukdomar som drar ut på lidandet, bara knall o fall, tack. Visst finns det nackdelar med knall o fall, att man inte hinner ta farväl. Sorgen blir nog större om man inte är berädd, vid sjukdom blir man på något sätt lite påmind att det kan gå mot dödens dörrar. Hur ser ni på detta inlägg, hur tänkerni om döden, vill ni prata om det eller det är tabu?

Anna Anka

Ja då ger jag mig idag, hade tänkt bojkotta Anna Anka men nu kan jag inte hålla tyst längre. Tycker människan har fått tillräckligt med rubriker och nyllet har fått visats i våra Tv apparater under julen. Alltså Anna är en skam för oss kvinnor och oss svenskar, att en brud kan bli så pantad. Det måste vara ångerna av den blonda hårfärgen annars är hon nog tappad i golvet som liten. Hur dum får man vara, jag har själv problem ibland att munnen går innan hjärnan uppfattar felet. Men så fort Anna öppnar munnen kommer där en ful anka ut hoppande. För det första har hon ju en snedvriden syn på andra människor, och sedan ser hon pengar som luft. Hur kan man förändras så, från att varit en vanlig Svensson till en Hollywood Bimbo. Hoppas Paul Anka får igenom sin skillsmässa fort som fa....... så han kan rädda sig själv och eventuellt barnen. Jag lider med barnen, Anna kan verkligen spela ut hela registert. Usch säger jag bara, det är en stor skam att uppträda som hon gör. Hela världen kan gotta sig i hennes elände nu. Där har hon suttit i TV och skrötet om hennes levene och vem skulle vilja byta med henne? Absolut ingen, jag lovar. Jag sätter en miljon på att Anna Anka inte klarar av ett enkelt psyk test, någon som vågar satsa över mig?

Råd inför Nyårsfesten

Planera er fest i god tid och förbered er så mycket som möjligt så att ni själva kan festa och umgås. Här kommer lite tips om ni vill.

Gör dukningen i förväg
blommor och ljus förhöjer stämmningen
rolig bordsplacering
en fördrink med mycket sprit i det gör susen
välj en förrätt som kan göras innan
välj en varmrätt som klarar sig själv
välj en dessert som du kan frysa och ta upp
eller bjud till knytkalas
kontrollera om det finns någon allergisk gäst
Ha en trevlig fest och stressa inte ihjäl er. Kramizzzzzzzzzzzzar


God fortsättning och Gott nytt år!

Ja då är Julen över och snart är det Nyår, oj vad det går undan. Jag önskar er ett Gott Nytt År med hälsa och mycket livslust och att vi slipper tråkigheter. Om man nu får önska sig själv något inför det nya året så skulle en vinst på några miljoner inte sitta fel. Men blir man lyckligare av pengar, tror inte det , men det underlättar en hel del. Jag önskar att mina barn får välbetalda jobb och får vara friska. Jag önskar släktingar och vänner ett lyckligt år 2010 och jag sjålv nöjer mig med att trampa på i samma ullstrumpor. Jag är nöjd som det är, Va får man vara det i Sverige, NÖJD?


En slags sorg

Ja oron för barnen följer med oss genom hela livet, kanske upplever vi mammor den lite annorlunda. Vi upplerver nog seperationen starkare än våra män. Jag har en dotter som ej bor hemma och ibland är det skönt och ibland saknar jag henne enormt. Då ska jag berätta att hon bor i samma by så vi kan ses när vi vill. Men i söndags åkte min son på skidsemester med sin tjej och det börjar komma ifatt mig idag. Fira jul utan min lille gosse, hur kommer det att bli i morgon? Naturligtvis överlever både han och jag men det känns som jag har sorg i hjärtat. Sorgen blir för mig en oro och en ängslan som jag inte riktigt kan ta på. Jag vet att min son är stabil och ordentlig och klarar sig bra själv, men klarar jag mig? Ja det göt jag, jag är innerst inne rätt stolt över hans initiativ att fira jul med andra. Jag ska använda mitt förnuft och försöka lugna mig, jag kommer att klara julen med bara ett barn hemma. GOD JUL på er alla som läser min blogg.

Kan vi lära av varandra?

Ja tror att vi kan lära oss en hel del av varandra. Män har mycket att lära av kvinnors förmåga att lyssna, visa empati och tala om känslor. Kanske kan vi lära något av våra män? Tveksamt. Nu skojar jag bara, vi kan exempelvis inte alltid behöva göra så stora affärer av småsaker, vara lite mer sakliga och kanske inte bli så drastiska när det vankas konflikt. Vi kan också lära oss att allt inte behöver hända genast, ibland kan det få ta lite tid. Ibland är det svårt att leva med en person som inte tänker, tycker och känner som man själv gör. Varför talar vi olika språk, kvinnor sitt och männen sitt? Ibland är männen helt hopplösa, men vi älskar dem ändå.

Den som dömer......

Den som dömer mellan två vänner, förlorar den ene vännen. Om man råkar komma i denna situationen gäller det att tänka först sedan tala. Om det är så allvarligt att man måste välja sida är det nog fel vänner från början och då kan man nog mista båda. Kanske kan man klara sig genom att vara neutral, om det funkar. Vem är människa nog att döma någon annan, jag tycker man ska döma sig själv och sedan räcker det. Jag står för mina beslut och andra få stå för sina. Jag kan visst tycka en massa, och stå för det, men alla har rätt till en egen åsikt, men olika åsikter kan väl inte vara att döma någon?

Handling betyder mer än ord

"Handling betyder mer än ord" heter ett ordspråk och det är väl helt ok. Jag köpet det att något man har gjort för någon annan är helt ok men jag vill nog ha ord också. Visst kan man visa sin uppskattning, tacksamhet osv i handlingskraft, men för mig är det helt ok att säga sin uppskattning eller tacksamhet istället för att visa det. Om jag får en kyss, puss eller kram så är det ju en handling och då vill jag ha mer. Då menar jag mer i ord tex, varför jag får handlingen, förstår ni vad jag menar? Jag tycker nästan det är lättare för mig att vända på ordspråket "ord betyder mer än handlingen" då passar det mig bättre. Det är kanske så att jag har lättare att prata än vissa andra, ha, ha. Vad tycker ni om detta ordspråk?

Vi tänker sällan på vad vi har.......

Vi tänker sällan på det vi har utan oftast på det vi inte har. Visst är det lätt att vilja ha en massa saker som andra har, ibland blir man ju lite avundsjuk och undrar hur vissa har råd med allt. Alla har väl sagt till sig själv om jag skulle vinna en massa pengar skulle jag köpa..... resa till..... osv. Vi som har haft ungdomar har väl alla hört
 " men mamma alla andra har ju den jackan osv," och så köpte man jackan för att de också skulle ha innejackan. Med facit i hand var det inte många som hade jackan. Många gånger har jag sagt att man kan inte få allt här i världen men visst skulle det vara kul om man kunde köpa och göra vad man ville. Men tillbaka till verklighetan, jag har det faktiskt bra. Tänk på vad jag har, en underbar familj, fina släktingar/vänner, hus, bil, mat på bordet, jobb, trädgård, kläder och är frisk. Det var inte så svårt att vända på att vilja ha till vad jag har. Prova själv.

Att bedöma andra och sig själv

Ett vanligt ord idag är personlighet, den människan har en personlighet, han saknar helt personlighet, visst har ordet kommit på mode. Alla dessa kurser, "förbättra din personlighet eller Lär känna dig själv" det hörs överallt. Vi bedömmer oftast andra människor och har oftast förväntningar på andra, hur kul är det att själv bli bedömd eller uppfylla vissa förväntningar? Visst är det fascinerande och spännande att försöka förstå sina medmänniskor. När vi har den förståelsen har vi redan fått självförståelse och behöver inte gå någon kurs. Hänger våra humör och våra känslor ihop med vår personlighet, ja tror det. Vår personlighet får vi av våra känslor, hur vi tänker och hur vi agerar. Vi får nog en hel del från vår uppväxt, sen kan nog personligheten ändras genom åren, eller gäller det att plocka fram rätt person vid rätt tillfälle. Jag vet inte hur många personligheter jag har själv, ibland framfusig, mjuk, hård, varm, kall, stark, svag, snäll, grym, elak, omtänksam, ja listan kan bli hur lång som helst. Kanske lider jag av en eller flera personlighetsstörningar? Kan man ha så här många personligheter i samma kropp? Hjälp mig att reda ut begreppet personlighet.




Skämt

Vet du vad en samekvinna önskar sig i julklapp?  Se svaret efter historien.




Fru Agneta var trött på att göra allt hushållsarbete där hemma, så hon och mannen kom överens om att laga mat varannan dag. Agneta kom trött och sliten hem från jobbet, glad över att slippa laga mat. Hon möttes av sin gode make i köket spritt språngandes naken, med ett glas vatten i handen.
- I kväll står det kärlek och källvatten på menyn, sa mannen och så blev det. Dagen efter kom mannen hem, han var förväntansfull och frågade.
- Vad ska vi ha till middag idag min skatt?
Varpå Agneta kom fram, naken, osminkad, håret i tover och väste.
- Rester från igår!



Svar, Det som står på lappen.........................


Kyrkan tappar medlemma

72 000 medlemmar har lämnat Svenska kyrkan det senaste året och kyrkan skyller på lågkonjunkturen. Till viss del kanske men hur traggit är det inte i kyrkan om det inte livas upp med körer eller soloartister. Jag tror också att det finns många andra vägar att tro idag, det måste inte ske i kyrkan. Visst är det något speciellt i kyrkan vid vissa högtider som nu till jul, men allt det där med predikan och trosbekännelse osv, måste det vara så strikt? Måste man be till någon speciell, varför inte hitta ett annat alternativ. Alla dessa gamla texter som ingen människa förstår. Titta på TV hur det går till i USA när predikanten får hela kyrkan att nästan sväva, och när de sedan sjunger gospel så njuter man. Varför kan det inte bli lite mer så i våra kyrkor?

Caroline af Ugglas

Caroline rasar mot silikonbröst och det är ju en fråga i sig, den kan diskuteras i evighet. Jag tycker att om man lider av för små bröst och är vuxen är det upp till var och en att lägga in "lite silikon". Caroline som själv ser sig som en pojkflicka och tycker att hon duger, OK, men alla tycker inte om sig själva. Själv är hon nöjd med sin kropp och sitt utseende, Ok. Visst ser hon ut, inte vacker precis men insidan kan vara fin ändå. Sen uttalar hon sig så här" sexighet kommer innefrån". Caroline du har nog missat sexualundervisningen i skolan och sedan har du nog bara träffat på flickor, tjejer eller kvinnor. Är det insidan som männen går igång på, nej tyvärr så ser de först och främst utsidan och i senare skede förstår de att vi har en insida också. Jag har lite svårt för stilen och energin Caroline utstrålar och vi ska inte umgås, för människor som stör mig håller jag mig ifrån. Jag tycker man ska vara som man är och jag tycker Caroline är "toppad" och för mig är hon så långt ifrån kvinnlig som man kan komma. Man måste inte höras och synas överallt.  Jag kan varken höra eller se på Ugglas utan att det kliar i hela kroppen på mig. Är jag elak nu, ja lite.

Kan man grubbla sig sjuk................

Klart man kan grubbla sig sjuk, det finns människor som måste frossa i elände, det finns de som aldrig ser något positivt och det finns de som alltid måste förstå allting. Skulle jag analysera allt som händer eller inte händer skulle jag också bli sjuk. Jag tänker så här, kan man grubbla sig sjuk måste man kunna tänka sig frisk, eller? Visst måste man kunna programera om sin hjärna, kanske inte utan hjälp ifall det gått för långt, men annars skulle det väl gå? Om man ger sig hundan på att tänka annorlunda och inte ge sig in  i att annalysera osv. Kan man tänka tvärt om och bli frisk om man har grubblat sig sjuk? Ja jag tror det, sluta bry sig om det som inte gör från eller till att grubbla över. Det som sker det sker och det som inte sker det sker inte, svårare än så kan det väl inte vara. Sluta idissla problem som man inte kan lösa, svälj sörjan och lägg tankarna på något som du kan känna glädje av istället.

Återvinningsstationerna är fulla

I dagens Kristianstad blad finns en artikel om återvinningsstationerna som fasar inför Jul sorteringen, Va kan det komma som en överraskning för de anställda på renhållningsbolaget att det kommer fler soper under julen. Är alla nyanställda på det bolaget? Här i Färlöv finns ingen återvinningsstation, jag slänger oftast mina sopor i Önnestad och det spelar ingen roll vilken dag man lämnar så är det fullt. Många sätter sina sopor bredvid sopbehållaren, jag tar hem det igen och provar en annan dag. Kan ni som sätter påsar med papper och plast räkna ut vad som händer om det börjar blåsa. Just det, skit i hela Önnestad, eller Kristianstad som har samma problem. Vilket är bäst för miljön, slänga allt i tunnan här hemma eller köra Skåne runt för att sortera sopor? I artiklen står att en enskild storstädning i ett hus kan få stora konsekvenser för att marginalerna är små. Jag skulle vilja säga att det finns inga marginaler, snart är jag trött på att sortera och kommer att slänga allt i tunnan här hemma. Hur gör de som inte har bil, och hur gör de äldre i byn med sina sopor? Jag har grannar och bekanta som själva eldar upp sina sopor, är det bra? Miljö och hälsoskyddsnämnden har också tröttnat på återvinningsstationerna som sköts för dåligt. Kan man inte sätta upp ett nät runt stationen i Önnestad? Och varför får vi ingen station i Färlöv?

Dofter

Visst finns det olika dofter som man bara älskar. I kväll ska jag passa Älvin och Vilda, finns det något som luktar så gott som små bebisar? Nej knappast, man kan sniffa i evighet och man blir salig av doften. Men det finns fler saker som doftar underbart, nybakade kakor, väldoftande middag och nystädat hus. Jag älskar doften av fukt i skog och mark, underligt kanske? Några olika dofter på blommor gör mig också glad. Fur och gran doftar också gott, vilka dofter tycker du om?

Förbanna inte mörkret............

Förbanna inte mörkret, utan tänd ett ljus. Visst är det mysigt med alla levande och eletriska ljus nu till Jul. Om man är ute och går eller åker bil och tittar hur det lyser och tindrar i alla fönster så blir man glad. Varför kan det inte alltid vara så upplyst och mysigt, varför bara till Jul? När julen är över och man plockar ner alla ljusattiraljer så blir det ju så mörkt igen. Visst jag har fönsterlampor och tända ljus året om, men det syns skillnad i fönsterna både hon mig och hos dig. Jag älskar ljus ialla färger och storlekar, med lukt och utan lukt. Men jag har respekt för levande ljus och är noga med att släcka när jag går ifrån ljusen. Hoppas ni också tänker på att släcka när ni går ifrån staken eller ljuslyktan. Ha en trevlig helg och tänd ett ljus och njut!

Idol 2009

Jaha, då är finalen över för detta året och vinnaren blev Erik och Calle blev värdig tvåa. Min personliga lista hade varit tvärt om. Jag tycker Erik hade allt från start och Calle har jobbat sig upp precis så som en idol ska göra. Men, men nu är det som det är och det är bara att önska grabbarna lycka till i framtiden. Jag är helt säker på att de kommer att slå rätt bra båda två. Vad tycker ni om vinnar låten? Det är en kanon låt, aldrig har idol låten varit så grym. Ska inhandlas snarast. Nästa fråga är vad ska man nu titta på om fredagarna?

Rent samvete

Alla har inte samma ribba när det gäller samvete det märker man ju bara man läser tidningen. Idag är det inte många som kan skilja på mitt och ditt eller rätt och fel. Om man har gjort något misstag eller glömt något kommer alltid detta förbannande samvete upp och oftast när man sak sova. Jag får oftast dåligt samvete när jag röjer med man och barn, ja barn och barn, 18 och 20 år är väl inte barn. Visst de är vuxna men ibland måste man röja med dem när det gäller pengar och "annat" som inte är av samma åsikt. Grabben rinner det av samma stund som jag tystnar, men tjejen tar allt så allvarligt och ska förklara sig. Visst är det oftast gnället hon får höra om ekonomin och livet i allmänheten och sen är det kväll och tid att sova, samvetet går också och lägger sig samtidigt som mig. Varför låter jag inte ungdomarna lära sig av sina misstag, nej jag tycker inte att allt mitt tjat om pengar ska bli ett misstag för dem. De misstagen kan stå dem dyrt i framtiden. Jag vet att jag tjatar om de har pengar, flera gånger i veckan och kollar så att de betalar och gör rätt för sig, men jag gör det för att jag älskar och är rädd om dem. Varför ska alltid vi mammor få dåligt samvete, jag tror att min man vid ett fåtal gånger under årens lopp haft samvete. Jag har samvete dagligen för olika saker, större eller mindre saker kanske ibland bara bagateller. Men visst är ett gott samvete den bästa huvudkudden eller vad tycker ni?


Sparsamhet är en stor inkomst

Visst, visst det är så sant, men alla vet väl hur pengarna rullar nu i juletider. Räkningarna kommer fast det är december, alla julklapparna all maten och allt det där extra julpyntet som man bara måste köpa. Lite nya julkläder är inget måste men rätt kul. I dagens läge har jag inte ofta kontanter ute, allt går ju med kort, men skulle jag ta ut en 500 hundralapp så blir den inte hel i många minuter. Det är oftast någon i familjen som behöver låna eller något man ska betala, sen är det kört. Det måste finnas mal i mitt sedelfack, puff säger det och hundralapparna är borta. Var blir alla pengar av, vem kan spara i dessa tider, inte jag.

300 orgasmer om dagen

Michelle Thompson från engelska Lancashire lider av ett sällsynt syndrom, nämligen ständigt sexuellt upphetsad. Sjukdomen heter PSAS, persistent sexual arousal syndrome och Michelle har haft svårt att behålla sina pojkvänner som inte har orkat med hennes sexvanor. Nu har hon träffat en granne som orkar med henne. De har sex minst 10 gånger på en dag och sedan kan Michelle utan anledning få upp till 300 orgasmer om dagen. Orgasmerna kommer i kassakön, bussen, ja precis var som helst.  Hennes nuvarande pojkvän fick sluta sitt jobb för han orkade inte sköta det när han hade sex så ofta om dagarna. Jag undrar, var får de pengar ifrån? Aha vad dum jag är, de lever ju på kärlek.♥♥♥♥

5 veckor efter förlossningen

Fyrabarns mamman och super modellen Heidi Klum från Tysklan är tillbaka på catwalken. Fem veckor efter förlossningen är Heidi tillbaka som underklädsmodell, hur klarar man det. Är det ett riskorn till frukost, och ett riskorn till lunch och två riskorn till middag. Har Heidi en super kropp? Visserligen har hon haft en PT under graviditeten och efter, men ändå. Hur klarar man ett så tufft jobb med fyra små barn? Lite sur blev hon när hon inte fick visa visningens dyraste plagg, en diamantinfattad bh för 20 miljoner. En bh för 20 miljoner jag tror jag ska beställa några stycken i olika färger nu till jul, ha, ha. Hur många bh vill ni beställa?

Rosenrot

Vissa tider på året känner jag mig hängig och då äter jag en naturmedecin som heter rosenrot och vips så är jag pigg igen. Är det inbillning eller hjälper det att äta rosenrot? Det känns att oken och lusten kommer tillbaka efter några dagar med tabletterna, finns det andra naturmedeciner som ni använder som hjälper er. Jag såg på TV programet plus för ett tag sedan, det handlade om vitaminer inköpta på apoteket. Slutsatsen av 10 st olika sorters vitaminer var, att det inte behövdes om man åt varierande husmanskost. Apotekets grejor, trodde jag var bra. Vad finns det mer för kurer att ta till när orken tryter, för det finns inget värre för mig än att vilja men inte orka. En del säger att det har med mitt jobb att göra, att vara chef med ansvar för ekonomi, anställda, löner, inköp och listan kan bli mycket längre. Jag tror mer på att det har med åldern att göra, inte för att jag känner mig gammal. Jag har alltid haft många bollar i luften och fixat det men idag får jag ofta deligera eller be om hjälp. Jag tror på rosenrot när orken försvinner.

En raggare var ute och körde............

En raggare var ute och gled med sitt vrålåk. Han fick syn på en blondin vid vägkanten och bromsade in och vevade ner sidorutan. Då blondinen lutade sig in körde han upp rutan så att huvudet fastnade. Sedan hoppade han ut , sprang runt bilen och satte på blondinen bakifrån. Han satte sig åter i bilen och vevade ner rutan så blondinen kom loss igen och sa skrattande, -Vi raggare har våra knep!
Då svarade blondinen med illmarig grimas:
- Det har vi bögar också........ 

Mannen tiger när..................

Mannen tiger när han lider och kvinnan lider när hon tiger! Det ligger mycket sanning i denna meningen.  Mannen ska allt som oftast dra på att det finns något att prata om , oftast är det väl vi som får fråga vad det är. Hur ofta kommer det av sig själv, när männen lider, inte ofta. De kan sura, vara irriterade, vara undvikande och andvända flera kroppspråk, och då ser vi ju att allt inte är som det ska. Varför denna ritual om något inte är som det ska, varför inte sjunga ut och säga vad som är fel. Om vi vänder på det så lider vi när vi tiger och det är inte ofta, vi får ofta beskyllningar om att vi pratar, tjatar för mycket. Kan man prata för mycket med varandra? Visst är det skönt att vi inte är skapta i samma form. Jag ska prova på mannens sätt nästa gång jag tycker något irriterar mig och se vad som händer, om han kan läsa den signalen som han använder själv.

Om man trillar

Varför är man snabbt uppe om man halkar eller trillar omkull ute i samhället eller stan? Visst är man snabb upp och tittar sig omkring om någon såg det. Kommer det sedan fram någon vänlig själ och frågar, hur det gick svarar man - bra, tack. Och sedan haltar man vidare. Varför, är det inte helt naturligt att någon trampar snett eller i ett ojämt område  står på näsan. Kan det inte hända vem som helst. Nu undrar ni om det hänt mig, Nej, men jag såg en kvinna i Hässleholm som gjorde en "faceplante" idag. Två överfulla kassar i varje hand och faller pladask, innan jag hinner reagera är kvinnan uppe igen. Hennes huvud gick nog 7 varv för att kontrollera hur många som sett situationen. Jag gick fram och frågade hur det gick, svaret vet ni redan. Jag hjälpte henne med kassarna och hon gick en bra bit och tittade sig ibland bakåt. Jag gick en bit och vände mig om då haltade kvinnan och kunde knappt gå. Har ni varit med om något liknande?

En liknande historia var jag med om i min ungdom, mossan och jag skulle ta tåget eller bussen till Kristianstad, det var rena rama isgatan på gatan i byn. Mamma skulle byta en kaffekopp som var felköpt efter jul och ett tu tre slank benen undan och hon stöp i gatan. Jag uppfattade knappt att hon var i backen förrän hon var uppe igen och kollade i alla fönstren i villakvateret om någon sett fallet. Sedan visade hon, hur hon räddat kaffekoppen med att sträcka armen i luften när hon föll. Alla fattar att rumpan tog mycket stryk i fallet, vi kom till stan och hem igen utan fler espioder.

Calle, Calle var ska det sluta.

Ja då var denna nervpress över igen. Jag pratar om IDOL, det är första säsongen som jag har sett varje avsnitt av. De andra säsongerna har jag inte tyckt om finalisterna, men nu håller jag tummarna för Calle eller Erik. Det är två super duktiga artister som kan gå hur långt som helst. Vem som vinner spelar ingen roll för mig, de är värdiga vinnare båda två. Ni som har sett Idol från början och sett Calle växa genom varje program, visst är han värd att vinna. Erik har haft allt gratis från start han var redan från början fullfjädrad, så vi får se på fredag. Calles lite blyga sätt gör så att man smälter, han är en blandning av Benny Andersson eller sonen Peter och Emil Sigfridsson. De har så mycket gemensamt, utstrålningen, blygheten och rösten. De ger inte ut sig själva utan man får skrapa lite på ytan för att se vad som döljer sig bakom. De är super duktiga musiker, sångrösterna är världsklass men det ser ut som om de inte förstår varför? Calle ska nog inte vara med i Lets Dance, oj vad han är stel när han tar dansstegen på scen, hoppas han kan jobbba på den punkten. Tänk er honom på en scen med sexiga höftrörelser i takt med musiken, MUMS. Nu ska jag ta och göra lite hushållsbestyr för mannen är och jobbar så städningen kan ta hela dagen.

Tre konstiga meningar, men ändå....

1. Bättre reda i oordningen, än oreda i ordningen.
2. Bättre att gå på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja.
3. Bättre bortkommen och omkörd än omkommen och bortkörd.

Visst stämmer dessa Bättre!
                            Kan ni några andra liknande meningar?

skyddat område

Tycker ni inte det är konstigt hur vi beter oss i olika situationer. Du går på ett tåg, en buss eller ett flygplan och det finns enstaka platser som är upptagna, sätter du dig ensam eller bredvid någon om det inte är bokade platsnummer? Tänk er situationen jag går på en buss, i bussen sitter det 5 stycken personer på olika platser, jag sätter mig bredvid någon av dessa 5 personerna,ha,ha. Vad den personen skulle undra varför jag satte mig just där. Jag tror att personen skulle bli mycket obekväm, vad tror ni? Har vi vissa områden som man inte får beträda på offentliga platser eller varför beter vi oss så här? Visst skulle det vara skönt om någon satte sig bredvid och förde ett normalt samtal. Om någon sitter och sover eller läser visar de ju att de är upptagna, eller hur. Vilken konstig situation det skulle bli. Om jag nu vänder på det och själv sitter på bussen, och det finns gott om lediga sittplatser och någon sätter sig berdvid mig, hur reagerar jag? Jag undrar nog varför personen ej sätter sig på ett ledigt säte, jag tänker nog att nu har jag fått ett psykfall, våldtäckare, rånare, misshandlare eller en tjatig försäljare. Jag hade nog också skruvat lite på mig och upplevt situatione som konstig, varför? Hittar ni svar............

Vem klarar sig utan all elektronik?

Visst är det skönt att utvecklingen går framåt med alla eletriska hjälpmedel som finns på vår marknad. Många kan jag klara mig utan, och hur gjorde de förr. Om jag bara tittar på hushålls saker som finns i mitt hem, damsugare, mikro, kaffebryggare, brödrost, elvisp, fön, platttång, krylltång, tvättmaskin, strykjärn och mangel. Listan kan göras längre men nu till frågan, har vi fått mer tid när dessa eletriska saker intaget våra hem? Förr hade de längre arbetsdag och sedan skötte de hemmet utan alla dessa elsaker. De låg vid ån och tvättade osv. Hur fick de tiden att räcka till, blev de inte stressade som vi blir idag? Varför får vi inte mer tid över när vi har alla dessa hjälpmedel som underlättar och hjälper oss. Kan någon förklara denna gåta för mig................

Lucia 2009

En dag sena nyheter men ändå´glada nyheter, Ellinor Fornell blev Kristianstads Lucia, GRATTIS. Ellinor är söt, båda fötterna på jorden och har huvudet på skaft, dessutom sjunger hon som en gud. Ellinors och min familj har varit på skidsemester ihop ett par år i rad, och en finare tjej får man leta efter. Ellionr får mycket att göra framöver. Jag önsakr dig lycka till.


Svensk djurhållning

Att man kan behandla djur så illa i vårt upplysta land begriper jag inte. Alla har väl sett bilder och inlägg i tidningar om hur 90 gårdar har fått allt från kritik till djurförbud. Det gäller svinuppfödning.En av de kritiserade gårdarna tillhör Lars Hultström som sitter som ordförande för Swedish Meats, förtroendeuppdrag i LRF, HK Scan och Svenska Djurhälsovården, nu blev ni paffa va? Han tar nu time out, jag tycker han kunde klätt av sig naken och bott i en av sina grisboxar. Alla 90 gårdarna har polisanmälts, hur ska polisen göra med dessa anmälningar när de inte hinner med vad de ska. Är det inte vetrinären och länsstyrelsen som ska ha viss tillsyn inom djurproduktionen? Några inslag från gårdarna, skadade grisar, grymt smutsiga boxar, kala golv utan strö, grisar äter en annan död gris, vanvård och mycket mer. Vetrinärförbundet säger att miljön i stallarna är under all kritik. Jag undrar lite om det handlar om att tjäna så mycket pengar på så många djur som möjligt, eller varför blir det så här? Betyder inte djuren något för de här människorna. Det är inte konstigt att vi har svininflensan( ursäkta stavningen) i Sverige.
Skäms på er som behandlar djur så här illa, hoppas att när de blir gamla och sjuka själva att de kommer till någon som inte glömt vad de gjort mot djuren.

Dottern är hemma.........

Visst vill man att barnen ska pröva sina vingar och göra egna saker. Jenny åkte till en tjej kompis i Stockholm i fredags o Jag hämtade henne precis i Hässleholm. Visst är det skönt när de är där de ska vara, HEMMA. Jag och Jannice hade julpuntat i helgen i hennes lägenhet. Jenny blev fantastiskt glad att det var juligt när hon kom hem. Nu blir det sängen så man orkar jobba i morgon, sova gott när dottern är i Färlöv.

Måste bara berätta att jag och Marie har varit på kurs idag, det handlade om konsistensanpassad kost. Kursen var både teoretisk och praktisk, vi lagade ca 15 olika rätter i geleform och timbal. Gele är som det låter en kost som är lätt att svälja, timbal är slät och slinker också lätt ner. Nu till slutsatsen, inget fel på smaken, utan konsistensen. Jag hoppas att jag aldrig ska behöva äta denna konsistens igen, då ska ni veta att jag har problem med chokladpudding i vanliga fall. Marie hade roligt när jag försökte svälja maten.

Vård av hem, barn och man

Allt detta tjatter om jämställdhet, Bullshit. Hur många män har huvudansvaret för hemmet? Kvinnor lägger
ca 20 - 30 timmar på just hem, barn och männen. Vill ni gissa hur mycket en man lägger på hemmet? Ca 3-5 timmar, tycker ni detta är jämställdhet. Dessa siffror kommer från en SIFO undersökning, det kan och ser annurlunda ut hos någon ENSTAKA familj. När kvinnorna kommer hem från jobbet stiger halten av stresshormoner i blodet, men hos mannen sjuker det. Är det rättvist att ta så mycket ansvar för hem, barn och man? Om vi bytt roller med mannen i 14 dagar, vad hade hänt hos er? Hos oss fördelar vi arbetsbördan någolunda jämt, Lasse mycket ute och jag mycket inne, det går fortast så. Har vi fasnat i traditionella könsroller, isåfall måste vi ta tag i nästa generation och fostra dem så de blir mer medvetna om hur fördelningen i hemmet ser ut. Oftast jobbar vi lika mycket idag men männen ser inte på saker, som vi kvinnor gör. Varför ser inte män damtussar, sopor, tvättkorgen ja listan kan bli lång. När sedan mannen tar ett initiativ så hjälper han henne.................. Vadå hjälper, bor inte han i hemmet? Varför har inte män och kvinnor samma uppfattning om NÄR det behöver städas? Hur kan en man sätta sig framför TV:n eller med en tidning och låtsas att han är på en annan planet när damsugaren och svabben far från rum till rum. Hur funkar det hos er? Det är kanske hemligt stämplade uppgifter?

Har du slagits..............

-Har du slagits med Oskar igen? frågade mamman.
-Ja mamma.
-Men jag har sagt att du skall räkna till femton innan du förivrar dig, titta vilken blåklocka du har.
-Jag vet, men Oskars mamma har sagt att han bara behöver räkna till tio.

RSS 2.0