Arbetsmyror.....

Forskning från Kansas State University har konstaterat att man ska max jobba 40 timmar. Om man arbetar fler timmar så konstaterar de att man inte lyssnar på sin kropp och inte prioriterar hälsan i samma grad som de som jobbar mindre. De säger också att arbetsmyran har sämre mental hälsa än de som jobbar mindre.
 
Här är vi olika, vi prioriterar olika. Någon tycker jobbet är viktigast, någon annan tycker att familjen och fritiden är mest värd. Någon tycker hälsan går före allt, o jag tycker att lagom är bäst. Jobb, familj, fritid och hälsa går hand i hand. Om något tar över så mår inte jag bra, jag behöver alla delar för att själv må bra. Förr skulle jag lägga lika mycket energi på många olika saker, det går ett tag sedan säger kroppen ifrån. Allt i livet ska vara måttligt då blir det bra, eller vad säger du?

Förpackaningar......grrrrrrrrrrrr

Varför ska vissa burkar vara så svåra att öppna? Varför ska vissa tuggummin förpackningar vara så jäkla svåra att öppna, de som man ska riva av översta delen och sedan försluta igen? Det finns flera saker som retar gallfeber på mig när det ska ta tre kvart för att få fram eller ut produkten. Då ska vi komma ihåg att jag är fullt frisk med ork och kraft, hur svårt måste det inte vara för äldre och handikappade? Hur klarar de av att komma i vissa förpackningar?
Inte nog med att vissa förpackningar är svåra att öppna det ligger i onödiga ytterförpackningar som e helt onödiga. Titta på tandkrämen, varför ligger vissa sorter i en pappersförpackning, finns inte någon logik i det. Har ni problem med att öppna några särskilda produkter?

Förenade Arabemiraten

Semester i Förenta Arabemiraten är över, vad en vecka går fort. Landet var mycket intressant på många sätt o vis. Ska försöka förklara lite här för det är ett spännande land. Landet är uppdelat i sju olika emirat som styrs av sju sheikhar. Vi bodde i Ras al Khalmah, det området påminner mycket om Egypten med kameler och öken. Lite annorlunda med klädseln, här fick man inte visa knä och axlar när man var på restaurang eller lämnade hotellområdet. Alkohol säljs inte i landet´, men går att beställa på restauranger. Att bli berusad på allmän plats bestraffas hårt. Emiraten Sharjah är alkohol helt förbjudet. Det är inte heller tillåtet för par att vara intima på offentliga platser. Tidsskillnaden är tre timmar före vår tid.
Vi anlände tisdag eftermiddag o hotellet var verkligen lyxigt, det var så stort att man fick ta elbil till olika ställen inom området. Maten var helt okey o frukosten var verkligen något att frossa i, tror inte vi hann prova allt på en vecka. Ca 25 till 29 grader o varmt i havet o poolerna. På fredagen hyrde vi en taxi som var vår vägvisare hela dan. Mohammed hette han o han visade oss allt som var värt att se och lite till. Efter en halv dag med alla dessa byggnader var man helt slut i huvudet, man skulle ju inte missa något. De bygger hus och skyskraper på ett annorlunda sätt, de lägger mycket tid på utseendet och dekorationer. I Dubais fina shoppingcenter finns inga kopior bara äkta varor. Visst var det en tjusning att kolla på all denna fina lyx men mot kvällen var det skönt att komma till hotellet o veta att man slipper storstadens puls. En vecka går så fort med sol och bad o tur e väl det för jag är egentligen en hemmamänniska. Borta bra men hemma bäst.

RSS 2.0