JULSTÄDNING.

Jag brukar fuskstäda innan jul, men efter jul brukar jag ta itu med lådor, skåp och garderoberna. Fy vad man kan samla på sig. Det kliar i fingrarna att få undan allt julpynt, men har bestämt att det ska vara uppe så länge som möjligt. Får väl se hur länge det blir. När plockar ni undan ert julpynt?
Jag brukar ta allt när julgranen börjar barra, men den står så fint ännu. Några tomtar och adventsstakarna har redan åkt ner i lådan, några juldukar också. Då e frågan hur länge kan det klia i mina fingrar.
En annan tanke är att jag bara ska blogga fram till nyår o sen lägga ner, inte speciellt roligt att dela med sig o inte få några kommentarer. Önskar alla ett gått nytt år.

Avundsjuka............

Avundsjuka är slöseri med tid, det är bara att acceptera vad man har, inte vad vi skulle vilja ha. Rätt enkelt eller hur? Alla har eller kan bli avundsjuka, ja jag också om jag låter tanken sväva ut. Jag är inte avundsjuk på arbete, vänner eller andras familjer, inte utseende eller intelligens heller. Jag har av dessa nämda saker vad jag behöver för att må bra. Men sen kommer vi till pengar,,,oftast då barnen var små o man vände på kronorna vissa månader för att få allt att gå ihop. Mat, lån, räkningar, barnens behov, renovering av hus o bilar, ja listan kunde bli lång. Då kan jag erkänna att det kunde komma flera tankar om avundsjuka. Om man hade lite mer pengar skulle jag köpt eller gjort si eller så. Tanken kom ofta också hur alla andra kunde göra o köpa allt de ville. Nu efteråt har jag förstått att pengar är inte allt? Det jag har idag o är rädd om kostar inget, det är gratis bara lite medmänsklighet o det får man tillbaka när man ger.
Nu e barnen utflugna o jag har vad jag behöver, bil ,hus, möbler o en sparad liten slant. Släkt o vänner är som jag mitt i mellan, lite små bekymmer, lite ålderskrämpor, alltså inga stora kriser. Så det här med avundsjuka har jag svårt med, kanske för att jag är rätt nöjd, inte vet jag. Funderar inte på vad andra har eller köper, funderingarna går istället till tacksamhet att de närmaste har det bra o e friska.

Problem eller inte?

Många v våra problem är större i vår tanke än i verkligheten. Ibland om man låter tiden gå ett tag så har problemen löst sig själva. Om det kvarstår var objektiv, hur illa är det, går det att lösa? Se dig omkring, det finns garanterat de som har större och värre  problem än du och jag. Behöver jag lägga all energi på detta problem, eller är det ett problem? Jag brukar sortera bland mina problem, oftast är jag problemet själv, eller gör det större än vad det är. Jag reagerar olika på problem o det har med vilken dagsform jag har. är jag i en svacka så kan ett litet problem bli väldigt, väldigt stort. Hur är det för er?

Ta vara på lyckliga ögonblick....

Ta vara på lyckliga ögonblick, livet är inte alltid lätt. Det blir heller inte alltid som man tänkt eller vill. Då är det skönt att ta vara på de goda sakerna i livet o ibland ska man nog tänka lite på vad man har o vara glad för det lilla. Försöker att stanna upp o vara i de bra stunderna för att inte fastna i det som är mindre bra. Ibland är allt lycka o ibland blir det pannkaka, lägg då lite sylt o socker på pannkakan så går det lättare. Livet kan vända på en sekund, jag kan bli ensam o svag, jag kan försvinna o lämna er, ja ingen vet. Varför då chansa på att inte ta vara på lyckliga stunder o njuta som fan. Det kanske vänder om en sekund, någon mer än jag som känner så här?

RSS 2.0