Yxa, kniv och basebollträ?????

Måste kommentera en artikel i tidningen i dag, det handlar om en man 33 år som har blivit stoppad av polisen i en kontroll. I bilen fanns yxa, kniv och basebollträ och nu åtalas  han för olovligt innehav och olaglig körning. 33 åringen försvarar sig med att han är egen företagare och använder yxa, kniv och basebollträ i jobbet. OKEY, nu kommer min fråga. Egen företagare som behöver dessa verktyg, hm, undrar vilket yrke han utövar? Jag kan inte gissa, kan ni? Är man egen företagare kör man väl inte utan körkort, eller med dessa verktyg? Mycket märkliga människor det finns, tydligen konstiga yrken också.

Champions league - kvartsfinal

Precis varit uppe på macken o satsat på Manchester United som antagligen vinner mot Bayern Munchen, enligt min satsning 1-3 eller  1-2. Det blir ingen drömvinst på 214 miljoner i alla fall. Manchester vann ju nu i helgen igen och i kväll ska min idol spela Wayne Rooney. Det finns en spelare i Bayern också som varit skadad och ska spela idag som jag tycker är duktig, håll ögonen på Mario Gomez i anfallet. Bayerns Arjen Robben spelar nog inte i kväll läste jag i sporten i helgen, Bayerns tränare vill inte ta några risker med hans vadskada. Manchester är givna i kväll, bra form, sätter sina målchanser, taktiska, och en mycket bra tränare, Sir Alex Ferguson.  Varför, jo Bayern är svaga centralt på mitten och likaså mittförsvaret, sedan har de ingen som Rooney. Några minuter till soffan och matchstart. I morgon spelar Arsenal mot Barcelona och Inter möter Moskva, jag tror jag bokar soffan i morgon också.

214 miljoner i Lottovinst

I helgens dragning gick drömvinsten på lottodragningen ut på 214 miljoner kroner, bara att gratulera. Är det någon som är avundsjuk, mer än jag alltså? Vinnaren är en man i 50 - 60 års åldern och bor i Helsingborg och han satade 60 kr. Vinsten är Sverges största spelvinst genom tiderna. Visst är det så att spelar man inte så kan man inte vinna, jag spelar varje vecka men det kommer ingen drömvinst till Åbyvägen för det. Nu ska jag tycka till, är inte vinsten lite stor? Varför inte dela upp den så att fler kan vinna, varför inte sätta ett tak på högvinsterna. Kanske 3-4 miljoner sedan låter man flera vinna resterade belopp?
Kan man ta hand om 124 miljoner kroner utan att bli knäpp? Det är inte lite pengar, några miljoner hade man nog shoppat upp, och några miljoner hade jag skänkt till familjen/släkt och någon kär vän som jag vet hade uppskattat ett bidrag. Köpt bil och invetsterat för framtiden, men var skulle man göra av resten. Pengar ska rulla, varför spara vi lever ju nu. Vad hade du gjort med pengarna?


Den utländska killen som,,,,

Den utländska killen som misshandlade Emma på Näsbyfält har gjort en psykundersökning som visade att han är frisk och inte har någon psykisk sjukdom. Hallå ska detta monster vara frisk som inte har spärrar? Jag undrar om Sverige inte är lite flata i detta och många andra fall. Kan en fullt frisk människa göra dessa grymheter mot en medmänniska, utan att vara störd, utan att ha samvete, utan att få ånger. Då blir jag rädd, om dessa personer ska ha rätt att leva i vår värld. Tänk om jag/vi möter en person på gatan som saknar spärrar och kan göra vilka grymheter som helst. Vad saknar dessa personer om psyket är friskt, jag har tusen frågor, kan någon svara? Har en människa rätt att leva när man med berått mod skadar eller dödar någon annan? Det finns undantag i några fall där man dödat en annan människa i självförsvar eller blivit utsatt för lång psykisk eller fysisk misshnadel, då kan jag förstå att spärren inte funkar. Men det måste till kännabra straff för dessa sjuka personer i vårt samhälle.
Är de invandrare skulle de och hela släkten utvisas, som straff. Jag vet att släkten inte kan stå till svars för vad någon gör, men det skulle kanske tänkas till innan man begår en olaglig handling om det drabbar hela släkten. Har jag fel? Det finns svenskar också som begår brott och straffen skulle vara som i USA, livstid i sverige är högst 6-8 år. I USA kan man bli dömd till långa fängelsestraff, och är man 25 år och får staff på 89 år finns det ingen risk att de kommer ut i samhället igen.Vad tycker ni?

Abba i Hall of Fame

Nu äntligen har ABBA kommit in i rockens verkliga finrum. Vid en cermoni i New York som leddes av Bee Gees legenderna Barry och Robin Gibb togs svenskarna in i prestigefyllda Rock`n´roll Hall of Fame. ABBA valdes in bland konkurrenter som Donna Summer, Red Hot Chili Peppers och Kiss. Det är något enormt stort för medlemmarna i ABBA och vi svenskar kan vara stolta på deras bekostnad.

Mobiltelefoner

Vart är samhället på väg när man förväntas bli nådd dygnet runt. Jag själv har mobilen i min närhet på dagtid och lägger den ifrån mig på kvällarna och kanske missar ett samtal eller ett sms. Men jag kollar den med jämna mellanrum. Jag ser ungdomar som inte kan släppa mobilen utan håller i den dagarna i ända, det är väl ingen pacemaker. En pacemaker behövs för att hjälpa hjärtat att hålla en jämn rytm och den opereras in i kroppen den går inte att hålla i handen. Jag kan tycka att det ringer i mobiler överallt, i affären, på bussen, i väntrum, på tåget, ja precis i alla lägen. Jag är inte intresserad av att höra andras samtal, jag tycker man ska respektera medresenärer med att klicka av ringningen och ha den "på" ljudlös och ringa upp senare. De senaste mobilerna är ju som en liten data, en telefon för mig ska ha funktionerna, ringa, svara och sända sms och kanske ta kort. Behöver vi allt det andra, börjar jag bli gammal och har svårt för att hänga med? Ska livet stanna om jag inte hittar min mobil? Hur många ser man inte köra bil och ringa samtidigt, jag gör det själv ibland. Det är helt oacceptabelt, hur stressade får vi bli, måste det hända något innan vi fattar vad vi håller på med. När eller var tycker du att det är fel att använda mobilen?

Dödshjälp?

I Aftonbladet i helgen har det varit två artiklar om en 31 årig tjej som vill ha dödshjälp. En mycket svår fråga. I artiklen kallar hon sig Kim och det fortsätter jag med också. När Kim var sex år fick hon en svår tumörsjukdom och blev opererad, operationen gjorde henne förlamad från huvudet och neråt. Nu har Kim levt med respirator i 26 år, och nu vill hon inte mer. Kim har skrivit till socilastyrelsen om sin vilja att lämna livet, inget svar ännu. Kim vill sövas och sedan ska de stänga respiratorn. Kim har under åren levt ett något drägligt liv, men de senaste åren har hon bara blivit sämre och sämre. Idag tvingas hon ligga på en brits med svåra smärtor och hon ser döden som en lättnad.

En SIFO undersökning visar att nio av tio svenskar är positiva till aktiv dödshjälp, hur ställer du dig? I Kims fall tycker jag att hon ska få dö om hon vill. Om det hade varit en människa som inte var förlamad då hade den personen själv kunnat ta sitt liv, men Kim kan inte själv ta sitt liv utan måste ha hjälp. Om någon skulle hjälpa henne i dag blir de åtalde för mord. Kim har levt några bra år och nu finns det inget mer att göra för henne utan plågan eller värken blir bara värre och värre. Då tycker jaq inte Kim har ett drägligt liv mer.

Om jag skulle ligga på samma sätt skulle jag också vilja lämna livet, trots alla som jag älskar runt om kring mig. Det kan inte vara värdigt att ligga år ut och år in som ett kolli. Nej jag är för dödshjälp i detta fall. Det finns andra fall där jag är mer tveksam, jag tror att man får titta på fall till fall. Tänk om man stänger av maskinen och nästa vecka hittar de en medicin som botar. Fortfarande för dödshjälp i vissa fall. Tänk tanken att som anhörig år ut och år in behöva se på en person som man älskat ligga som ett kolli. Tänk tanken på att ta beslutet om att stänga av maskinen. Hoppas jag aldrig ställs inför den frågan.


Nakne kocken

Alla har väl någon gång kollat in Jamie Olivers matlagningsprogram, om inte så har man nog sett någon artikel i någon tidning. Oliver ska nu bli pappa för fjärde gången och han har redan tre döttrar och hoppas på en pojke. Är det någon som vet varför de kallar honom den nakne kocken? Jag har ingen susning. Men eftersom han ska bli pappa för fjärde gången så måste det vara någon mer i familjen som är naken.

När jag nu är inne på matlagningsprogram på TV.n, kommer nästa fråga, hur många program vissas i veckan om hur man lagar mat. En kväll gick det 4 stycken samma kväll på olika kanaler. Konstigt att det är så populärt att titta på dessa program, när trenden visar att vi lagar mycket mindre mat idag än vi gjorde förr. Idag köps mycket färdig lagat eller halfabrikat.

Historia 2010-03-18

En herre som var kort i rocken var ute och dansade, därför hade han nästan alltid näsan i damernas urringningar. Speciellt en dam med rejäla bomber fastnade han för och njöt i fulla drag. Efter dansen sa han:
-Du får hundra spänn om jag får bita dig i bröstvårtorna!
-Aldrig i livet, blev svaret.
Efter andra dansen höjde han budet till tvåhundra och efter femte dansen, när han bjöd en femhundring för att bita i bröstvårtorna gav damen med sig. Han tog damen lite avsides, knäppte upp blusen och började gosa med brösten. När han hade hållit på en bra stund frågade hon:
- Ska du inte bita i bröstvårtorna snart?
- Är du inte klok? Det kostar ju femhundra spänn!

Hellre sårad av sanningen än,,,,

Hellre sårad av sanningen än lycklig av lögnen. Visst är det så att sanningen kan vara svår att höra ibland, fast tar man det på rätt sätt och funderar innan man blir sårad så inser man grunden i sanningen. Sannigen kan göra ont om det är osanning, men är det sanning måste man annalysera och ta tag i det som kommer fram. Jag vill höra sanningen och inga halvdåliga lögner för att jag ska bli nöjd, gör jag ett bra jobb säg det, gör jag ett mindre bra jobb säg det. Hur ska man annars kunna bli bättre. Om jag ska köpa kläder och frågar om blusen är snygg så vill jag höra sanningen, inte ett svar som man tror jag vill ha. Om jag ställer en fråga vill jag ha ett ärligt svar med sanning i, inte en lögn för att personen tror att jag vill höra det. >Hur många människor lever på lögner, jo många. Alla har vi problem ibland i olika sammanhang, hur trovärdig är personen som säger att det aldrig funnits problem i något sammanhang? Oftast kan inte dessa personer skilja på sanning eller lögn, de inser inte sina egna problem och skulle inte heller se fel eller problem i sin familj eller i dess närhet. Dessa personer är livsfarliga, undvik dem om ni kan. Känner ni någon som passar in på denna beskrivning?


Nu är det mycket...........

Just nu känns det som om jag springer runt i ett ekorrehjul, runt, runt, runt. Det har varit mycket sjukt på jobbet och jag har varit ute i verksamheten i flera dagar och mitt kontor ser ut som kriget. Räkningar ska skickas och betalas, möten ska renskrivas, beställningar och beräkningar ligger efter. Just nu börjar jag en kurs som är sex tillfälle så tiden framöver är knapp. Idag försökte jag komma ifatt på kontoret med att räkna ut vad de olika enheterna har handlat sista tiden, då tog jag en trådlös telefon och började slå siffror på den. Sedan bröt jag ut i skratt, jag tog fel skulle givetvis räkna på miniräknaren, så konstigt det kan bli. På min fritid händer det också mycket just nu, man ska dra i många trådar just nu innan allt faller på plats. Mycket att sätta sig in i när det gäller en hel förening, innan har man bara ansvarat för vissa bitar. Jag märker skillnaden nu och blir lite tveksam, kommer jag att fixa allt?

Nu börjar alla fylla år också, kalas hit och dit. Tiden springer iväg, snart är det student för lill grabben. Köpa kostym är nummer ett nu, har beställt förstoring på foto som vi ska använda när han kommer ut ur skolan. Har också fixat banderoller till tältet och hyrt stolar och bord. Fixat sockerpasta till stundentmössetårtan och nu är det snart tid för att planera vad vi ska ha att äta. Phu, fattar ni hur jag har det? Ibland är det mycket...........

Aktivitetsbehov?

Satt och läste lite i en psykologi bok av Bo Sigrell som är myckte bra, men jag kom till ett avsnitt som han kallade aktivitetsbehov. Det har alla människor ingen är helt passiv, men det stod inget om att det går i vågor. Att vara aktiv är ju lätt när det är roliga saker på gång men vem är aktiv när det ska strykas, handlas och städas, inte jag.
Både djur och människor har en inre lust att utforska sin omgivningen, för mig tar det inte lång tid. Sedan stod det att vi vuxna leker i form av kortspel, schack och andra sällskapspel, där stod inget om mobiler eller internet. Jag kollade när boken var tryckt 1985, inte konstigt att faktan är lite uråldrig. Där stod att vi försöker undvika att ha långtråkigt, det kan vara skönt ibland att få ha det riktigt långtråkigt och sedan händer något kul. Då tycker jag att det uppskattas mer, eller?

Ibland kan jag tycka att det börjas för tidigt med aktiviteter för barn, de ska fara på än den ena än den andra aktiviteten, inte konstigt att de blir stressade. Jag kan inte minnas att vi gympade, dansade, red på hästar, utövade andra spotraktiviteter förrän vi började skolan, eller hur var det? Har jag glömt hur det var? Jag tycker att barn är på dagis med hets och stress och sedna hem o stressa för att hinna äta för att sedan iväg på någon kvällsaktivitet, detta kan inträffa flera kvällar i veckan i tidig ålder.

Sedan till våra ungdomar som har skolan och fullt upp på kvällarna med läxor och olika aktiviteter, de som inte är aktiva sitter framför TV:n eller datan. Det blir också en sorts stress, hjärnan är aktiv hela tiden och jag tror inte dessa ungdomar idag kan varva ner och ta det lungt. Det måste alltid hända något........

Vi i medelålderna har våra egna aktiviteter som golf, svampplockning, handarbeten, slöjd, läser, promenader, löser korsord, keramik, kortspel, motion i olika former, men vi tar vara på tiden och förstår hur viktigt det är att inte alltid vara aktiv. Det går att ha långtråkigt och hämta andan ibland.

Varför jag bloggar.

Jag bloggar för att jag älskar att skriva. Jag skriver om vad som helst, ett inlägg från mig kan handla om vad som helst. Innehållet bestämmer jag själv, har jag inget att skriva så hoppar jag över det någon dag. Jag vill att man kommenterar om man läser och har en åsikt eller varit med om samma sak. Jag brukar oftast svara på alla kommentarer för att få igång en diskussion. Om jag svarat på en kommentar får man gärna kommentera igen så vi kan utveckla tankar om saker och ting. Snälla var inte rädda för att skriva, jag vill att ni skriver, jag skriver ju inte bara för min egen skull, utan ibland kanske för er skull.

Historia 2010-03-14

Ett gäng med män planerar inför en skoterresa. 2 dagar innan resan säger Jannes fru att han inte får följa med. Jannes vänner blir irriterade, men vad kan de göra. 2 dagar senare änländer kompisarna till stugan och ser att Janne redan är där, han har provkört och höll på att svepa sin tredje öl! Vad i helvete säger kompisarna.
-Hur länge har du varit här och hur i helvete övertalade du din fru?
Janne berättar att han satt i soffan framför tv:n då frun smög upp bakom mig och jag såg att hon köpt ett sexigt nattlinne. Hon drog med mig till sovrummet. Där hade hon tänt ljus och spritt rosenblad över hela rummet. På sängen hade hon rep och handbojor. Hon beordrade mig binda henne och sätta på henne handbojorna och sen sa hon  - Gör vad du vill!!!!! Ja och här är jag.

Familjelivet

En familj bildas när en kvinna och man flyttar ihop och skaffar barn. Familjen idag kan se lite annorlunda ut, kvinna och kvinna kan skaffa barn och man och man kan skaffa barn. I dagens läge kan man gifta sig med samma kön och ändå kallas familj. Familjens viktigaste uppgift är att försörja sin familj, och ge barnen vårdnad och trygghet, och uppfostra dem till goda samhällsmedbogare. Den stora frågan genom alla tider har varit den samma, nämligen försörja familjen. En liten del har förändrats genom tiderna, det finns många fler institutioner idag tex, dagis, skola och sedan åldringsvård. Dessa institioner fanns inte förr och man överlevde ändå.

Förr innebar en förlovning att man lovade att gifta sig idag tycks det bara makera att man är tillsammans. När man gift sig styr äktenskapsbalken många regler som vi kanske inte tänker på. I stora drag säger lagen att makarna ska visa varandra trohet, hänsyn och lojalitet, hemmet och barnen ska vårdas gemensamt. Man är skyldig att fördela arbetet och utgifterna i hemmet. Jaha då kan man alltså åtala sin man när man tycker att han städar för lite om jag tolkar lagen rätt, ha, ha. Visst är livet härlig nu när vi kan hota männen med åtal om de ej gör vad vi vill...

Gårdagen kommer aldrig tillbaka,,,,,

Gårdagen kan man inte få tillbaka, men morgondagen är min och jag kan välja mellan att vinna eller förlora. Gårdagen kan man bara trycka på DELETE för det har varit, det är en ny dag i morgon. Jag funderar inte så mycket på morgondagen heller utan tar det som det kommer. Jag funderar aldrig på vad jag kunde gjort dagen innan, mer än om dammtussarna dansar då  kommer givetvis tanken, varför jag inte damsög igår. Allt annat har varit och behövs inte analyseras. Morgondagen kommer och man får se vad som händer, det blir en utmaning att se vad som händer. Impulshändelser väljer jag oftast bort, jag är planeringsmänniska egentligen innerst inne. Men det är jag som bestämmer om det ska bli impuls eller inte. Ibland älskar jag oförutsedda saker ibland hatar jag dem, varför blir det så? Hur reagerar ni på impulssaker?

Katastroftankar.............

Vad vissa kan tänka,och fundera på saker som kankse kan hända. Hur orkar man se en katastrof bakom varje hörn? Om och eventuellt händer kanske det eller det, varför grubbla på saker innan de har hänt. Det händer kanske inte ens. Kan det bottna sig i egna rädslor och tidigare uppleverlser kanske? Jag blir så frustrerad av att lyssna på att någon är sjuk och sedan kommer det, -Jaha då dröjer det inte länge förrän jag också blir sjuk.
Hur kan man veta det innan man blivit sjuk.

Eller när någon kommer med ett intressant koncept - kan vi inte gå ut och äta och sedan hitta på något kul, kanske bowla. Då kommer nästa - Bowla, du sa något skoj det är väl inte skoj att Bowla, bla,bla,bla. Alltid samma stuk, hur klarar man att se allt i svart eller grått. Vad finns det i livet som är mer färg i?

Idag lyser solen, -vad jag får energi av solsken, då kommer detta. -Energi, solen lyser för starkt och jag får ingen energi. Varför inte svälja alla negativa ord och bara vara tyst. Ibland får jag lust att skrika rakt ut........................ NÄSTA GÅNG DU ÖPPNAR MUNNEN OCH DET ÄR NÅGOT NEGATIVT SÅ NITAR JAG DINA FRAMTÄNDER, men som tur är säger jag bara så här.......... -Vilken tur att vi har olika smak, och att vi inte är stöpta i samma form utan kan vara annorlunda. Skulle man inte få medalj för att man inte nitar en sådan här svart person.

Om du möter en människa utan leende,,,,,,,,,,,,

Om du möter en människa utan ett leende - ge henne ditt. Hur många sura människor finns det i vårt land, det kostar väl inget att säga hej och le. Jag träffar ca 400-450 personer dagligen,  hur många av dem tror ni säger hej eller ler? Inte många. Inte många elever hejar om inte jag gör det först, faktiskt inte många vuxna heller. Jag har slutat säga hej några dagar nu för att kolla eleverna, idag var det ca 12 st som sa hej. Några ungdomar känner jag sedan länge och höll på gå rakt på en av dem idag, tror ni ett hej kom, nej då. Sedan finns det ett gäng som skriker hej högt och tydligt varje dag. Är man inte uppfostrad att säga hej, nu blir jag rädd att mina egna ungdomar kanske gör likadant när de är på sin skola eller sitt arbete. Jag blir förtvivlad av tanken.

Vart är vi på väg när vi slutar hälsa på varandra, är vi i olika världar? Jag hoppas att jag inte upplevs som om jag inte har ett leende? I morgon ska jag le hela dagen och se om det smittar av sig, vad tror ni? Jag är trött på sura miner och folk som inte har hyfs att säga hej, eller presentera sig första gången man  kommer till ett nytt ställe. Det är väl självklart att man säger hej och  talar om vem man är, eller? Vart ska detta sluta, ge mig svar.

Historia 2010-03-08

Den ena mannen säger.
-Min fru är en ängel!
Den andra mannen säger.
- Du har tur, min fru lever fortfarande....................

Landskrona Bois och Henke Larsson

Ja det har inte varit en bra start för Henke Larsson, först bröt nyförvärvet Patrik Åström vadbenet och nästa nyförvärv Mattias Unkuri skadade korsbandet. Aj vilken otur, inte kan Henke reklamera spelarna heller. Köpt är köpt. Två inköpta spelare som skulle ingått i truppen blir borta hela eller delar av vår säsongen. Det är ingen dans på rosor och vara tränare, det märker nog Henke nu. Börjar det så här illa kan det bara bli bättre och bättre så go on Henke, det löser sig i halvlek.........

Historia 2010-03-07

Nunnan gick till doktorn för hon hade fått klåda i underlivet.
- Kan det möjligen vara flatlöss? frågade doktorn.
-Det är uteslutet, jag är ju nunna, svarade hon.
Doktorn tog lite prover och kallade nunnan för ett återbesök veckan därpå.
- Du hade rätt, det var inte flatlöss, sa han vid återbesöket.
- Ja, det var ju det jag sa, jag är ju nunna, påpekade nunnan.
- Det var bananflugor! sa doktorn...........................

Vanvård av djur

Här kommer in insändare från K-bladet, angående lastbilen som välte med grisar ombord.

» Transporterar man 200 grisar i tre olika våningar så har man stort ansvar! Hur kan man välta med en sådan last? Grisarna kastades omkull, dödades och skadades, 100 grisar fick avlivas efter två timmar av vetrinären. Det handlar om levande varelser som behandlas så här illa! Hade människor behandlats på samma sätt?«

Jag skriver inte ut namnet på insändaren, men här kommer mina egna funderingar och tankar till den som skrev insändaren.

• Vilken tur att det var tre våningar på lastbilen annars hade det blivit för trångt för grisarna och då hade det varit djurplågeri, eller?

• Då har man stort ansvar, javisst, chaffören har inte bestämt hur många våningar och hur många djur han får transportera utan här finns det lagar att följa.

•Hur kan man välta med en sådan last? Är det någon mer än den som skrivit insändaren som tror att chaffören har gjort detta med flit, att han planerat att köra i diket? Nej, givetvis var det en olyckshändelse, chaffören kunde ju själv blivit dödad.

• Två timmar innan vetrinären avlivade grisarna, kan tyckas som lång tid. Vem vet var i skåne vetrinären befann sig när han fick vetskap om olyckan. Hur lång tid kan vi människor få vänta på akuten eller på ambulansen, snälla insändare djur ska inte få plågas men det finns kanske inte resurser till 200 grisar genast.

•Hade människor behandlats på samma sätt? Den frågan är oväsentilg, en gris är en gris och en människa är en människa, valet vem som ska ha mest resurser är inte svårt för mig, att välja. Givetvis människan, visst är det som du skriver levande varelser men här tycker jag att man måste randordnas, eller? VAD TYCKER NI?

 


Byt koncept på melodifestivalen.

Är det mer än jag som vill bojkotta melodifestivalen? Jag är så trött på att vecka ut och vecka in se och höra alla dessa dåliga bidrag. Inte många melodier som man blir glad av, mycket med ballader och hård rock. Det är väl inte det som är syftet för i så fall tycker jag man ska byta namn på melodifetstivalen, till musik tävling. Om man går tillbaka genom åren så har detta jippo minskat i tittarsiffror? Varför , jo det är drygt att varje vecka se detta program, med jokrar och andra chansen , ja var ska det sluta. Musiken som spelas är urkass, några bra bidrag finns men inte många. Idagens startfält finns inte många melodier som gör mig glad, en låt ska sätta sig på hjärnan genast. Jag vill ha glada melodier inte ballader, folkmusik och hård rock i samma startfält. Jag kommer härmed att bojkotta detta från och med idag.

Jag vet att du tror att du förstår........

Jag vet att du tror att du förstår, vad du tyckte att jag sa, men jag är inte säker på att du fattade att, vad du hörde, inte var vad jag menade. Ibland blir det så invecklat när man ska förklara något och personen avbryter och säger att den förstår, förstår vad, jag har ju inte pratat klart. Dessa människor kan inte lyssna färdigt, jag tror inte de är intresserade av vad jag har att säga, eller vad någon annan har att säga. Det är så otroligt viktigt att lyssna klart och förstår man inte vad personen menar, måste man fråga så man förstår. Hur ofta hör man inte att jag tyckte du sa si eller så, vadå tyckte. Är det så svårt att lyssna och sätta sig in i vad personen verligen säger, gör man det kan man höra vad som inte sägs, har jag fel?

Jag tycker om att prata och lyssna på olika människor, för att jag är intresserad. Sedan finns det vissa människor som hela tiden ska lätta sitt hjärta i tid och otid, då tröttnar jag till slut. Jag känner att dessa människor suger ut min energi, som jag behöver till annat. Dessa människor ser oftast inte något positivt utan hittar alltid fel och elände på allt och alla. Denna katigori av människor brukar jag sortera bort efter hand. Det är inte lätt men man måste spara på sin egen energi och inte ge bort den till folk som bara kräker ut elände. Fy vad elak jag är, eller?

Historia 2010-03-04

Ett äldre par i 80 årsåldern hade levt ett rikt liv tillsammans, dock började de se och höra lite illa.
gubben och gumman låg och pökade då det ringde på dörren.
Gumman sa: -Det ringer på dörren!
Gubben drog ut den och stoppade in den igen.
Gumman skerk: -Det ringer på dörren!
Gubben drog ut den och stoppade in den igen.
-HÖR DU MIG ELLER? skrek gumman på nytt. - DET RINGER PÅ DÖRREN!
-Jaha! sa gubben, jag trodde du sa , den gled in i röven.......................



Varför modersmål i skolan?

Nu först vill jag göra klart att jag inte är rasist, men varför ska utländska barn få undervisning i sitt modersmål? Kan de inte få det hemma av sina föräldrar, varför ska mina skattepengar gå till deras undervisning. Vissa av ungdomarna är till och med födda i Sverige. Om mina barn vill läsa ryska får de snällt gå en kurs på sin fritid och bekosta kursen själv. Ska det hållas undervisning till invandrarbarn så ska det vara rättvist gentemot våra barn. Varför ska dessa ungdomar få ett språk till gratis som gynnar dem i framtiden om man söker ett arbete med språkkunskaper, är det rättvist? NEJ. Vad tycker ni?


Varför är jorden rund?

Varför är jorden rund, jo för att det inte ska finnas gränser. Det blev lite tanke bakom detta eller? Varför blev Jorden just rund och inte fyrkantig eller platt? Var det meningen att skaparen vill att det skulle bli svårare att märka ut revir eller gränser om Jorden var rund, då blev det fel. Hela Jorden är full av gränser på land och på vattnet, var det tänkt att vi människor skulle bli så begränsade inom våra världsdelar, länder, landskap, län, kommuner, städer och till slut vårt eget revir ( tomten ). Var det meningen att det skulle bli vi här i Norden, blekfisarna, och var det meningen att de med svart hy skulle bo i Afrika, de med gul hy i Asien osv. Vad hade hänt om vi börjat om på jorden och fått dragit en lott om i vilken världsdel vi skulle bo i. Tänk om alla gränser hade suddats ut? Tänk om alla världsdelarna hade kastats om, kallt i söder och varmt i norr, vad jobbigt allt hade blivit då. Funderar ni ibland på detta?


RSS 2.0