Motion o min vardag...

Motion visst är det viktigt, o det finns tusen sätt att motionera på. Alla får hitta sitt sätt.Rätt motion är inte allt, det löser inte allt. Jag tror att motion o kost är viktigt o det vet vi ju om, eller hur? Sömnen är också viktig, sover jag inte bra är jag ju inte utvilad o dagen blir lite seg. Sen tror jag lite på att man måste älska sig själv lite, låter löjligt. men så här, kanske inte älska men tycka om sig själ o vara nöjd o kanske lite tacksam för det man har. Att tänka snälla o positiva tankar om sig själv o givetvis om andra. Sluta fundera o grubbla. Jag funderar, tar ett beslut o står för det. Sen kan ju beslutet vara helt fel, okey då blev det så av det valet jag gjorde...Lärde jag mig något, förhoppningsvos ja. Jag fortsätter inte grubbla på om hur det skulle kunna varit i stället, nej jag valde o det blev som det blev.

Ordspråk om barn

Små ting påverkar små hjärnor..............Så rätt.
Ja detta ordspråk säger mycket om man tänker efter. Tänk er då stora ting hur det påverkar? O tänker att detta blir vardagliga förteelser. Vad för vi över på våra barn o vet vi föräldrar alltid bäst?
Det här ämnet är stort och brett...Vi kan väl börja med att säga att det är mina tankar och ingen forskning som jag skriver om.
 
Vill börja med att jag tror det är viktigt att barn i tidig ålder får se oss vuxna visa ALLA våra känslor. Då e det viktigt att förklara så att barnet förstår att det är okey att bli ledsen eller arg. Verkligen prata.
 
Sen tror jag att vi måste styra in barn på vad som är rätt o fel i tidig ålder. Hålla på regler o inte ändra för att det blir jobbigt, det tjänar man på i längden. Ett Nej är ett nej. Förstår man inte varför man fått nej eller inte kan acceptera det, åter igen prata o berätta varför, tydligt.
 
Jag tror inte små barn ska få för mycket att välja på. Ett par alternativ som är rimliga. De ska i största mån få vara delaktiga i vissa beslut. Vill du ha typ röd eller blå tröja idag. Vill du ha sandaler eller de röda skorna, inte ta beslut själva i alla lägen. Det måste bli för mycket tänkande i deras hjärna när de själva ska välja mellan en massa saker..Tänk efter ni som har småbarn hur många gånger på ett dygn som ni låter dem tänka efter o sedan välja.Tror inte det blir självständigare människor för att de får duscha själva när de vill, välja kläder, välja mat, sova om de vill. Vissa av dessa beslut skulle underlätta om det fanns rutiner på o man inte behövde välja.
 
Hur vi pratar över huvudet på de små, de hör o ser mer än vi tror. De ser kroppsspråk som vi inte tänker på, de hör tonläge vi inte tänker på alla gånger. Klart att man måste höja rösten ibland, ibland sätta sig ner o fånga deras blick så de är kontaktbara. Men det som är farlig är när vi talar vuxenrelaterade saker o tror att barnen inte hör för att de leker...Jo de hör o deras hjärnor klarar inte av viss information, som de kanske inte förstår eller inte inser sanningen i. Detta tror jag kan ge upphov till otrygga barn som inte kommer till ro inför kvällen. Kan detta stämma tror ni?
De var fyra viktiga saker att tänka på,,,,kommer kanske mer en annan dag..

Tonårsforskning...........

Läste om Åke Pålshammar som skrivit mycket om tonåringar.
I tonåren ska ungdomarna bryta sig loss o stå på egna ben, men först måste de sortera o städa i hjärnan.
Sådant som används blir kvar resten sopas bort. Hjärnan blir nu effektivare. Nu uppstår en obalans som är mycket påtaglig. De delar ihjärnan som handlar om kännslor blir städade först, sen kommer kontroll o sist planering. Känns det igen?
Deras hjärnor är inte lätta att förstå sig på, inte för oss o inte för dem.

Koppla av.......

En tanke............. Man ska vara inkopplad, uppkopplad, påkopplad o ändå kunna koppla av. De går fan inte.

Relationsproblem eller?

Varför håller inte alla relationer? Är vi för olika eller för lika, eller det är bara myter vilka som passar för varandra?
I början är ju olikheterna spännande o lite utmanande att försöka utforska, närman utforskat färdigt är det bara irreterande om man e för lika eller för olika. Här gäller det att vara flexibel annars håller det inte, nu får man anpassa sig o sortera vad som är viktigast att fokusera på...............
Viktigt att man inte tar varandra för givet o växer isär. Våga visa uppskattning o var rädda om varandra. Viktigt att man ser sin partner.Här gäller det att invenstera o satsa om man vill hålla ihop. Känslorna dör aldrig, det är vi som tänker i negativa termer, måste tänka positivt o kämpa. Vilka förväntingar har vi på kärleken, hur ska jag vara o göra för att det ska inträffa. Jag kan bara förändra mig själv. Hur ska den perfekta kärleken se ut, vem bestämmer det, vem sätter gränsen här? Är det inte olika för oss alla, jo o därför är kärleken så svår.
det gäller att tillsammans hitta nya målbilder och nya projekt. Det gäller att finna trygghet, stabilitet, empati, förväntingar, förståelse, närhet, omhet, gemenskap, ja listan kan bli hur lång som helst. Oh tro nu inte att jag o min man uppfyller alla dessa fina ord. Nej några, o några glöms bort. Då gäller det att hitta dem igen. Kram

RSS 2.0