De sanningar som ....

De sanningar som vi inte vill höra är nyttigast för oss att lyssna till. Men det är kanske inte alltid så roligt att höra sanningen. Ibland uppfattar omgivningen den för en själv och det är inte bra. Min man har sagt sanningen till mig, den var inte kul att höra, men nu har jag funderat på vad han sagt. Har jag tagit vatten över huvudet? Kanske? Jag ser det som en ny utmaning, kanske går det vägen. Min man är rädd om mig och vill mig bara väl. Jag fixar detta, tror jag. Ni som känner mig vet att jag har ett intressant och utvecklande jobb som chef i ett storkök med tre/fyra olika verksamheter i samma kök. Skola, dagis, äldreomsorgen och en öppen restaurang, de två sistnämda versamheterna ska vara igång varje dag. Det är inte ett lätt arbete men enormt roligt och min personal är underbar. Nu till saken, idag ska jag ta över som ordförande i Bjärlöv IF och det är som att driva ett företag. Inkomster och utgifter ska gå ihop och allt runt om kring ska funka. Ja,har jag tagit vatten över huvudet eller inte, det får vi se framöver, men i klubben finns flera talanger precis som på jobbet. Jag är alltså inte själv, hoppas jag.
Jag fixar detta eller vad tror ni? Jag har lite fjärilar i maggropen och det brukar jag aldrig ha............

Det är bra med flera hakor....

Det är bra med flera hakor om man skulle tappa någon, jag har själv ett par stycken dubbelhakor. Ibland blir man så förvånad när vissa människor öppnar munnen så man tappar hakan. Just nu retar jag mig så på den sittande regeringen som börjat babbla stunt inför valrörelsen. De kommer med nya ideer i stället för att rätta till det de redan har ställt till med. Titta bara på arbetslösheten och de sjukskrivna, som de behandlas är inte mänskligt. Det sparas på barn och åldringar, hur tänker regeringen som bara kan gå med på dessa orättvisor.

Kolla sedan löneökningarna på de som redan tjänar bra med pengar, vem är värd 170,000 kr i månaden. Det är deras lön och oftast sitter de på flera styrelseuppdrag med betalning och till sist har de fallskärmar och lön fast de slutar sitt jobb. Vad liknar detta? Är det rättvisa? Sedan ska en 20 åring leva på 130 kr om dagen. Det finns inte fog för att vissa människor ska ha så höga inkomster, vad gör de som är så speciellt? Om de skulle göra några misstag så ställs de aldrig tills svars. Om jag hade gjort vissa misstag på mitt jobb hade dörren öppnats och jag hade fått en spark där bak, och jag lovar att jag hade trillat hårt för jag har ingen fallskärm, har du?

Den som inte hoppas på att vinna...........

Den som inte hoppas på att vinna har redan förlorat, ja det ligger något i detta. Hur många gånger har jag inte hör att jag tar inte lotter för jag vinner aldrig. Nej hur ska man kunna vinna utan att ta en lott, jag får ingen lön om jag inte jobbar, jag får inga blommor i trädgården om jag inte planterar dem själv. Om man inte vågar chansa hur ska man kunna vinna? Många har sagt om jag bara kunde vinna jackpot på lotto i helgen, det är väl stor risk om du tippar. Om du inte lämnar in lotto kan du inte vara med i dragningen, eller? Ibland måste man chansa, jag är ingen stor tippare, kör stående lotto och köper lotter då och då. Jag har aldrig blivit rik på några vinster men så länge jag köper en lott eller tippar så har jag chans. Varför tror vissa folk att de kan vinna drömvinsten utan att köpt lott eller tippat. Är det inte rätt dumt att hoppas på vinst när jag inte satsat för att vinna. Om man satsar har man lika stor chans att förbli fattig eller kanske få storvinsten. Jag satsar nog på att förbli fattig, det verkar jobbigt att ha för myckat pengar.

Rätten att köra bil?

Har alla rätt att köra bil när de har ett körkort, ja det tycks så. Denna fråga kom av att jag var på Maxi och handlade för ett tag sedan. Redan på parkeringen hörde och såg jag en GUBBE, ja en gubbe, svårt att sätta åldern på honom för det var rynkor till hela gubben. Rusa motorn kunde han och stappla sig fram och ta en kundvagn fixade han i snigelfart. Väl inne i affären stapplade han fram och det såg ut som om han var mer eller mindre blind. När jag stod vid mejeriprodukterna räckte han mig en filpaket och frågade om det var standard mjölk? Jag stammade fram att det var fil och hjälpte honom att ta mjölk. Jag ilade vidare till frukten och där var han framme igen, han kände på frukt och luktade tills han sa här har vi ju paprikan. Sedan frågade han en tant om hjälp med att hitta morötter och tanten hjälpte honom.

Min tanke var att komma iväg från pakerningen innan han skulle köra. Väl framme vid kassan plockar jag upp mina varor på bandet och är nästan klar då världens brak hörs. ALLA vänder sig om och tittar på farbrorn, han har kört in i ett stålparti med majskonserver som rasar ut i hela affären. Folk strömmar till för att hjälpa honom. Då hör jag honom säga att han inte såg uppsättningen för han är nästan blind! VA, nästan blind och körde bil till Maxi. Jag kunde inte lämna pakeringen utan ringde polisen och drog hela historien och till slut frågade han efter registeringsnummert på bilen. Jag uppgav nummert och sedan sade han bara att det är Kalle från Gärds Köping, honom kände de till. De skulle kolla upp honom vid något tillfälle, vid något tillfälle? Vad kunde inte hända innan det? Då förklarade polisen att om det inträffar en trafikolycka så kan inte polisen ingripa. De enda som kan ingripa är våra svenska läkare. Våra svensak läkare är inte på pakeringen på Maxi svarade jag och lade på och körde uppgiven hemåt. Är det ingen myndighet som kan kolla hur bra bilkörare vissa äldre är? Någon koll med 5 års mellanrum hade inte varit fel.

Syfilis, smittkoppor, spetälska och så vidare.

Digerdöden, syfilis. spetälska, smittkoppor, tuberkolos, kolera, malaria och ADIS, hur uppkommer allt detta elände? Är det han där uppe som försöker med jämna mellanrum att rensa bland jordens befolkning. Gav han oss röda hund, mässlingen och påssjukan i samma syfte? Vad är syftet med vinterkräksjukan och alla dessa olika influenser? Tycker han där uppe att vi är för många på jorden, om det är han där uppe som styr, tycker ni han är god. Jag börjar ifrågasätta om han inte är F A N själv. Varför dyker det upp nya sjukdomar i olika decennier? Hittar vi ett botemedel kommer där en ny sjukdom. Varför? I dagens läge tror jag att männskligheten själv startar de olika sjukdomarna för att läkemedelsindustrin ska tjäna pengar, kan det vara så? Oj vad frågor jag har.

Om det är han där uppe som har skapat allt på jorden, hur kan han då skapat alla dessa rovdjur och alla dessa djur som har dödligt gift som dödar oss människor. Hur kan han i så fall misslyckats så med mänskligheten, alla har ju inte blivit perfekta precis. Några har mer defekta egensakper än andra. Nej jag tror inte ett skvatt på honom där uppe, och inte ser jag honom som god, snarare tvärt om, vad tycker du?

Hundra män kan åstadkomma ett läger, men..............

Hundra män kan åstadkomma ett läger men för att skapa ett hem krävs en kvinna. Det finns nog någon man som kan lika mycket som vi kvinnor, fast jag känner ingen. Oftast är det vi kvinnor som väljer inredning, färg och form. Vet i gudarna hur här skulle se ut om min man skulle bestämma. För det första skulle det ta månader innan han kunde bestämma sig och sedan någon månad till för att agera. Hur skulle våra gardiner se ut om min man skulle handla nya. Han skulle nog ställa frågan, om vi skulle ha några? och varför de gamla inte duger mer? Min man skulle kunna blanda vilka färger som helst. Golv och tapeter hade han valt det första bästa, där hade inte lagts mycket tid och absolut inte gått till någon annan affär för att se vad de hade för sortiment. Mattor behövs inte, helt onödigt när det är tid för städning säger han. Om min man hade fått bestämma inredning hade det varit kalt på väggar, golv och i fönstren det vill jag lova. Jag har fria händer när det gäller hemmet som tur är och oftast tycker han att det blir fint och hemtrevligt. Skönt för oss båda.

Wayne Rooney är på topp

Anfallsstjärnan Rooney gjorde 4 mål till Manchester United mot Hull city. Efter sju minuter satt det första skottet i nätet. I andra halvlek satte han tre mål till. Det blev Rooneys fjärde hat trick för United, han toppar just nu skytteligan. När Rooney blev känd som fotbollspelare tänkte jag så här, vad ser ni hos honom. Fyrkantig som en kubik, jobbar inte för laget och har enbart tur, stor i käften och lite divig. Men han har vuxit i mina ögon och är idag en komplett spelare som har utvecklas något enormt. Vissa av sakerna jag tyckte från böjan, tycker jag fortfarande, men han är grym på planen. Jag kan se vissa likheter med en anfallspelare i vårt lag Bjärlöv IF.

Här kommer gåtan om vilken spelare jag syftar på. Det är kanske inte snällt men att bli jämförd med Rooney är väl inte fel. Här kommer likheterna, kroppen är som en kubik, har mycket tur, är stor i käften och lite divig, vem kan detta vara? Ja ni gissar rätt, det är Figge N i ett nötskal. Eller vad tycker ni? Det tar nog lite tid att bli likvärdig Rooney men det kommer kanske Figge.

Ett skratt

När Gud hade skapat Adam och Eva, hade han två saker kvar som han tänkte ge till dem. Gud sa:
- Jag har två saker kvar till er, den ena är konsten att kissa stående...
Adam avbröt:
- Jag vill ha den! Det skulle vara riktigt kul, livet skulle vara mycket lättare och roligare!
Gud tittade på Eva och Eva nickade och sa:
- Varför inte, det är inte så nödvändigt för mig.
Så Gud gav Adam den här gåvan. Adam skrek av glädje, hoppade upp och kissade runtom, skvättande på väggarna och sprang till stranden och kissade och beundrade mönster han gjorde i sanden. Gud och Eva tittade på Adams glädje och Eva frågade Gud:
- Och den andre saken som Du skulle ge bort som gåva?
- Förstånd Eva, förstånd.


En mamma är den som vet allt om en.............

En mamma är den som vet allt om en och ändå fortfarande tycker om en. Ja nu ska jag blotta hur jag känner och mår. Jenny min 20 åriga dotter är på väg i en bil till skidsemester i Sälen just nu. För en stund sedan var de utanför Jönköping och allt går bra. Men jag ska berätta att dottern och jag blev riktigt ovänner i går, om pengar, attityd, och hur man kan se på saker och ting. Jenny har ingen fast inkomst och har det knapert med pengar och mår inte speciellt bra av denna situationen. Det kan jag förstå, ung och vill mycket men att inte ha råd är inte kul. Nu till bråket, Hon har inte råd att åka iväg på skidsemester men gör det ändå, och det kan diskuteras om man ska avstå eller ej. Stugan är betald för flera månader tillbaka, jag lovade genast att betala för liftkortet om hon själv lånade skidor så hon slapp den utgiften, detta gjordes. I julklapp fick hom en stor peng av farmor o farfar till resan, då frågade vi här hemma om vi skulle behålla pengarna här så de fanns till resa. Svaret behöver jag inte skriva här, men det började med att - mamma jag är 20 år och kan.........

Nu dagen innan resan fanns inte pengarna kvar, de hade gått till annat i det tråkiga vardgslivet. Jag läste hennes blogg där hon beklagade sig om att inte ha pengar, och fick se att mormor satt in pengar till henne. Det var ju snällt, men varför inte skriva hela historien på bloggen. Varje månad får hon matvaror av oss, middag varje dag om hon vill och ibland lite andra saker som hon behöver. Men vi ger inte pengar som hon sedan kan festa upp, där går min gräns. Kan hon inte betala en räkning, så får hon komma hem med räkningen så fixar vi det. Som 20 åring menar jag att man måste prioritera och det kan inte Jenny. Jag förstår hennes ångest för att inte ha ett fast jobb och fast inkomst och att man ibland måste unna sig något för att orka leva i detta trista. Men jag respekterar inte att man säger att det måste hända något alltid, för det kostar pengar. Jag säger att hon ska hitta på saker som inte kostar pengar, kanske åka till Farmor eller mormor eller gå till bekanta i byn. Man måste få fart på sig själv, här hjälper det inte att sitta instängd o tycka synd om sig själv. Här måste man ta tag i livet.

Jag vill henne bara väl, men ibland blir det fel. Det känns som om man pratar med henne om viktiga saker så håller hon med och är så förståndig, ger de svar jag vill höra. Men vad händer när hon går och stänger dörren? Allt förnuft blåser iväg.
Jag kan ju inte sluta bry mig, men ibland tar mitt tålamod slut. Just nu är det slut, men det kommer att vara tillbaka tills hon kommer hem igen. Då får vi på diskusionen igen för den är inte över, den bara vilar. Kram till dig Jenny och var rädd om dig i backarna. Gör man rätt eller fel som älskar sin barn så här mycket? Hjälp???

När orken tar slut

Igår var en jobbig dag, jag var som en man. Gnällig och ville ha uppmärksamhet och någon som tyckte synd om mig. Varför undrar ni? JO jag har varit trött och hängig i 4 dagar och så i går bröt förkylningen ut, äntligen. Febrig, snorig, ömma muskler o leder, hals ont. Efter jobbet sov jag som en dö sill och senare på kvällen lade jag mig framför TV:n. Idag lever jag, samma syntom. Att en sån här stor kropp bara kan rasa ihop är väl egendomligt? Orken finns inte, jag hittar i alla fall inte den. Det blir sängen igen nu, snälla tyck synd om mig, det hjälper, lite......

Ingen kan allt, men alla kan något.

Det finns två sort typer av människor som jag har svårt för och typerna ska jag redovisa här och nu. Typ 1, det är människan som kan allt, eller tror att han kan allt. Typ 1 avbryter ofta och ska berätta hur man gör och varför. Han tror att han är allvetare men oftast skiner det igenom. Typ 1 kan vara 19 år och ha en livserfarenhet som en 68 åring, är inte det konstigt. Typ 1 använder oftast meningen - vet du inte det, och så kommer utläggningen. Oj vad trött jag blir på typ 1. Nu kommer vi till typ 2, och det är den människan som inte vill eller vågar prova på något nytt. Svarar oftast, att den inte kan, men det vet man ju inte innan man har provat. Personen tror inte på sig själv och man får köra övertalingstjat i flera dagar innan man har dem med på tåget. Att ha förutsatta meningar om saker man aldrig har hört eller gjort, tar sådan energi från mig. Prova och se hur det går, det går kanske , eller går det inte, men man måste testa.

Sen är det så att vi kan inte vara bra på allt, det är ingen heller. Det är ju bra i familjen/jobbet att man kan få göra det man är bra på, och det man är mindre bra på kan någon som gör det bättre göra. Aha, det är därför jag får göra allt här hemma till familjen, för att jag är bäst, ha,ha. Jag trodde de utnyttjade mig! Nu vet jag det.

Min son tjatar om en hund.

Med jämna mellanrum tjatar min son om att han vill ha en hund, men det vill inte jag. Jag tycker om hundar men jag är för bekväm av mig. Det är mycket jobb med en hund, det är som att skaffa barn igen. F A N vet om inte det sista hade varit mer intressant än en hund. Skämt o sido nu, jag har hittat en hund till sonen, en fyra årig Grand Danois. Han heter George och väger 111 kilo och är 220 cm från nos till svans. "En riktig knähund", lätt att ta med sig i baksätet på BMW:n. Dyr i drift, ja det kan man säga ca 50-55 kilo torrfoder i månaden. Det handlar alltså om världens största hund. Vem vill ha en sådan här stor hund?

63 kollade bloggen igår???????

Va och hur många ville kommentera elller diskutera, nada. Då är det inte kul att skriva inlägg, är ni blyga?

SKÄRP ER och skriv något kul. kram Milo

Sveriges Man 2009

Hallå vad är detta, vilka har röstat fram Marcus Olausson? Snälla ni hur har ni tänkt när ni har röstat?
Visst har han fin kropp och ögonen kan man drunkna i, men, men, resten. Kolla in håret, han liknar mammas gosse. Kunde inte någon staylist rufsat om i håret på honom så det hade sett naturligt ut. Nu ser det ut som om mammas pojke har rymt en stund och på rymmen råkade Marcus träffa en fotograf. Nej det var ingen höjdare, Sveriges Man ska vara lite BAD  MAN, eller? Nej jag får nog kolla danmarks eller norges snyggaste man om jag ska få minsta känning av dräggel.......... Då finns det flera andra snygga svenskar tycker jag.

Är människan i grunden god eller ond?

Är människan till sin natur god och sedan händer något, är det så? Vem kan tro att en liten 3 dagars söt baby ska bli aggresiv eller grym i vuxen ålder. Varför blir människan självisk, aggresiv och grym? Vad händer på vägen? Jag tror att alla föds goda och sedan utvecklas man i olika riktningar. Idag utbildas vi och det forskas inom alla områden, finns det då ingen som kan ge svar på detta? Varje dag gör vi personliga val och väljer antingen det ena eller det andra alternativet. Är den fria viljan eller det fria valet en illusion. Jag vet att människor kan manipuleras men man har väl ändå en stopp knapp eller en spärr. Jag vet också att människor kan vara både goda och onda, förnuftiga och oförnuftiga och aktiva och passiva. Jag vet också ett ord som heter omedveten, kan man vara det när det passar en själv? Är det då alla gryma brott begås? Hjälp mig att hitta några svar....

Var tog veckan vägen?

Usch vad tiden går, det var ju precis måndag. Denna veckan har bara försvunnit ut i tomma intet, kvällarna lika så. Otur att allt ska igång genast efter jul, måndag till torsdag kväll  har jag suttit på möte. Ni fattar om jag somnar  framför Tv:n i kväll efter en mysmiddag med gubben. I går kväll hade vi i seniortruppen upptaktsmöte inför säsongen 2010, så trött man var på hela truppen och allt runt om, och så såg man dem i går kväll igen. Ni ska tro att det är goa killar från 19 år till 40 år, och det är tuffa tag mellan kindbenen kan jag lova. Det är kanske därför jag trivs så bra med dem, ta o ge. När vi nu träffades igår fick man så mycket kraft och energi som kommer att räcka hela säsongen tror jag. Flera av killarna har jag känt sedan de var nyfödda så det är svårt att släppa dem. Men meningen är att de och jag ska separera lite i år, varför får ni reda på senare i januari. Vemod i hela mitt hjärta. Tack grabbar för er insperation.......


Tolkar första mötet

När vi hör eller ser en ny människa får vi genast en uppfattnig om personen i fråga, uppfattnignen kan sedan ändras. Vi tolkar inte bara det vi ser utan vi lägger till våra känslor och ser egenskaper som kanske inte finns när vi sedan lär känna personen. Visst kan vi tänka så här, han såg sträng ut då är han nog det, hon log och då är hon nog ok. Visst kan det första intrycker bli fullständigt fel. Förvånasvärt ofta visar det sig att många snabbt kan skapa sig en bild av en person, utan att man har lärt känna personen. Hur kan man det?

Om personen avviker på något sätt så observeras den avvikelsen omedelbart tex, språket, fysiska egenskaper, extrem fetma eller ett handikapp. Kan vi sedan släppa våra första intryck ? Ja det går om man har lite empati och lyssnar på personen och ger den en chans. Sen är det inte alltid som kemin stämmer mellan oss människor och det behöver den inte heller alltid göra. Men alla kan få den respekt som man själv vill ha vid det första mötet. Det värsta som finns är väl hörsägen alltså när man redan innan träffen får information om personen som kanske inte alls stämmer sedan, då kan det bli svårare att acceptera personen. Då har man kanske redan bildat sig en uppfattning om personen och det kan bli stora problem att arbeta bort.

Visst finns det människor som man har svårt för, tänk er in i situationen att ni ska möta en straffad person som sak in i ert arbetslag. Vi fanteserar om att han eller hon är straffad för barnpornografi och incest, visst skulle situationen bli svår. Personen har tagit sitt staff och ska ut i samhället igen. Kluven eller? Man ska ju ha lika chans eller?

Vem har fel?

I ett förhållande har vi i regel inte bara olika uppfattningar om vad som är problemet. Vi har också olika uppfattningar om vem som egentligen är problemet och därför ska ändra på sig. Ska man behöva ändra på sig för att passa in i ett förhållande? Skulle inte falla mig in att ändra på mig, men ändra lite på mannens fel är väl inte otänkbart, ha,ha. Du tycker förmodligen att det är din partner som är problemet, han eller hon tycker att det är du som skall ändra på dig. Förmodligen är ni båda en del i problemet, man brukar ju säga att det inte äe ens fel att två är osams.

I ett förhållande lägger vi mycket tid på att förändra vår partner än på att arbeta med våra egna brister. När vi är nyförälskade ser vi bara det positiva och när det sen blir bråk ser man oftast bara det negativa. För att lösa konflikter måste man se sin egen roll och erkänna sin egen del i konflikten. Oftast väcker konflikter starka känslor och det är nog därför som vi inte alltid ser klart. Vi handlar inte så logiskt alla gånger, det handlar om att försvara sig och finna fel på den andra. Är det någon som känner igen sig? Det lättast att klara sig ur en konfilkt är att hålla sig till saken och att prata i jag form. Hur lätt är det? Låter som rappakalja men det stämmer. Det svåraste är att försöka föklara varför man är arg utan att dra upp gamalt groll. Det är lätt att det blir historia, och rätt som det är grälar man om gamla saker och saken som gjorde att grälet började är glömt. Vi skulle kanske införa preskriptionstid i våra förhållanden eller? Vad sägs om att man inte får dra upp saker som hänt efter sju dagar. Klarar man det? Många konflikter är lätta att lösa andra kan ta åratal och vissa problem får man kanske leva med.

Ett vänligt ord kan hålla........................

Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern heter ett ordspråk, varför fryser jag då? Visst hör jag då och då vänliga ord men jag är nog inte den människan som tar det till mig. Jag kan själv vara vänlig men inte överdrivet, utan lagom och när det behövs. Jag brukar inte springa runt och vara vänlig på något särskilt sätt utan jag är som jag är. Ibland vänlig och ibland .................................... Ska man inte alltid vara vänlig? Ska man bara vara det när det gynnar en, nej vilken konstig mening. Min vänlighet, om jag har någon, kommer av sig själv utan att jag tänker på den. Hur upplever ni vänlighet och vad innebär det eller den?

Sprit på äldreboende?

Ska gamla människor som bor på äldreboende inte kunna få sig en snaps eller ett glas vin om de är sugna? Får inte personalen handla på bolaget till de boende, är det någon som vet? Tänk om jag brukar ta ett glas rödvin till min söndags middag och har gjort det i hela mitt liv. Sen kommer jag in på ett äldreboende och då ska jag omyndigförklaras och inte få mitt vin till maten. Jag förstår faran om man äter mediciner och börjar bli senil, men är jag helt frisk och vet vad jag gör kan det väl inte spela någon roll.  Varför kan man inte sälja alkohol på boenden så får man ju kontroll över de äldres dryckesvanor.  Om jag vill fira något speciellt eller bara är sugen varför ska jag då inte få ta min sup? Får anhöriga köpa alkohol och ta till sin släkting på äldreboendet? SKÅL


kläder till voven????

Slötittade i en gammal tidning och såg en artikel om olika skor och kläder till hundar, ge er.  Det kan inte vara normalt att klä ut hundar så här. De skäms ju så de kan knappt gå, är detta rätt mot djuren. Nej jag tycker nästan det är lite djurplågeri. Visst för mig är det helt ok med ett täcke över ryggen om det är fruktansvärt kallt ute, så gör man ju med hästar. Men att spöka ut hunden i prinsesseklänning där går väl gränsen, tillika höga klackar på de fyra skorna till tassarna. Nej ni gör er hund illa tycker jag, låt hunden vara hund och inte ett surregat för något annat. Detta är nog det fånigaste jag någonsin har sett. Jag ser hundens ögon på en bild, det ser nästan ut som om hunden skulle börja gråta. Hussen eller matten som har klätt ut hundarna i dessa utställningskläder borde skämmas lika mycket som hunden gör.

Vädjan om blod..........

I torsdags var jag och lämnade blod efter ett uppehåll på sex månader. Uppehållet var ett måste eftersom jag tar tatuerat mig. Vid många helger minskar blodbanken jätte mycket och de behöver verkligen fler blodgivare. Idag i kvällsposten vädjar de till allmänheten att lämna blod för det är kris. Störst brist just nu är blodgruppen A, men alla ni som är friska och kan lämna blod, ta er en funderare på att bli blodgivare. Tänk om ni själva skulle behöva opereras eller akut behöva nytt blod och det inte finns tillräckligt, Usch hemska tanke. Nästa vecka ställs alla planerade operationer in där blodgruppen A kan behövas. Det gäller på alla våra 8 stora sjukhus i Skåne. Gå in på www.geblod.nu och se om det är något för er, tänk att få hjälpa ett litet sjukt barn, eller bidra med att en operation kan genomföras. Snälla fundera en stund och gör sedan en god sak, BLI BLODGIVARE. Jag tror på er ♥♥

Bättre ett ord före än tio efteråt............

Vilket klokt ordspråk, fast det stämmer inte in på mig. För att det ska stämma skulle det heta bättre tio ord före än femton efteråt. Nej skämt o sido fast det ligger lite sanning i det. Jag kan både se positivt och puffa på och sedan kan jag se allt negativt och alla miljoner faror. Hest när det gäller mina barn, då säger jag, har ni tänkt på detta och detta och detta, jag kan hittatusen faror. Det är nog för att jag älskar dem så mycket. När de kommer med sina drömmar kan jag utan att blinka grusa igen dem med alla faror. Ska ge ett exempel som är ett halvår gammalt, Jenny min dotter hade precis separerat från sin sambo och sökte jobb som barnflicka i Norge. Då gick jag inte av för hackor, här kommer några av meningarn hon fick höra.

För låg lön, för lite ledighet, fixar du detta eftersom du inte är dig själv just nu?, har du kollat sjukförsäkringarna?, hur blir det med semester?, tänk på att det handlar om två små barn som behöver trygghet, när det gäller barn är det inte något man provar på och sticker hem om det inte funkar, du kan inte rymma från dina egna problem, du står inte med båda fötterna på jorden just nu.........Jag har säkert glömt hälften. Tänk om jag sagt tvärt om.............. Ta chansen, bara dra iväg , det blir en erfarenhet, jag stöttar dig till 100%.

Nu i efterhand fattar jag inte att hon stannade hemma, antagligen för att jag hade rätt i det mesta jag sa. Hade det varit jag och min mamma som sagt allt detta hade jag dragit till Norge för att bevisa för mig själv och för mossan. Tur att min dotter inte är som jag var när jag växte upp, Phuuuu. Nu efter denna bekämmelsen ska jag tänka mig för lite innan jag svarar mina barn, ge dem lite mer feedback om det inte gäller att flytta långt iväg. Då tar jag fram samma ramsa igen för den funkade ju sist, Ha.ha Jag älskar er för mycket och vill ha er i min närhet.

TV med alla kanaler

TV avgiften måste vara 2010 talets mest omoderna räkning. När ska vi kunna betala för de kanaler som vi själva valt, kanske betala för det vi tittar på. Kan det inte finnas en mätere typ elmätaren där man betalar för det man använder. Tv avgiften är dessutom alldeles för hög, jämfört med vad man får. Om man bara tittar eller lyssnar på reklam TV eller radio ska jag då betala ca 2100 kr och dessutom betala varje månad för de andra kanalerna. Nej jag undrar om det finns något politiskt parti som vågar dra i denna fråga. Betala för det vi tittar på, punkt slut. Vad tycker ni?

minus tre, snö, pulka, barn, varm dryck......................

Ja vissa dagar önskar man att man hade små barn, och inte vissa dagar. Idag saknar jag dig Ängla något enormt, kom hem och lek med mig. Det är - 3 grader ute och ca 5 cm snö, vindstilla och hur skönt som helst. Har precis kommit in efter en timmes skottning fram till bilen och fram till korna så de kunde få mat. Men nu tillbaka till små barn, jag kan ju inte ta pulkan och gå till pulkabacken utan barn, då låser de in mig på hispan. Tänk när barnen var mindre och man packade ryggsäcken full av mackor och varm dryck och körde till någon fin plats och drog ungarna på pulka. Kanske hittade man en liten backe att ha kul i och sedan det bästa, fika ute i den kalla friska luften. Jag blir nästan lite gråtfärdig av att tänka på dessa stunder, kanske det är tid att börja önska att barnbarn är på väg. Nej inte bara för att jag ska ha någon att åka pulka med. Vad tror ni om att ta katten till pulkabacken? Han blir nog inte kvar på pulkan, jag kommer nog på något snart. Älskar detta vädret..................

Tiger Woods och Elin

Hur mycket orkar mediareportrar vaska fram, tar det aldrig slut. Vi kan konstatera att Tiger varit otrogen många gånger, men tror ni han är den enda i dessa kretsar. Nej jag tror inte det, och det intresserar mig inte speceillt mycket heller. Det är hans och Elins bekymmer, tror ni inte hon har det jobbigt som det är utan att behöva läsa svaller pressens artiklar. Tänk lite på barnen, varför ska de behöva lida mer än de redan gör. Sen tycker jag det skulle vara skottpengar på alla brudarna som legat med Tiger, varför ligga med en kändis som redan är gift om det inte är för att själv bli lite känd, eller? Jag ska skriva ett fult ord nu " media horor" som kan förnedra sig och gå ut i pressen efteråt och skryta om eländet. Stackars släktingar och stackars föräldrar till dessa dumma brudar. Visst får de pengar för att tala eller för att vara tysta, men hur lågt kan man sjunka. Nu tycker jag att den reportern som jagade Elin för att få fram vad hon fått i julklapp av Tigen, ska sättas på en öde ö. Vilken konstig fråga när de precis har flyttat isär. Vem bryr sig? Nu tycker jag att Elin ska få vara ifred och reda upp vad Tiger har ställt till med, det är väl ingen mer än hans mamma som tycker synd om honom hoppas jag?

Doftande skönhet

Nu är det mesta av Julen nerpackat och undangömt, nu finns det bara en sak och det är doftande liljor. Jag vet att de flesta vill köpa tulpaner och det är den värsta blomman jag vet, nej tacka vet jag stora väldoftande liljor. Så himla ståtliga och de doftar i hela huset. Liljor varar mycket längre än tulpaner. Vilka blommor föredrar ni nu efter jul?

4 januari historia

Två vänninor möttes på torget, då den ena sa till den andra.
-Men vad du ser deprimerad ut?
-Ja doktorn sa att jag skulle äta en ny sorts tablett varje dag under resten av mitt liv.
-Det är väl ingenting att oroa sig för då?
-Jo han gav mig bara 11 st tabletter...................

Husmanskost de luxe

Finns det någon som har fått en kokbok i Julklapp, säkert många. Just nu är det inne med diskussioner om mat, och titta på vilken kanal du vill så rätt som det är kommer ett matpogram. Alla är så fokuserade på just mat, men jag undrar hur många familjer lagar mat mitt i veckan? Några lagar lyxmat någon lagar mat av ekologiska produkter skit samma bara man lagar maten själv. Det är en bra status att varje kväll laga en enkel eller avancerad husmanskost. Sen vet jag att alla inte har den tid eller kunskap som behövs, men gör det inte svårare än det är. Husmanskost lagad hemma utan E-nummer, socker, transfetter eller konstgjorda tillsatser är det sundast som finns, visst jag kan också köpa skräpmat eller snabbmat någon gång. Det ser inte jag som något fel, har jag bråttom eller inte orkar går det bra att inhandla denna skräpmat. Då och då är OK, jag vet många som alltid äter färdigköpt mat eller skräpmat och fatta hur dyrt det blir i längden. Alla dessa fabrikat som ögat ser så fort man kommer in i affären, vart är vi på väg. Är vi så stressade så att vi inte hinner laga middag som tar mellan 20 till 30 minuter. Det går bra att göra en matsedel hemma och planera så att man kan ha långkok på grytor eller stekar på helgen som sedan kan värmas  mitt i veckan. Det blir billigt att planera en matsedel och hela familjen blir delaktig i allt från planering till inköp och kanske kan man hjälpas åt med middagen. Snälla ta er denna tid att laga maten själv så kan vi konkurrera ut Felix och Dafgård och alla de andra fabrikanterna. Hur gör ni, lagar ni middag?

Leeds och Zlatan

En riktig FA-cup skräll, var det någon som hade tippat vinst till Leeds, inte jag i alla fall. Fast det är rätt kul att ett så bra lag som Manchester United som vunnit cupen 11 gånger åker ut. I like när sånt här händer som man inte har räknat med. Manchester kunde presterat mer och kommit till fler avslut ( 1 tillfälle till kvittering) men det verkade som om de redan hade förlorat. Leeds hade flyt och deras mål räckte matchen ut. Wayne Rooney kom inte till sin rätt, varför, hade Manchester tagit ut segern i förskott? Leeds möter Tottenham i nästa omgång, spännande.

Nu till Zlatan, och matchen i lördags mot Villarreal, slutresultat 1-1. Zlatan kan ju allt inom fotboll men en sak måste han lära sig och det är att HÅLLA TRUTEN. Jag vet inte hur många gånger han protesterade mot domaren, och varför domaren inte varnade honom och satte honom på plats förstår jag inte. Visst fick Zlatan sitt gula kort till slut men inte för snack utan för en ful stämpling. Jag tror att Zlatan behöver gå en kurs om hur man döljer sin frustration. Visst har han attityd och temperament, men ibland måste man svälja och fortsätta kämpa, då ej med munnen. Tänk om Zlatan snackat till sig ett rött kort och ställt Barcelonas spel på sin spets, hade Barca spelat med 10 man på plan vad hade hänt då. Jag tycker det är oproffsigt att snacka och protestra mot domslut på denna nivån, vad tycker ni?

Fel och brister

Tycker ni det är svårt att se sina egna fel och brister? Om vi gör det är vi ibland för stolta för att erkänna dem. Det är lättare att hitta fel på andra, men att inse sina egna fel och brister är inget tecken på svaghet. Tvärtom tycker jag, det är ett bevis på styrka och mognad. Är man trygg i sig själv är det lätt att be om ursäkt och inse sina brister och fel. När en person erkänner sina fel brukar det vara lättare för andra runt om kring att göra samma sak. För ca två år sedan blev jag chef för ett arbetslag med mycket konflikter just på grund av att man inte kunde se sina egna fel och brister. Det var lättare att hitta en syndabock och skylla på så att man slapp stå för sina brister. Jag började gensat med att erkänna mina egna fel och brister och talade om att jag inte är felfri, och gjorde jag något fel så sa jag det öppet och frågade hur löser vi detta? Alla blev delaktiga i fel och brister och snart smittade det av sig till de anställda. Idag när någon gör fel på jobbet hojtar man bara till och så hjälps man åt. Det behöver inte utses någon syndabock, rätta till felet och så lär vi oss något av det. Vad enkelt om detta skulle införas i hela samhället. Tänk om politiker skulle säga till folket, hjälp hur ska vi göra här så det inte blir fel? Tänk om alla i höga befattningar skulle våga be om hjälp, hur skulle vårt Sverige se ut då. Jag ser det som en styrka att kunna be om hjälp och jag ser faktiskt upp till de personer som ber om hjälp i olika situationer. Hur ser ni på saken?

Tillbaka till vardagen

Nu börjar det klia i kroppen, ska jag kasta ut Julen eller ska jag vänta några dagar. Man börjar förbereda inför Julen i slutet på november, städa, pynta, handla, baka och köpa julklappar och sedan går allt över på ett par timmar. Jag frågar mig är det värt allt detta, ja tyvärr vill jag inte vara utan det. Men nu tycker jag det får vara nog nu vill jag ha tillbaka vardagen och alla rutiner som det innebär. Jag längtar till väckar klockan ska ringa, stiga upp, skynda sig till jobbet, göra sitt jobb, skynda hem, handla, skynda att göra middag, skynda sig till något kvällsmöte och sedan skynda sig för att hinn se ett Tv program och till sist skynda sig i säng så man orkar upp nästa dag. Detta är livet, är man riktigt frisk, ja bara undrar? Tillbaka till verkligheten och när man kommer dit längtar man till semestern, är det inte konstigt?

God Fortsättning på det nya året!

Ja just det, nytt år ,nya utmaningar och nya gåtor att knäcka. Vad har 2010 till mig och vad har jag att ge detta året? Ingen som vet. Lite undrande är jag inför det nya året, Vem vinner fotbolls VM i Sydafrika, Hur går det i vinter OS för Sverige, Hur går det för svenskarna i friidrotts-EM, Vad heter Svergies nya stadsminister? Ja dessa frågor vill jag ha svar på. Jag hoppas att Spanien vinner VM i fotboll, jag tror Carolina Kluft lyfter sig och kniper några medaljer i EM, och jag hoppas svenskarna tar många medaljeri OS och jag hoppas att socialdemokraterna tar över och försöker rätta till alla misäääääärer som blivit under dessa år. Den politik som bedrivs idag har en syn på arbetslösa och sjukskrivna som har gått för långt, klyftan mellan olika löner är också oaccepterad just nu. Är det kanske fler än jag som är rädda för att Sverge demokraterna ska få för många röster och ta sig en plats i regeringen. Glöm inte rösta i valet i höst.

Nu måste jag berätta om Nyårsafton i Malmö hos min bror Johan och Linda. Fint dukat och Johan The Kock hade än en gång lyckats i köket med en underbar god middag. Sällskapet var helt Ok och vi spelade lite spel och hade trevligt. Vid tolvsnåret gick vi ut på gatan och fram till torget och kollade alla raketer, svenska folket ska inte gnälla o säga att de inte har pengar. Jag vet inte hur mycket pengar som gick upp i rök bara i Malmö? Nu till saken, det var första gången som vi firade nyår i en storstad och jag har aldrig varit med om dess like, med folk från alla länder och alla dessa raketer. Det ekade mellan alla husen så jag blev nästan lite skott rädd vissa stunder tycket jag det var riktigt obehagligt. Efter smällandet gick vi in igen och spelade mer spel och hade trevligt. Kan sägas att klockan blev mycket och idag är man rätt sleten. En upplevelse till i mina handlingar med att fira nyår i en storstad.


RSS 2.0