Rättvisa.............

Rättvisa är det mest orättvisa ord som finns, eller? Är det rättvissa att vi ser olika ut, typ tjock, mager, lång eller kort. Är det rättvisa att en del äter sig feta och en del har inte annat än gruskorn att äta. är det rättvisa att en del människor är grymma och de andra är fromma. Är det rättvisa att vi har olika lön för samma antal arbetade timmar. Nej det enda som är rättvisa i vår värld är att dygnet har tjugofyra timmar................Kan du komma på något annat som är rättvisa?


Vi borde inte klaga.............

Vi svenskar är experter på att klaga på det mesta. Vädret är hopplöst, är det inte för varmt eller för kallt så är det för blött eller för torrt och så här håller det på vilket väder vi än har. Då tycker jag vi ska vara tacksamma som lever i ett land där vädret skiftar och vi slipper stora naturkatastrofer. Tänk på dem i världen som drabbas av översvämningar, orkaner, torka, ja ni vet själva. Dessa människors liv slås i spillror och de ska orka bygga upp en ny tillvaro, de kan klaga på väderleken, de har de rätt till. Vi här i Sverige ska nog bara gilla läget och visst hade det varit skönt med lite mer sol. Men hur mycket är mer, inte tropisk värme, utan bara värme. Vi har fått mycket regn denna sommar, ja o då har vi inte behövt vattna blommor o gräsmattor som vi brukar, vi har fått lägga energin på att klippa gräsmattan mellan skurarna. Det har varit vår största utmaning att klämma in klippningen med det är någorlunda torrt. Jämfört med andras naturfenomen så har vi klarat oss bra med att gnälla på vädret och gnället släpper ut lite av vår frustration. Nu är det snart vinter o då ska det klagas igen. Känner ni igen er? Oj vad kallt, oj vad det blåser. Nu snöar det o då får vi skotta, nu töar det och det blir lerigt, o nu fryser det på då blir det livat o glatt. Listan kan göras lång om vi nu ska gnälla kan vi göra det med glimten i ögat och tänka på alla stora naturkatastrofer så ser vi hur bar vi har det trots olika väderomslag...


Zlatan vara eller icke vara!

Zlatan är Zlatan, kanske den bästa svensken i nutida fotbollssammanhang, om han e i form. Då till de två sista landskamperna som Erik plockat ut Zlatan till spel, varför, vad har han tillfört? Zlatan är bäst när han är i form, tyvärr är han i en stor svacka just nu. Varför får han spela vidare, varför får ingen annan chansen. Om man ska plocka ut ett landslag ska de bästa spela, de ska vara hungriga och i bra form, och man vill att de ska leverera, eller? Jag är inget Zlatan fans men jag ser när han levererar och när han inte gör det. Om förbundskaptenen inte vågar sätta Zlatan på bänken tycker jag han begår tjänstefel. De spelare som inte är i form ska inte spela, så får de heta Zlatan hur mycket som helst. Kolla chippen, Källström och min idol Elmander, de visade att de vill vara med i truppen. Att vara fotbollsproffs och leverera varje gång finns inte, men har inte spelarna självkännedom? Varför inte byta ut sig själva när man känner att det inte funkar, det är ju trots allt en lagsport. Teamwork, en för alla, alla för en.............. Kanske spelare får spela för att de är kändisar som Zlatan men är han ur form låt honom vila och komma tillbaka i toppskick, ta in någon het nykommling som vill visa att han vill vara med o slåss om trupplatsen. Om Sverige leder en match ut med de som inte levererar och in med hetingarna. Kolla Svensson som jag avskyr, ser inget bra med honom, han levererade inte och fick sitta på bänken i nästa match, fick dock komma in i sista halvlek men det gjorde ingen glad. Nej låt våra bästa spelare spela och levererar de inte, ut med dem och skit i vad de heter eller var de kommer ifrån.

Malmöpoliser lär sig arabiska.....

Nu ska närpolisen i Rosengård i Malmö lära sig arabiska för att kunna möta invånarna med invandrarbakgrund bättre. Men HALLÅ är det inte invandranas JÄVLA skyldighet att lära sig vårt språk, vi ska väl inte behöva lära oss deras? Alla invandrare blir erbjudna svenskundervisning med betalning så problemet ligger inte hos våra poliser. Det är inte polisens fel att de inte kan prata med oss Svenskar. Jag tror inte detta skulle kunna inträffa i ett annat land, men flata Sverige tänker annorlunda. Varför inte utbilda araber till poliser som kan förstå språket eller använda tolkar. Ska våra läkare också lära sig arabiska så de kan förstå varandra. De som sitter i kassan i våra svenska affärer måste de kunna flera språk så de kan bli förstådda. Nej i Sverige pratar vi svenska och i Tyskland talar de tyska o i Arabländerna pratar de arabiska. Så simpelt enkelt.

IDOL 2011

Hallå vilket jävla skitprogram, rena rama vuxenmobbing på hög nivå. Hur kan Alexander Bard säga
till någon att hon kanske kan få en roll i en skräckfilm? Jag dömer oftast inte människor för deras
utseende men snälla Alexander kasta inte sten när du sitter i glasbur. Det finns andra sätt att
tala om för en person att den inte kan sjunga man behöver inte gå in på person.
Om Alexander skulle ransaka sig själv.

A=Annorlunda
L=Lusfräck
E=Elak
X=Xantippa
A=Absurb
N=Nedrig
D=Diva
E=Egotrippad
R=Rötägg

B=Burdus
A=Agitator
R=Rå
D=Dåraktig

Alltså denna människa är utrustad med mindre hjärna än vi andra, några som läser tänker säkert du själv då, det bjuder jag på.
Jag var tvungen att hoppa på Bard för han är ett ruttet skelett som trampar på andra människor för att visa vem han är.
För mig är han NOLL. Tillbaka till Idol, visst kommer många dit och kan inte ta en ton, än sen. Det får man räkna med, tala om för
dem att de inte kan sjunga och låt dem sedan gå, utan att förnedra dem. Aldrig med IDOL, idag var droppen.

Tidsgräns vid datan?


Barnen kommer hem från skolan o sätter sig vid datorn, dyker upp till middagen och försvinner igen. Så ser livet ut i många barnfamiljer. Frågan är hur man som förälder kan styra detta? De flesta föräldrar har en tidsgräns för hur mycket deras barn får sitta framför datorn och tv:n. Jag är nog övermogen på detta område, jag får eksem av att se hur mycket tv, data och nu mobiler barn och unga tittar på. Varför skaffar vi barn, jo för att umgås och lära de att bli sociala. Ibland känns det som om media passar barnen idag. Småbarnsföräldrar fostrar sina barn annorlunda idag, om det sedan är bra eller dåligt, det får framtiden utvisa. När mina barn växte upp var det inte tal om tv mitt på dagen, det var barnprogram kl 18.00 och sedan var det bra. Då var barnen nog 4-8 år och då gick det att styra. Regn och vid sjukdom då fick de kolla DVD film. Hur olika vi gör med våra barn, allt sak gå i hundra nittio i dag. Jag tycker barnen stressas och de ska vara med på allt från himmel till jord. Ibland har barn i skolåldern flera aktiviteter i veckan? Varför då, kan inte dagens föräldrar aktivera sina egna barn? Mina barn var med på alla hushållsuppgifter på deras nivå, skulle jag göra något var barnen med. Allt från städa, diska, bädda, handla, ansa rabatter, baka, visst tog det längre tid, men det var därför jag skaffade barn för att vara med dem. Jag kände inte av denna stress som jag ser i dag. Trötta slitna föräldrar som ska hinna med allt i hemmet plus alla aktiviteter.

Då barnen blev ungdomar var det lite svårare att styra tiden framför tv o datorn, men det löst sig själv. Datorn sattes mitt i huset i hallen där man hade bra koll på vad de gjorde och sedan en äggakolcka som ringde, då var tiden ute. Tv tittandet ökade med åldern men oftast satt jag eller mannen med barnen och såg något program. Skötte inte mina bran sina läxor och städning av rummen minskade tiden vid datorn, eller uteblev. Tonåringar var det största gisslet med datorer, jag trodde jag skulle bli knäpp. Jag trodde jag var smart men tyvärr kan våra unga mer om datorer än jag. Jag tog antennen till nätverket om jag skulle iväg o tyckte de suttit sin tid framför data. Vad jag inte visst var att det fanns en extra antenn som de snabbt kopplade på och var online igen innan jag kört av tomten. Men jag gjorde så gott jag kunde för att styra upp det. Sonen flyttade ut i ett eget hus och sa godnatt och sedan var datorn igång långt ut på småtimmarna. Vi varnade honom någon gång sedan slog min man av strömmen på en viss tid. Men detta problem löser vi nog inte här, eller har du lösningen?


Festmaten behöver ej krånglas till.....

Det behöver inte bli så märkvärdet att bjuda hem lite folk om det är planerat, är det oplanerat gäller det att trolla. Har man ont om tid går det att förenkla och fuska en hel del, köp bra produkter som man snabbt kan uppgradera på olika vis. Man får inte vara rädd att prova sig fram, klart man måste testa innan bjudningen. Ett snabbt o enkelt tips på bröd som ska vara nygräddat är att köpa brödmix som man kan klippa  lite soltorkade tomater i, kanske lite oliver och riven ost ovanpå. Olika sallader i påse finns i olika smaker och med körsbärstomater till så är salladen klar. Inkokt eller gravad lax är annars en enkel klassiker som bara behöver lite tillbehör. Kall buffe är ett uppskattat tips, plockmat där man kan välja vad man vill o tycker bäst om. Skaldjur och kyckling är också lätta att bjuda på. klyftpotatis i ugn går alltid hem och här kan man ju variera sig till tusen med andra grönsaker och kryddor. Betäm dig för ett koncept o planera vad du kan göra i förväg och lägg hellre lite tid på dukningen den dagen du ska ha gäster. Hur gör du när du ska ha gäster?

RSS 2.0