Mitt år 2010

Ja då har snart 2010 nått sitt slut. Var tar sekunder, minuter, timmar, dygn, veckor och månader vägen, allt går så fort. Här kommer en snabbresume av året.

JANUARI- två syskonbarn fyllade jämt, 15 och 20 år. Jenny och hennes gäng åkte till Sälen en vecka. Årsmöte i Bjärlövs IF jag valdes till ordförande. begravning för en avlägsen släkting. Min man halkade bakom sin lastbil och fördärvade sin axel.
FEBRUARI- hände inte så mycket privat men jobbet var fullt med möte och kurser så månaden försvann fort. Kick off här hemma för den blivande styrelsen i Bjärlövs IF, vissa visade vad de gick för vissa var mer neutrala,ha,ha.
MARS - lite födelsedagar och träningsmatcher på grus började.
APRIL- denna månad var intensiv på jobbet, 13 möte och 5 kurser skulle avverkas. 5 stycken fyllade år och skulle grattas.
MAJ- Föreningsdag i Bjärlöv IF, extra årsmöte, begravning av nära släkting.
JUNI- en som btyder mycket för mig fyllade 25 år, min son var på avslutningsbal på Bäckaskogs slott, sonen tog studenten med allt som det innebär, ett syskonbarn blir myndig. Min chef går i pension och vi har avtackningsfest. Midsommar här som är tradition, Jennys och Anton kompisar var också med på festen.
JULI- mina älsklingar fyllar ett år med kalas på sommarens varmaste dag. Husvagnssemester på öland. En kollega firar sin 50årsdag.
AUGUSTI- min mans axel har inte blivit bra ännu, blir aldrig bra. Grannfesten blev som vanligt succe. Helgen efter var det tjejträff av gamla kolleger från Tarkett, alltid lika kul att ses. Jag avskedar en anställd och vi anställer en ny. Lite turbulens i arbetslaget men det gick snabbt över.
SEPTEMBER- min stora ängel blir 6 år och har börjat skolan.
OKTOBER- Min pappa fyller 70 år, min svägerska fyller 45 år.
NOVEMBER- min syrra fyller 45 år, min underbara mamma bjuder mig, syrran, svägerskan och sig själv till Furtenvetura. Bowling med arbetskollegerna är också en tradition, Adventsfesten med grannarna var lika mysig som vanligt.
DECEMBER- Julpyssel med arbetskollegerna blev en succe för vissa. Julafton hos syrran var uppskattat. Juldagen hos Antons flickvänns familj var inte sämre, oj vad det uppskattas att slippa laga mat. Nyårsafton i glada vänners sälskap är en bra avslutning på detta år.

Tack för år 2010 och hoppas att 2011 blir lika händelserikt. GOTT NYTT ÅR PÅ ER...

Våldtäksmän...

Under Romartiden bestraffades våldtäksmän genom att de fick pungen krossad mellan två stenar............
Ibland var det bättre förr, eller? Vad händer med sexförbrytare idag, inte mycket. Något år i fängelse sedan är de ut och kan återgå till sina bisarra böjelser. Tänk vad det hade underlättat och sparat våra skattepengar om alla sexförbrytare hade fått samma straff som på Romartiden. De skulle inte kunna bli återfallsförbrytare i alla fall.

Men nej, det går inte att bestraffa en männsika som har gjort sig skyldig till sexuella handlingar med krossad pung, det kränker nog personens värdighet. Vad fan gör det, han eller hon har väl redan kränkt den de har utsatt för sexuell handling. Varför är vi så flata i vårt rättssamhälle. Inför hårdare straff, krossa pungar 2011..............

Vänner

Fick en liten bok av en vän, som heter vänner. Där står många kloka ord, jag ska dela med mig. Här kommer några citat.

En vän är bron till en större värld.
Inga ord behövs, förståelsen finns där ändå.
Håll alltid stigen öppen, mellan dig och din vän. Gå den regelbundet annars växer den igen.
Avstånd finns inte mellan äkta vänner.
Vännerna formar mitt liv.
Man känner sig aldrig ensam.

Här kommer en dikt till min vän.

O, vilken skön känsla - den oförklarligt sköna känslan att få känna sig trygg tillsammans med någon. Att varken behöva väga sina tankar eller mäta sina ord - bara låta dem fritt flöda fram som agnar och vete tillsammans.
Och veta att en pålitlig hand skall ta emot och noggrant sålla dem, behålla det som är värt att behålla och sedan med en vänlig pust blåsa iväg resten.


Räkan till tio.............

Vi har så lätt att brusa upp när någonting går oss emot. Det är något jag har jobbat mycket med själv. Jag lyssnar lite extra idag och funderar lite på vad som inte sägs innan jag fattar humör. Tänk så mycket enklare det skulle bli att få vår vilja igenom om vi lugnt förklarade hur vi menar i stället för att stå där, och höja rösten och tro att det är den enklaste vägen. Om man diskuterar en stund inser man att det finns olika sätt att se på saker och ting. Ibland är det bara bagateller och det är ingen ide att lägga krut på att bli arg.

Titta på barnen, visst lysnar de mer om du förklarar lugnt och sansat för dem hur du tänker och tycker. Barnen behöver få sina funderingar och tankar sagda och då måste vi lyssna. Bara för att de är barn har de inte fel, det kan vara rätt på deras sätt, vänd detta beteende mot andra vuxna ska du få se på ett annat resultat. Räkna till tio innan du säger något så kanske du slipper att bli arg. Nu tror ni kanske att jag aldrig blir arg, men jodå det kan jag lova att jag blir, då och då. Vet inte om det har med ålderna att göra eller att det inte är så viktigt idag, men jag kan undvika många gräl genom att lyssna och som sagt läsa vad som inte sägs. Oftast är det inte orsaken som blir ett gräl utan en helt annan sak som startar grälet. Konstigt eller hur?

Icke köttätande människor

Ja det är upp till var och en vad man stoppar i munnen tycker jag. Alla dessa inlägg och insändare från djurvänner som vill att vi ska tänka på djuren......Ja, jag hatar när man plågar djur men om alla djur skulle leva fritt utan slakt skulle vi människor utrotas. Sallad hit och sallad hit, jag ser inte ner på veganer, de får gärna äta sallad. Jag får välja och äta kött om jag vill, utan att veganerna ska se ner på mig. Som sagt, var och en bestämmer själv vad den vill stoppa i munnen.

Undvika tristess i förhållande...

Kan man undvika tristess i ett förhållande? Ja kanske. Jag har aldrig lyckats eller försökt. Mitt förhållande går upp och ner och det är jag nöjd med. Jag tror det är lite sunt att ha lite trist tillsammans, det skulle vara jobbigt att alltid ha det underbart, då kanske vi inte skulle uppskatta det goda på samma sätt. Det viktiga är att inte fastna i det trista utan ta sig sakta men säkert därifrån tillsammans. För vem tröttnar inte på att bara sitta och titta på varandra utan att göra något? Ingen. Ibland när ekorrehjulet snurrar som mest längtar jag faktiskt till tristess och gammal slentrian. Sedan får det inte bli långvarit för då kryper det i kroppen och då måste det hända något kul eller annorlunda. Har inte alla lite tristess då och då? Hur undviker man det?

Jay Smith............

Ja då är IDOL över för denna gången, och vinnaren blev Jay Smith. Jay sjunger som en gud men sen tar allt annat över. Han skulle åkt ur tävlingen när hans drogtest visade positivt. Detta är väl ingen värdig IDOl för våra ungdomar? Har man så stora problem i sitt liv och inte tar chansen tycker jag att man utgå ur tävlingen. Minnah hade varit en bra IDOL. Jays problem med droger, kärleken och elände i sitt liv, klarar han att förvalta att vara en IDOL. Blir det inte för mycket press på en som inte vet vad rätt och fel, klarar han detta eller hamnar han i knarkträsket inom snar framtid? Han vet ju inte vem han har ett förhållande med, Minnah eller hans ex? Jay kommer att skapa rubriker framöver det är jag säker på, och det kommer inte att handla om musik. Nej IDOL skulle bojkottas eller göras om helt och hållet i ett annat koncept. Vad tycker ni?

sms är ett effektivt forum.....bla.bla

Läste en artikel om att skicka sms, det är effektivt, det går snabbt. Jasså, jag upplever det som trögt, istället för att skicka 4 till 6 sms för att få klarhet i vissa saker måste det vara smidigare att lyfta luren och ringa. Det är många ungdommar som är klassade som smsmissbrukare och det är vanligt bland ungdommar att skicka 100 till 200 sms per dag. Va, har de inget jobb eller skola, hur hinner de med det på en dag. Vissa ungdommar har fått träningsvärk eller inflammation i tummarna, hallå? Vi som är lite äldre ser hur det oftast kan uppstå missförstånd med ungdommarnas sms skickande, jag har sett det på nära håll. Om den här trenden fortsätter med sms och att man snackar med varandra på msn och facebook fåller i sig så tror jag att en generation kommer att lida av att inte kunna samtala. Någon som tror som jag?

Vinter är lika med snö......

Egentligen är jag en höstmänniska, jag älskar när det stormar, blåser och viner om knutarna. Prasslet av torkade löv och lukten från våt skog älskar jag. Men som sagt nu är det vinter och snö ute. Har snön kommit ska den ligga kvar och det ska vara ett par minus grader och lite sol, då mår jag bra. Nu börjar det töa ute och det blir vått och slaskigt. Finns det något mer deprimerande än detta gråa kläggiga väder, NEJ. Ska det vara vinter med snö så låt den vara kvar. Tänk om det inte blir en vit jul, fruktansvärt tråkigt i så fall. Många säger att det är bättre utan snö då vägarna är bara, varför då? Kör i god tid så att man inte blir stressad i trafiken när det är snö, så går allt bra. Alltså, snö och minusgrader utan blåst, kan man få önska sig det, hallå, du där uppe hör du mig?

En artikel om att bli snyggare..............

I Kvällspostens söndagsbilaga  fanns några knep för att bli snyggare, ha,ha. Inget för mig. Nog för jag skulle behöva bli snyggare men knepen passar inte någon som är storväxt med valkar i midjan, eller det som en gång i tiden var midja. Här kommer tipsen till er som behöver......
1. Figursydda plagg som framhäver kurvorna. Om man nu har bytt ut kurvorna mot valkar så funkar inte detta.
2.
Bälte i midjan, det markerar och tar fram formerna. Samma sak här, om man inte hittar midjan då finns det  väl  inga former att ta fram, då funkar inte detta heller.
3.
Tuffare kläder med attityd till exempel byxdress. Hallå med denna kropp behöver jag nog ett två eller tremanna tält.
4.
Kortare kjol som sitter tajt. Hallå igen, här behövs nog en luftballong med gummiband i midjan, fast kanske inte. Alla kjolar sitter just nu tajt, så kanske.

Nej det är bara att inse fakta, snygg eller snyggare blir jag aldrig. Om jag ska vara ärlig bryr jag mig inte heller om detta slanka och tajta mode. Jag trivs i jeans eller joggingbyxor där kilona får ordentligt med plats, men visst skulle jag behöva tappa ett par kilo, vi får se vad som händer. Jag är jag, vad jag än väger.

RSS 2.0