Tänk fel om du vill................

Det är inte olagligt att tänka fel, men tänk själv. Av misstag kan man lära sig mycket. Det finns människor som inte kan tänka själv utan låter andra tänka o bestämma åt sig. Var har då självkänslan tagit vägen?  Det finns människor som står helt handfallna om ett litet problem uppstår, de kan inte se någon lösning. Några försöker inte ens tänka ut någon lösning, nej det funkar inte, då lägger man ner. Om vi inte tänker, planerar o drömmer tror jag att vår hjärna skrumpnar. Att sen inte våra tankar, drömmar och planering håller till hundra % det gör inget, bara vi tänker själva o inte låter någon annan tänka till oss.
 
Vi vänder på steken, det finns folk som tar över våra tankar, drömmar o planering också. De har alltid en lösning  o så ska det va, deras tänk tar över allt. De har alltid en lösning och tänker högt, dessa personer får man ibland ta en riktig konflikt med. Gör man inte det så tar de över ens tänk, ens planering och ens drömmar. Det kan bli ett enda stort kaos. Nej var och en måste tänka själv och inte förlita sig på andra. Ibland får man tänka så det knakar, ha,ha...Ibland tänker man så det luktar bränt,ha,ha.

Åren som sätter sina spår.

Åren som sätter sina spår............Ja så är det man kan inte alltid se ut som en tjugoåring.Häromkvällen såg jag ett program på TV om människor som opererade sig för att se bättre ut. Denna underhållning kan man se på flera kanaler o jag bli lika beklämd varje gång. Jag kan förstå om man har missprydande ärr eller andra stora skavanker att man låter kniven göra det bättre, men vissa ser hur bra ut som helst. De utsätter sig för kniven endast av utseendemässiga skäl.En del vill fylla läppar, ta bort rynkor,lyta här o där, andra vill suga fett. Är det bara utsidan som räknas? En människa är så mycket mer än ett snyggt ansikte och slimmad kropp. Hur ser vi på människan idag? Visst kan jag förstå folk med enorm övervikt att de opererar sig o kommer tillbaka till livet som mer aktiva människor, men de här små operationerna som endast är kosmetiska  ser jag som helt onödiga.
 
Om man söker jobb så hoppas jag att man får jobbet för att man kan prestera o göra ett bra jobb, inte för att man ser bra ut. För i så fall skulle jag nog vara arbetslös. I programmet var det två kvinnor som var arbetslösa o som hoppades att deras lyft skulle hjälpa dem till arbete. De var inte fotomodeller utan sökte vanliga jobb. För mig är utseendet inte allt, snygg eller ful, tjock eller smal, det är inte allt. Sanningen ligger under skinnet på personen som man måste lära känna. Vet ej om det är en myt men det sägs ju att ju snyggare folk är ju mindre hjärna har de. Vad tror du? Skulle du ta hjälp av kniven?

KÄRA dagbok..........

Jag har genom åren skrivit dagbok, ibland om hur jag mår ibland om saker som har hänt. Skrivandet har gått i perioder. Det har hjälpt mig att förstå mig själv. Tankar och känslor som tynger blir genast lättare när man skrivit ner det. Ibland kan man finna tröst eller en lösning bara genom att läsa vad man skrivit. Ibland har jag orden och ibland inte. Man kan oftast hitta ett mönster i sin dagbok och när man tittar tillbaka så undrar jag hur man orkade med alla bollar man haft i luften. När man läser så blir man full i skratt, saker som gjorde mig ledsen eller orolig förr bekommer mig inte idag. Man tror inte att man förändras så mycket, men jag ser hur jag blivit som människa genom att läsa mina dagböcker noteringar....Vissa meningar skulle man vilja stryka över sen tänker jag det stämmde då, alltså hösten  1982, ha,ha. Ibland kan det roa mig ibalnd kan jag bli ledsen av att läsa mina gamla dagböcker. Vid något tillfälle har jag tänkt elda upp dem, men sedan ångrat mig. De tar plats så vem vet om jag inte ska göra mig av med dem,hm? Skriver du dagbok? Tycker du det är töntigt?

Allt har sin tid, eller?

Vad tiden går fort, sitter här o tänker på vad som hänt i mitt liv. Stort o smått, glädje o sorg, ja det finns mycket att se tillbaka på. Om man skulle välja att leva om en period i livet så skulle det bli den här......................
Kladda med lera, smutsa ner sig,smaska, hoppa i sängar, fnittra hysteriskt, busa vilt och hoppa i vattenpölar utan stövlar .Vet ej exakt ålder men kul var det. Visst visste man var gränserna gick men allt var så oskyldigt på något vis. Vi busade utan att förstöra allt var så bekymmerslöst, vi fick skäll och tillrättavisningar men sen hittade man på ett annat oskyldigt litet bus. Härlig tid......................

Silverbröllops dag!

Oj vad tiden går, o sätter sina spår.

I 25 år har vi varit gifta, kanske tid att skifta?

Bara lite skoj, du e fortfarande min egen boy.

Att växa ihop till ett, är inte alltid lätt.

Vi har aldrig givit upp, vi är en stark trupp.

Vi har fått växa, o lärt oss vår läxa.

Inte kväva varandras liv, kryddat med vardags kiv.

Prata ut om sort o smått, o fråga hur man mått.

Att inte ta varandra för givet, inte vara rädd för det okända klivet.

Kärleken växer för varje år, därför vi i dag här står.

Kärlek till oss o till er………….

 

 


Att klaga över..... ....

Att klaga och medge att man har dåligt minne det händer alla. Men finns det många som klagar eller medger att de har dåligt omdöme? Nej det är ett fåtal som vågar sig på detta, det hör inte till vanligheterna att erkänna sina brister. Om omdömmet inte är det bästa så har man säkert lärt sig något. Det är en bedrift att kunna erkänna sina mindre goda sidor, inte för att det är roligt men dock rätt så skönt när det är sagt. Man känner sig själv rätt bra när man kan sina dåliga och bra sidor, det är liksom lättare att leva. Man behöver inte bevisa något, för man vet redan...Fattar ni vad jag menar?

Om du vill lära känna..............

Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet.................
Ett Kinesiskt ordspråk, som jag tycker är tänkvärt.
Min tolkning av ordspråket blir så här...............
Ingen vet allt, ingen kan allt, då ska man kunna fråga. Svaret kan jag göra vad jag vill med. Ställer jag samma fråga till fyra personer så får jag garanterat fyra olika svar. De svaren kan jag själv tolka och sortera hur jag vill. Jag gör vad jag vill av svaret om jag känner för det, jag tolkar svaret som jag vill. Men den viktiga saken är att jag inte är rädd för att fråga. Jag är inte rädd för att få svar, svaret kan jag ha nytta av eller inte. Spännande framtid..........

Vara tydlig mot sig själv.....

Det är så viktigt att vara rak och ärlig, mot andra och mot säg själv. Men varför är det lättare att vara reko mot andra och varför kommer jag själv långt ner på listan? Jo för det är jag som gör listan. Jag gör samma sak hemma som på jobbet när det kör ihop sig, jag gör en lista som jag har i huvudet. Vad är akut, vad kan vänta, vad kan jag skippa och vad kan jag delegera. Så enkelt om man bara tänker på sig själv ibland.
 
Ibland känns det som om hela världen ligger på ens axlar och vems fel är det? Jo vårt eget för vi tillåter det, då är det bara att plocka fram listan, akut, vänta, skippa och delegera.Varför använder vi oss inte mer av detta koncept, vet tusentals män som är väl insatta i denna listan o de är så listiga att vi inte märker att de använder listan. Nu får vi kvinnor skärpa oss, vi måste delegera och lära våra familj att hjälpas åt. Genom åren har jag hört från min familj vid flera tillfällen när jag bett om hjälp, jag tycker inte det är kul eller jag är inte intresserad av att lära mig det. Är jag det då om jag tänker efter. Trots att allt inte är roligt måste det göras och när det är för mycket att göra så ropar vi på hjälp, oj vad enkelt att skriva. Nu ska jag prova min lista på mannen.....................

Sommar

Hur fort går inte en sommar? Idag är det den första juli, och änn har vi inte haft någon riktig sommar, kqanske någon enstaka dag. Jag behöver inte strålande sol varje dag men jag saknar de ljumma härliga sommarkvällarna som förlänger dygnet. Som det är nu lägger man sig framför tv:n o gäspar o sedan blir det sängen. Man liksom går i dvala o känner inte att man får ny energi. Jag börjar tycka synd om de som har semester nu, det är ju inte stranden väder precis. Hoppas att sommaren vänder nu i Juli så vi kan bli lite piggare. Det är inte klokt vad man är beroende av väder, som det kan påverka vårt humör. Hur blir ditt humör när vi har sådant här skit väder?

Historia 2012-07-01

Det hade varit begravning hos en rik men snål familj. Några dagar efteråt bjöds vänner och grannar på kaffe med dopp. Gästerna länsade friskt det ena fatet efter det andra och änkan började bli ängslig för att kaffebrödet inte skulle räcka till. Hon grubblade över hur hon skulle stoppa frosseriet och till sist sa hon:
- Ni får allt doppa lite tystare, tänk på att det är sorg i huset!

RSS 2.0