Ullared

Jaha då överlevde man denna turen också, alltså ULLARED. Ja, Jenny och Zara begav oss dit och det var inte farligt med folk. Hittade inget speciellt till mig själv, ändå brändes där ett par tusen. På vad då? Jo, bra och ha gejor och lite käder till Lasse och Anton. Hur slut i kroppen är man när man kommer hem, känns som om man arbetet i 16 timmar i utan rast. Jag hade ont i fötterna och i ena handleden, fötterna är väl inte så konstigt för man går mycket och långt, men handleden? Håller man för hårt i kundvagnen, eller? Vi sprang på Ola-Conny och Morgan bland varorna, sedan krockade jag med Boris som var ute i affären med några välklädda herrar. Ja vad är en dag på slottet mot en dag på Ullared? ha,ha.............

Klimattänkande

Nästan all vår mat åker kors och tvärs över jordklotet och inom landet, innan den hamnar på vårt bord? Varför blir vi inte mer miljömedvetna när vi handlar vår mat. Om morötterna odlas i Fjälkinge, varför måste de till Helsingborg och packas om och sedan tillbaka till affärerna här.

Vi kan flyga över hela världen, och då är vi medvetna om att ett flygplan drar massor med jetbränsle. Jag åker också flygplan ibland till värmen och jag vet att vi har mycket att se och uppleva i vårt fina land. Skulle man inte kunna forska mer och prova fram andra metoder för att hålla ett flygplan i luften så slipper vi ha dåligt samvete.

Eluppvärmda fotbollsplaner på vintern? Jag tycker fotboll är en sommarsport och att värma upp en plan i vintertid tycker jag är bra dumt. Samma sak med vintersporten hockey som bedrivs på konstfrusen is på sommaren, hallå vintersport bedrivs på vintern. Här kan sparas på pengar och miljön.

Våra tvättmaskiner och diskmaskiner behöver minst dubbelt så lång tid på sig för att bli klara än vad de gamla behövde? Varför, ska det inte minsk elförbrukningen och snåla på vattnet? Vart är vi på väg, hur tänker vi som köper skiten, kan vi vara utan dessa maskiner. Tveksamt.

Visst är det svårt att tänka klimatsmart om man tänker på dessa 4 tankar som slog mig först. Hm lite att fundera på framöver...............

Historia 2011-03-23

Det var en man som hade arbetat hela sitt liv, sparat alla sina pengar och var riktigt girig när det blev tal om HANS pengar.

Just innan han skulle dö sade han till sin hustru: 
  - När jag dör vill jag att du tar alla mina pengar och lägger dem i kistan tillsammans med mig. Jag vill ta med mig mina pengar till livet efter detta.  Och hans hustru lovade honom av hela sitt hjärta att när han dog, så skulle hon placera pengarna bredvid honom i kistan.   

Och så dog han... Han låg där i kistan och hans hustru satt svartklädd med 
sin väninna sittande bredvid sig. När ceremonin var över, och just innan begravningsentreprenören skulle stänga kistan, sade hustrun:

- Vänta, bara en stund!

Hon hade en låda med sig och den gick hon fram och lade i kistan.  Begravningsentreprenören stängde kistan och rullade iväg den. Hennes väninna sade: 
 - Jag vet att du inte är dum, men du la väl inte alla pengarna i kistan tillsammans med din man???Den lojala hustrun svarade:    
- Hör nu, jag kan inte ta tillbaka mitt ord, jag lovade honom att jag skulle lägga pengarna i kistan med honom. 
  - Menar du verkligen att du lagt alla pengarna i kistan?!
 - Ja, det gjorde jag, svarade den lojala hustrun. Jag samlade ihop allt, satte in det på mitt konto och skrev ut en check åt honom. Om han kan lösa in den, så kan han spendera pengarna.

Historiens sensmoral: 
Käringar är lurigare än män... 


Tantvarning hit och dit...........

Tantvarning hör och ser man överallt, i TV och i radion. Är det något att varna för, jag är inte rädd för att bli tant. Jag har redan varit tant i ca 10 år, alltså MATTANT. Vissa tantord försvinner aldrig, Elsa Beskows tant grön, tant gredelin och tant brun. Televinken och tant Anita sitter i bakhuvudet och den tanten försvinner nog inte för oss som varit med ett tag. Flourtanten glömmer man väl aldrig, henne var man ju livrädd för, med sitt tidtagarur och plastmuggarna med denna fruktansvärda flourvätska. Tjejbandet tant stul glöms ej heller i förta taget, vet ej om de finns i dagens läge. Så visst finns det varning för tanter men på ett fint sätt. Jag blir nog hellre en tant än en fisförnäm dam. Kommer ni på några andra som man förknippar med tant?

Mina arbetskollegor blir förvånade...........

Idag har det snackats om olika bloggar och det är tydligen inne med att berätta vissa saker om sig själv. Det handlade om en lista på 5 st som man tycker är snygga, de namn som blev nämda tyckte inte jag var några snyggingar direkt. Då fick jag en utmaning av mina arbetskollerger att åka hem och skriva min lista på snyggingar här på bloggen. Nu kommer vissa att skratta och vissa får goggla utav bara fan för att kolla min smak,ha,ha, så blir det när man utmanar varandra. Här kommer listan, utan inbördes ordning.......

David Beckham

Jared Leto

Glenn Hysen

Tom Cruise

Zinedine Zidane

och till er på jobbet, det är inte bara utseendet utan kolla in kropparna......................


Farligt med för mycket TV

Psykiska problem hos barn ökar med tv-tittandet, oj vad förvånad jag blev. barn som sitter två timmar eller mer framför datorn eller tv:n varje dag löper större risk att drabbas av psykiska problem än sina jämnåriga. Det visar en undersökning av 10-11-åringar, där man mätt deras tid vid datorn och tv:n samt testat bland annat deras sociala kompetens och koncentrationsförmåga. Risken för psykiska problem och koncentrationssvårigheter ökade med 60%. Tidigare undersökningar har gett samma resultat, men det har då varit oklart om problemen kan ha berott på bristen på fysisk aktivitet och stillasittandet. Resultatet blir detsamma oavsett om barnen för övrigt är fysiskt aktiva eller inte.  HALLÅ ALLA SMÅBARNSFÖRÄLDRAR, jag är rökare och jag vet att det är skadligt, jag röker inte inne, jag röker inte på någon och jag tvingar ingen att röka. Jag är vuxen och kan själv inse att jag kan bli sjuk. Det kan inte barnen för de har ingen tidsuppfattning, ni föräldrar som låter era barn sitta vid tv.n och datan ha för guds skull koll på tiden. Vems fel är det när barnen får problem, eller blir sjuka? Nej begränsa tiden och gör era barn en tjänst, skada dem inte medvetet. SÄTT GRÄNSER......................hoppas på många kommentarer...............

Facebook och koll på allt..............

Facebook den nya sociala umgängesformen, avslöjar mer än vad många inser. Fick höra om en bekant som varit otrogen med en fd, innan andra hälften fick veta det. Man behöver kanske inte skriva allt på FB. Alla vet och har koll på varandra på denna sida och det finns inte en chans att det ska vara intressant eller något nytt. Konversationerna är skrämmande och mycket utlämnande. Vem vill läsa dessa rader?????
Går ut med hunden nu......... Gäsp
Kör till affären...........Ointresserad
Har inget att göra............Usch
Dax att laga mat...........Vadå, de flesta äter väl
Nu måste jag sova.................Gör det då
Ska resa bort i helgen..............låt det stå öppet till tjuvarna
Tvättar bilen.............intresseklubben antecknar
Fattar ni vad jag menar, det är ju några på FB som inte har något liv, måste jag uppdatera min status 17 gånger på ett dygn? Är det intressant det jag skriver är min fråga? Inte alltid, men jag uppdaterar kanske två tre gånger i veckan. Några vänner på FB kollade jag för en stund sedan, en hade uppdaterat 12 gånger på 6 timmar, inget var av intresse, en annan har uppdaterat 43 gånger på ett dygn. Snälla rara, vad är det för mening att sitta framför FB, lev livet medan livet finns...... Snart bojkottar jag FB fast jag är lite intresserad av vad som händer,ha,ha.

Historia 2011-03-13

En man kom in i mataffären och bad om ett kilo ost.
Expediten slog in osten och lade den på disken.
Jag vill nog hellre ha en prickig korv förresten, sa mannen.
Expediten slog in den prickiga korven och lade den på disken.
Mannen tog korven och gick mot dörren.
Då sprang expediten efter honom och grep honom i armen och sa:
-Du måste betala för korven!
-Men den bytte jag ju mot osten, sa mannen.
-Då får du betala för osten, sa expediten.
-Varför då? frågade mannen. Jag ska väl inte betala för något jag inte ska ha.....................

Borttappat.............

Det är mycket folk tappar i dessa tider..........En del tappar greppet, somliga tappar hakan, andra tappar sugen, någon tappar gnistan och en och annan tappar fattningen. Andra tappar greppet, någon tappar huvudet, en del tappar greppet och någon tappar hår och vissa tappar i vikt. Några tappar bort saker, vissa hittas igen och en del är borta för gott. Det är väl okey att tappa dessa olika saker bara man inte tappar bort sig själv, eller. Jag bjuder på alla saker som jag i olika perioder tappar om det nu är hakan eller greppet eller gnistan. Det får man bjuda på och komma igen med högt huvud. Är du också mänsklig och tappar olika saker då och då? Tror nog det........

Misstänkt gruppvåldtäkt i Bromölla.

Den 15 åriga flickan var på väg hem i söndags morse mellan tre och halv fem, då blev flickan indragen i en bil och flera män våldtog henne. Ingen ska böhöva bli våldtagen, det är min åsikt. Men vad i helvete gör en 15 årig flicka ute så sent? Ursäkta, men vad är det för föräldrar som inte hämtar flickan. Vad gör hon ute så sent ensam? Är det normalt att en 15 åring får vara ute så sent och själv dessutom? Jag blir rädd, skulle vilja prata med hennes föräldrar om hur otäckt det är i vårt samhälle idag och att ingen ska vara ute och ränna vid denna tidpunkt. Jag blir så ledsen på att många föräldrar idag tänker mer på sig själva än på sina barn, det ska festas, det ska tränas, det ska finnas egentid, jag blir så trött på att höra på detta. Visst ska det finnas tid för detta ibland. Men har man inte mer koll på sin 15 åriga flicka eller inte är mer rädd om henne än så här. Jag vet att man inte alltid har koll på sina ungdomar, men vid denna tiden reagerar jag starkt, att man får vara ute själv och traska. Fan vad arg jag är, först på männen som utsätter flickan för detta, sedan blir jag rasande på att hon var ute själv på denna okrisliga tid. Vad tycker ni?

Må bra av att baka...........

Om du mår dåligt och/eller är stressad så är det skönt för själen att pyssla om en surdeg. Surdeg har funnits i tusentals år, våra förfäder bakade surdegsbröd. Man får ett gott, nyttigt och billigt bröd, samtidigt som man själv mår bra av själva bakningsprocessen. Jag själv tycker det är kul att variera olika recept med frön och frukt i, och man behöver inte ha jäst hemma. Jag har börjat frysa ner degsatser som man plockar upp ur frysen och sedan börjar mata och sköta om i några dagar, sen blir det bakdag. Tålamod tar bort stressen och brödet blir välsmakande. Bakar du/ni surdegsbröd, har ni något bra recept?

RSS 2.0