Svensk djurhållning

Att man kan behandla djur så illa i vårt upplysta land begriper jag inte. Alla har väl sett bilder och inlägg i tidningar om hur 90 gårdar har fått allt från kritik till djurförbud. Det gäller svinuppfödning.En av de kritiserade gårdarna tillhör Lars Hultström som sitter som ordförande för Swedish Meats, förtroendeuppdrag i LRF, HK Scan och Svenska Djurhälsovården, nu blev ni paffa va? Han tar nu time out, jag tycker han kunde klätt av sig naken och bott i en av sina grisboxar. Alla 90 gårdarna har polisanmälts, hur ska polisen göra med dessa anmälningar när de inte hinner med vad de ska. Är det inte vetrinären och länsstyrelsen som ska ha viss tillsyn inom djurproduktionen? Några inslag från gårdarna, skadade grisar, grymt smutsiga boxar, kala golv utan strö, grisar äter en annan död gris, vanvård och mycket mer. Vetrinärförbundet säger att miljön i stallarna är under all kritik. Jag undrar lite om det handlar om att tjäna så mycket pengar på så många djur som möjligt, eller varför blir det så här? Betyder inte djuren något för de här människorna. Det är inte konstigt att vi har svininflensan( ursäkta stavningen) i Sverige.
Skäms på er som behandlar djur så här illa, hoppas att när de blir gamla och sjuka själva att de kommer till någon som inte glömt vad de gjort mot djuren.

Kommentarer
Postat av: Pernilla Wandås

Ja kan bara hålla med... Detta och behandla barn illa måste vara ett av det mest jävligaste jag vet.. Usch ... Hoppas dom får sitt straff.. men varför inte .. dom skulle som sagt var bo i stallarna själva...

2009-12-02 @ 17:37:30
URL: http://wandas.bloggproffsen.se
Postat av: Therése

You go Milo!

2009-12-02 @ 19:28:37
URL: http://theresian.blogg.se/
Postat av: Veronica

Håller med. Varför måste man tvunget behandla djuren illa? Det är ju ofta deras levebröd som de behandlar illa ! De borde va otroligt snälla mot djuren istället. Sjukt är det, låt de utstå samma sak så får vi se om de tycker det är ok?!

2009-12-05 @ 12:15:33
URL: http://ingetstoppaross.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0