Familjelivet

En familj bildas när en kvinna och man flyttar ihop och skaffar barn. Familjen idag kan se lite annorlunda ut, kvinna och kvinna kan skaffa barn och man och man kan skaffa barn. I dagens läge kan man gifta sig med samma kön och ändå kallas familj. Familjens viktigaste uppgift är att försörja sin familj, och ge barnen vårdnad och trygghet, och uppfostra dem till goda samhällsmedbogare. Den stora frågan genom alla tider har varit den samma, nämligen försörja familjen. En liten del har förändrats genom tiderna, det finns många fler institutioner idag tex, dagis, skola och sedan åldringsvård. Dessa institioner fanns inte förr och man överlevde ändå.

Förr innebar en förlovning att man lovade att gifta sig idag tycks det bara makera att man är tillsammans. När man gift sig styr äktenskapsbalken många regler som vi kanske inte tänker på. I stora drag säger lagen att makarna ska visa varandra trohet, hänsyn och lojalitet, hemmet och barnen ska vårdas gemensamt. Man är skyldig att fördela arbetet och utgifterna i hemmet. Jaha då kan man alltså åtala sin man när man tycker att han städar för lite om jag tolkar lagen rätt, ha, ha. Visst är livet härlig nu när vi kan hota männen med åtal om de ej gör vad vi vill...

Kommentarer
Postat av: Anonym

fast riktigt så går det inte till, man måste läsa hela lagen och inte delar av den.

2010-03-13 @ 16:19:09
Postat av: milo

Ja det har du rätt i ANONYM, man måste läsa hela lagen, men det var lite ironi i inlägget alltså inte helt allvarligt, jag tror du är man och blev lite träffad..

2010-03-14 @ 10:21:00
URL: http://milogottfridsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0