Vanvård av djur

Här kommer in insändare från K-bladet, angående lastbilen som välte med grisar ombord.

» Transporterar man 200 grisar i tre olika våningar så har man stort ansvar! Hur kan man välta med en sådan last? Grisarna kastades omkull, dödades och skadades, 100 grisar fick avlivas efter två timmar av vetrinären. Det handlar om levande varelser som behandlas så här illa! Hade människor behandlats på samma sätt?«

Jag skriver inte ut namnet på insändaren, men här kommer mina egna funderingar och tankar till den som skrev insändaren.

• Vilken tur att det var tre våningar på lastbilen annars hade det blivit för trångt för grisarna och då hade det varit djurplågeri, eller?

• Då har man stort ansvar, javisst, chaffören har inte bestämt hur många våningar och hur många djur han får transportera utan här finns det lagar att följa.

•Hur kan man välta med en sådan last? Är det någon mer än den som skrivit insändaren som tror att chaffören har gjort detta med flit, att han planerat att köra i diket? Nej, givetvis var det en olyckshändelse, chaffören kunde ju själv blivit dödad.

• Två timmar innan vetrinären avlivade grisarna, kan tyckas som lång tid. Vem vet var i skåne vetrinären befann sig när han fick vetskap om olyckan. Hur lång tid kan vi människor få vänta på akuten eller på ambulansen, snälla insändare djur ska inte få plågas men det finns kanske inte resurser till 200 grisar genast.

•Hade människor behandlats på samma sätt? Den frågan är oväsentilg, en gris är en gris och en människa är en människa, valet vem som ska ha mest resurser är inte svårt för mig, att välja. Givetvis människan, visst är det som du skriver levande varelser men här tycker jag att man måste randordnas, eller? VAD TYCKER NI?

 


Kommentarer
Postat av: Therése

Håller med Milo! Jävl korkat rent ut sagt att påskina att chauffören välte med flit. Hade han kunnat undvika det hade han såklart gjort det. Med risk för att sticka ut hakan lite nu och dra alla över en kam så påstår jag att många djrväänner (då menar jeg de som är engagerade i olika grupper och föreningar) går till enorm överdrift när de uttalar sig om hur djuren sköts eller i deras ögon missköts. Ibland låter det som om de hellre hade velat ha djuren inackoderade på Hilton än i djurstallar. Såklart man ska ta väl hand om djuren, men inte sätter jag dem framför mina barn, vänner eller andra människor.

2010-03-08 @ 08:45:26
URL: http://theresian.blogg.se/
Postat av: Annica Bech

Som sagt hissen går nog inte ända upp på den person som skrev insändaren.

Men är vi förvånade????? Nej.

Självklart skall djuren behandlas bra, men att insinuera något sådant i en insändare är sjukt.

2010-03-08 @ 14:02:50
Postat av: milo

Ni har så rätt båda två, vissa djurvänner är extrema i sina värderingar. Det blir för mycket av det goda.

2010-03-08 @ 18:04:13
URL: http://milogottfridsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0