Kondomens status?

Läste i veckan om den nya undersökningen bland  15 000 ungdomar i åldern  15 till 29 år och deras syn på sex o samlevnad.  En av tre använder kondom vid sex, va har de inte sexualundervisning i skolan? Hälften av kvinnorna säger att de har utsatts för sexuella handlingar mot sin vilja och många var ovissa om sexuella överförbara sjukdomar och 40 % ville veta mer om kondomer. Många tyckte att AIDS drabbar en annan kategori än unga. Ungdomarnas inställning till sexualitet är mycket avslappnat och det är naturligt att ligga med en partner första kvällen. Många skyller på dålig undervisning, men hallå""""" om man vet att man ska ha samlag och hur det går till så vet man väl för fa............. att man måste skydda sig och varandra. Barn blir till om man har sex utan skydd och könssjukdomar får man inte om man borstar tänderna. Vad händer med våra ungdomar blir de mindre begåvade med åren eller? Man blir ju mörkrädd när 15 till 18 åringar tycker att en abort är ett sista preventivmedel. Hjälp, börja informera mer i skolorna och hjälp ungdomarna till en sundare syn på sex och samlevnad. Vad tycker ni????

Kommentarer
Postat av: Linda

Visst måste en del lärare bli bättre i sin undervisning men skyll inte bara på skolan. Var är föräldrarna? Och varför inte TV? In med moralpredikan i olika serier typ USA fast deras moral stämmer inte med vår. Var med om en undersökning på slutet av 90-talet där det visade sej att undervisningen eller bristen på den i skolan inte gav någon större skillnad. Däremot föräldrars utbildningsnivå och kontakt förälder/barn gav bättre resultat.

2011-04-15 @ 18:17:38
Postat av: Milla

Man blir litta mörkrädd. Speciellt som man har två ungar som e o snart e på väg in i tonåren.

2011-04-15 @ 19:17:13
Postat av: Sara Li

Håller med dig Milo, men som Linda skriver måste föräldrarna också engagera sig och hålla mer koll på sina barn så de inte gör en massa på fyllan (de ska förstås helst inte vara fulla heller när de går på högstadiet...) som de ångrar sedan. Håller däremot inte med Linda om att TV är ett bra forum för sexualundervisning, i alla fall inte genom sådana program som visas nuförtiden, som Big Brother, Paradise Hotel etc, som ungdomar tittar på... det spär snarare på trenden att det är ok att ligga med vem som helst var som helst. Däremot såg jag ett program för ett tag sedan på SVT som på ett sakligt och bra sätt tog upp sexualitet, och som var tänkt att visas för ungdomar. Mer av sådant i så fall än "sex- och supa-dokusåpor".

2011-04-15 @ 19:43:07
URL: http://sarali76.blogg.se/
Postat av: Jenny

Va du mycket irriterad när du skrev detta? Många stavfel ;-)

2011-04-15 @ 20:42:52
Postat av: milo

Ni har så rätt i allt ni skriver, visst har föräldrarna en del ansvar, men är man så ung eller halvvuxen så man tycker man är mogen för sex så är man väl mogen nog att skydda sig också, eller?

2011-04-15 @ 22:43:02
URL: http://milo.gottfridsson.blogg.se/
Postat av: Therese

Problemet är ju att de INTE är mogna för sex, därför är de inte heller mogna att inse vad de gör eller att skydda sig.

Jag tycker absolut att huvudansvaret här ligger hos föräldrarna. Att ha en ralation med sina barn som gör att man kan prata om vad sex innebär. Hade fler föräldrar "vågat" göra det hade kanske inte så många ungar tjejer (och killar för den delen)kännt sig tvingade att ställa upp på tämligen avancerade sexuella aktiviteter som de tror är "standard". Läste en undersäkning för inte allt för länge sedan där föerataler unga killar uppgav att de "lärde sig" hur man har sex genom att titta på porrfilm. Inte konmstigt att många av dem hade den tjej/kvinnosyn de hade. Och tonårstjejertror att det förväntas av dem att ställa upp på det en aoch det andra i bilar, skoltoaletter, på fester etc...

Jag tycker det är skrämmande!

2011-04-17 @ 07:55:03
URL: http://theresian.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0