Taken på djurstallar måste skottas........

Många tak har rasat in på grund av snön, ja det är inte någon som har undgått att vi har haft mycket snö sedan i slutet på november 2010. Tusentals djur har dött en smärtsam död, inte på grund av snön utan på grund av de föder upp dem inte skottat taken. Det begriper väl alla att taken på äldre djurhållningsstallar måste ses över så inte taken rasar in. Jag pratade med en förre detta bonde och han sa att hade inte djurhållaren börjat skotta av taken då gällde inte försäkringen. Vadå försäkringen, det är väl inte den stora frågan om försäkringspengarna. Inte en krona ska betalas ut om det rasar in ett tak och dödar 10 000 unghöns som i Degeberga. Det är var och ens ansvar att se till att stallarna är fria från snö och att vatten, värme och avlopp fungerar trots kyla.

Uppfödarna vill tydligen bara tjäna pengar på de stackars djuren. Undrar om uppfödarna låter sina bostadstak rasa in på grund av för tung snö, troligen inte. Är det någon som sätter sig i en igensnöad bil och chansar och ger sig ut i trafiken utan att se ett dyft. Nej, man sopar av bilen och skrapar rutorna så att man är trafiksäker. Varför gäller inte samma sak för djuruppfödare. Hoppas de får hårda straff för djurplågeri och att de inte får livnära sig på djur  i framtiden.

Kommentarer
Postat av: Camilla

De va stora ord.Orkar dom inte skotta sitt stalltak får dom väl höja taken,så lutningen blir bättre.Fast de har de kanske inte råd med.

2011-01-10 @ 18:30:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0