Smink...........

Vad tycker du om att barn sminkar sig, då menar jag barn i åldrarna 7 upp till 12 år? Jag mår illa när jag ser små barn vara målade med maskara och ögonskugga och kinder och läppar röda. Det finns nog ingen angiven ålder när det är okey att börja använda smink men som barn ska det väl inte behövas? Oftast är ju barnen naturligt söta och det ser ju bara billigt ut. Hur tänker ni som är föräldrar och hur sätter ni gränser när det gäller smink.

Kommentarer
Postat av: Milla

Tja vad ska man säga, Hanna e 11 o hon sminkar sig.Än så länge tycker ja hon sminka sig ok.

2011-07-25 @ 15:28:58
Postat av: Sara Li

Tror också jag var 11 när jag testade att sminka mig första gången. Det var en två år äldre tjej som "invigde" mig i det. Blå mascara och kajal med samma färg kommer jag ihåg att jag hade... Vi var med våra föräldrar på husvagnsmässa på Elmia och där sålde de även smink. Det var skoj att prova på! Men jag var ju inte sminkad till vardags.

2011-07-25 @ 19:05:20
URL: http://sarali76.blogg.se/
Postat av: milo

Ja det är inte lätt att dra gränser, jag tycker att till vardags ska det inte behövas. Såg exemplar på Kristianstadagarna och undrade om föräldrarna hade sett sina tjejer innan de åkte in till stan????+

2011-07-27 @ 16:57:51
URL: http://milo.gottfridsson.blogg.se/
Postat av: Therese

Tycker inte det finns nån anledning som helst för 10-12-åringar att sminka sig.

Själv tror jag att jag var 13-14 när jag började så smått. men då sminkade vi oss inte lika hårt/mycket som de gör idag. Det var lite masckara och roude. kanske läppglans.

Jag tyck rdet är hemskt att se dessa SMÅ tjejer komma med brunkräm/puder, rouge, ögonskugga/mascara, eyeliner och läppstift.



Och som du sa om Krstianstadsdagarna Milo... jag och peter gick en kväll och blev helt chockade... Tjejer som garanterat inte var 15 år fyllda ens, gick omkring i jeansshorts så korta att man såg "vecket" där rumpan möter baksidan av låren. Och till det en topp med mindre tyg än i shortsen... Jag har fan trosor med mer tyg än de tjejernas shorts!



Jag tycker ALDRIG att det är en tjejs fel om en kille går på/antastar/tafsar. ALDRIG... men nån stans kan jag känna att "Vad tror ni killarna ska tänka när de ser er halvnakna?"

Dessa unga tjejer kan inte vara medvetna om vilka signaler de sänder ut. Signaler de är alldeles för unga för att sen kunna hantera gensvaret på.

Jag hoppas verkligen att dessa tjejers föräldrar inte sett och godkännt den klädseln/sminkningen för en lördagkväll/natt på Kristianstadsdagarna.

Peter och jag bestämde där och då att skaffa ett torn a la "Trassel" och hålla Bella där tills hon är 35... typ...

2011-07-28 @ 16:33:25
Postat av: milo

Allt med lagom dos är okey. Tessan jag håller med dig om tjejernas smink och klädsel, hoppas, hoppas att föräldrarna inte har godkänt det ena eller det andra. Och som du säger jag tror inte fattar vilka billiga signaler de sänder ut. Tror inte heller de är mogna för att ta ansvar för signalerna eller skulle klara av en situation med en något äldre berusad kille/man.

2011-08-03 @ 10:55:48
URL: http://milo.gottfridsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0