Vårt dagliga bröd giv oss i dag......
Bra skrivet! En del slänger ju matvaror så fort bäst-före-datumet är nått, utan att ens smaka eller lukta på maten först. De tror att det kommer något gift i maten bara för att det datumet nåtts...
Och "gammalt" bröd kan man faktiskt rosta eller mala ner till skorpmjöl! Tänk så mycket folk inte vet, och tänk så mycket de hade sparat på att veta, och våga!
Ja många är lite petiga idag och kasta mycket som kan sparas.Det samma gäller hur man pratar om mat, typ att det är äklig mat, det heter mindre god mat, eller hur....
Precis... på Toves och Inez dagis präntar de in i barnen att det inte heter äcklig mat. Man ska säga att man känner avsmak för viss mat. Men det är inget bra ord det heller tycker jag... hade varit bättre att säga att man inte tycker om den och den maten! Men men... avsmak är väl i alla fall lite bättre än "äcklig".
Håller med Er. På min avdelning brukar vi göra vad vi kan för att barnen ska smaka allt. Om så bara pyttelite. Om de inte gillar det brukar vi säga att:
"-Jag tyckte inte att det var så gott."
Då har de använt sig av det positiva ordet "gott" fast med ett "inte" framför. Det låter bättre tycker jag.
Helt rätt Tessan...........