Skolan idag?

Idag värderas allt i pengar, vår skola, vård och omsorg, tyvärr. Vad ska våra skattepengar räcka till, jo lärarna ska ha en bättre arbetsplats med trygghet och mer pedagogik och se människor och kunna ha mer befogenhet med de elever som inte passar in i dagens skola. Tyvärr är det inte bara elevernasw fel, deras föräldrar ska dra sitt strå till stacken och inte lägga över problemen på skolan. Det är inte skolans sak att lära elever vanligt folkvett....Det ska de ha lärt sig i tidig ålder, innan de kommer till skolan.
 
Visst har skolan ett ansvar att ge våra elever en god undervisning, där de blir förberedda på ett vuxenliv. De ska ha så mycket kunskap med sig från skolan att de kan studera vidare och få ett jobb. Jag ser hur skolan arbetar idag, det är mycket arbete som går åt att bara reda ut saker och sedan vändas med föräldrar och vad händer sedan...blir det någon konsekvens, NEJ och det är här felet ligger. Man måste lära sig att det blir konsekvenser om man agerar på ett visst sätt. Så är det i vuxenvärlden.
 
Slutsatsen är att det är ett fåtal elever, föräldrar och lärare som inte håller sig inom ramen, men sådana kategorier finns det inom många områden.........Har jag rätt eller fel?

Kommentarer
Postat av: Åsa Rozs

Ja du har helt rätt att det är föräldrarnas skyldighet att lära barnen folkvett. Men det är skolans skyldighet att sätta in resurser till de barn som behöver det. Föräldrar ska inte behöva gå ner i arbetstid för att hjälpa barnet med det som ska uträttas på skoltid. Dessutom får/fick dessa barn mer läxa eftersom de låg efter! Jag fick till o med ta ledigt för att följa med på utfärder o andra aktiviteter utanför skolan eftersom de inte ville ha ansvar!!!! Alla barn har lika rätt till undervisning o allt som inträffar under skoltid. Utan att föräldrar ska vara med. Ganska pinsamt för ett barn som går i femman! Detta är många år sedan så jag hoppas att förändringar skett. Men som sagt Vanligt hyfs ligger på föräldrarnas ansvar!

2013-03-31 @ 17:27:56
Postat av: milo

Du har så rätt Åsa, det ska vara ansvar från båda hållen.....

2013-03-31 @ 18:22:35
URL: http://milogottfridsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0