Ordspråk om barn

Små ting påverkar små hjärnor..............Så rätt.
Ja detta ordspråk säger mycket om man tänker efter. Tänk er då stora ting hur det påverkar? O tänker att detta blir vardagliga förteelser. Vad för vi över på våra barn o vet vi föräldrar alltid bäst?
Det här ämnet är stort och brett...Vi kan väl börja med att säga att det är mina tankar och ingen forskning som jag skriver om.
 
Vill börja med att jag tror det är viktigt att barn i tidig ålder får se oss vuxna visa ALLA våra känslor. Då e det viktigt att förklara så att barnet förstår att det är okey att bli ledsen eller arg. Verkligen prata.
 
Sen tror jag att vi måste styra in barn på vad som är rätt o fel i tidig ålder. Hålla på regler o inte ändra för att det blir jobbigt, det tjänar man på i längden. Ett Nej är ett nej. Förstår man inte varför man fått nej eller inte kan acceptera det, åter igen prata o berätta varför, tydligt.
 
Jag tror inte små barn ska få för mycket att välja på. Ett par alternativ som är rimliga. De ska i största mån få vara delaktiga i vissa beslut. Vill du ha typ röd eller blå tröja idag. Vill du ha sandaler eller de röda skorna, inte ta beslut själva i alla lägen. Det måste bli för mycket tänkande i deras hjärna när de själva ska välja mellan en massa saker..Tänk efter ni som har småbarn hur många gånger på ett dygn som ni låter dem tänka efter o sedan välja.Tror inte det blir självständigare människor för att de får duscha själva när de vill, välja kläder, välja mat, sova om de vill. Vissa av dessa beslut skulle underlätta om det fanns rutiner på o man inte behövde välja.
 
Hur vi pratar över huvudet på de små, de hör o ser mer än vi tror. De ser kroppsspråk som vi inte tänker på, de hör tonläge vi inte tänker på alla gånger. Klart att man måste höja rösten ibland, ibland sätta sig ner o fånga deras blick så de är kontaktbara. Men det som är farlig är när vi talar vuxenrelaterade saker o tror att barnen inte hör för att de leker...Jo de hör o deras hjärnor klarar inte av viss information, som de kanske inte förstår eller inte inser sanningen i. Detta tror jag kan ge upphov till otrygga barn som inte kommer till ro inför kvällen. Kan detta stämma tror ni?
De var fyra viktiga saker att tänka på,,,,kommer kanske mer en annan dag..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0